Melyik a legjobb mosdókagyló?

A fürdőszoba otthonunk fontos része, ezért a szaniterek, mint például a mosdókagyló kiválasztására érdemes különös figyelmet fordítani. Nem is gondolnánk, de stílust kölcsönöz a helyiségnek, meghatározza a hangulatot, a színeket, és az elrendezést is nagyban befolyásolja. Ha kíváncsi vagy, hogy milyen szempontok alapján érdemes mosdót választani, akkor olvasd el cikkünket, melyben azt is eláruljuk, hogyan helyezd el ideálisan a helytakarékosság érdekében. 

 

Melyik a legjobb mosdókagyló?

A minőségi mosdókagyló jellemzői

A minőségi mosdókagylók olyan anyagokból készülnek, amelyek ellenállnak a nedvességnek, a hőmérséklet-ingadozásnak és a mechanikai igénybevételnek. Emellett fontos, hogy a mosdókagyló könnyen tisztítható legyen, és ne legyen hajlamos a vízkőlerakódásra. A minőségi mosdókagylók esetében a gyártók gyakran hosszabb garanciát vállalnak, ami biztosítja a termék tartósságát és megbízhatóságát.

Mosdó típusok

A mosdók széles választékban elérhetőek a piacon, különböző méretekben, formákban, anyagokban és kialakításokban, hogy megfeleljenek minden igénynek és stílusnak. 

A legelterjedtebb mosdó típus a falra szerelhető, fali mosdó. Ezek a hagyományos fali mosdók, amelyek bútorba nem szerelhetőek be, de alájuk betehetünk akár egy szekrényt. Ezekből a változatokból is praktikusabbak a szárnyas mosdók, ugyanis peremeinek köszönhetően kényelmesen el lehet férni használat közben, valamint fürdőszobai eszközöket is el tudunk helyezni rajta.
A bútorra ráépíthető mosdókagylók kialakításánál leginkább a mosdómedence magasságát kell figyelembe venni, mivel sem túl magasra, sem túl alacsonyra nem érdemes építeni. Az ilyen mosdók változatos formái miatt igen kedveltek, számos méretben és stílusban elérhetőek. Rögzítésük rendkívül egyszerű és gyors folyamat, így nincs szükség nagyobb munkálatokra.
Népszerűek a beépíthető mosdókagylók, melyek a munkalapba vagy egy mosdószekrénybe vannak beépítve. Ezek közül is kiemelkedik a bútorral, azaz az alsószekrénnyel kapható típus. Így teljes összhangot tudsz teremteni a bútorok és a szaniterek között, amivel egységes és stílusos hatást kelt a fürdőszobában. Használat közben kényelmesen elférnek az eszközök, így praktikusság szempontjából is számos előnye van.

Az álló mosdók (oszlopos mosdók) esetében egy oszlop tartja a mosdót, amely elrejti a vízvezetékeket, de nem kínál tárolóhelyet.
A tálmosdók a mosdópult tetején helyezkednek el, mint egy tál. Nagyon modern megjelenést biztosítanak, és különböző anyagokban, színekben kaphatók.

Sarokmosdók: Kifejezetten kis helyekre tervezték, ezeket a mosdókat úgy alakítják ki, hogy a fürdőszoba sarkába illeszkedjenek.

Kézmosók: Kis méretű mosdók, amelyek kisebb helyiségekbe, például WC-kbe valók.

Mekkora a megfelelő mosdókagyló?  

Ma már szinte minden méretben és formában találhatunk mosdókagylót. A megfelelő méret kiválasztása elsődlegesen a helyiség méretétől függ. Emellett figyelembe kell venni az egyéni tisztálkodási szokásokat, valamint azt is, hogy mennyien fogják használni. Ha egy nagy családi fürdőszobába szeretnéd elhelyezni, akkor szóba jöhetnek a különböző méretű és formájú dupla mosdók, amik egy ízlésesen kialakított enteriőrben fantasztikusan mutatnak.
Fontos a mosdókagylóhoz illeszkedő csaptelepek kiválasztására is hangsúlyt fektetni, hiszen ezek is különböző méretben, stílusban és típusban elérhetőek.

A mosdókagyló anyagának kiválasztása is fontos

Lényeges a mosdó anyagára hangsúlyt fektetni, mivel egy jó minőségű kézmosó hosszú évekig kiszolgál minket. Ma már rendkívül kedvező áron hozzá tudsz jutni jó minőségű szaniterekhez .Legismertebb és legnépszerűbb anyag a kerámia. Tulajdonsága, hogy rendkívül tartós, könnyen tisztítható, és kedvező áron elérhető. Ma már gyakran készülnek üvegből is a mosdótálak, ezek anyaga általában vastag üvegből készül, gyakran színezett formában. Hátránya, hogy nehezebben tisztítható, könnyen karcolható és kényes a tisztítószerekre is. Népszerűek az öntött márványból, vagy kőből, műkőből készült mosdókagylók. Megjelenésük exkluzív és a tökéletes tervezésnek köszönhetően rendkívül elegáns hatást keltenek.
Arra figyelj, hogy milyen tisztítószereket használsz a felületének tisztításához, ugyanis ez is hozzájárul a mosdó megfelelő állapotának megőrzéséhez. A maró hatású szerek, gyorsabban károsítják a felületét, így ezeket érdemes kerülni. 

Melyik a legjobb mosdókagyló?

Természetesen ami a Te ízlésednek és pénztárcádnak megfelel. Azonban hoztunk néhány nagyon népszerű darabot ajánlóként:
Ha egy igazi klasszikus érdekel, akkor válaszd a legnépszerűbb V75 szárnyas kreámia mosdót, mely több méretben is kapható, 55-85 centi szélességig így szinte minden fürdőszobába megfelelő. Az ára szinte verhetetlen, a minősége pedig kiváló.
Kis helyiségbe a legjobb választás egy 40 centis mosdóval egybeépített szekrény, mint például a népszerű Fantastic bútor. Olcsó, stílusos és praktikus, kell ennél több?
Ha egy igazán különleges és elegáns dupla mosdóra vágysz, akkor a Leziter Flat dupla mosdója kiváló választás. Letisztult a megjelenés, így modern fürdőszobában tökéletesen mutat. Beépíthető a bútorba, így még stílusosabbá téve a helyiséget. Két medencés kialakításának köszönhetően egyszerre ketten is kényelmesen használható. Anyaga kiváló minőségű kerámiából készült, amely biztosítja az időtállóságot, valamint könnyen tisztítható.   

A megfelelő mosdó kiválasztás nem egyszerű feladat. Ha szeretnél egy kiváló szanitert fürdőszobádba, akkor nézz szét a homelux.hu weboldalon, hiszen széles választék, kedvező ár, és magas minőségű termékek várnak, hogy biztosan megtaláld a számodra legtökéletesebb mosdókagylót.

Blog

Ajánlott termékek