Kád méretek - Mekkora az ideális fürdőkád?

Te is szereted egy fárasztó munkanap után egy kádnyi forró vízben kilazítani a feszült és fáradt izmaidat? Ezzel sokan vagyunk így, de ennek a megvalósításához először egy kádra is szükséged lesz. A választás azonban nem egyszerű, hiszen annyi típusban és méretben léteznek már. Bizony, nehéz belőni, hogy melyik lenne az igazán jó a te fürdőszobádba.

Kád méretek - Mekkora az ideális fürdőkád?

 

Az talán egyértelmű, hogy egy aprócska helyiség esetén spórolni kell majd a hellyel, Elvégre a fürdőkádon kívül még be kell férnie legalább egy szekrénynek és egy mosdónak. Ha pedig nem áll rendelkezésedre egy további helyiség erre a célra, akkor még a vécét és a mosógépet is be kell szorítanod majd ebbe a szűkös térbe.

 

 

Lássuk, milyen lehetőségeid vannak!

Talán a klasszikus, négyszögletű, beépített kádakat nem kell neked sem bemutatni. Ezek azok, amelyeket sok esetben már előre beépítenek a panellakásokba. Ezeket a darabokat ugyanis könnyedén el lehet helyezni kis helyiségekben is. Természetesen, ha ilyenre vágysz, de nem érnéd be kevéssel, találhatsz belőle nagyobb méretűt is.

A romantikus filmek elterjedése óta nagy népszerűségnek örvend a sarokkád is. Ez ugyanis nem csak a tágas helyet biztosítja a fürdőzés számára, de egy viszonylag széles peremet is a falnál. Ezen elfér minden fontos kellék, mint a kedvenc tusfürdőd vagy a gyermeked gumikacsája.

Ezen felül napjainkban már egészen szokatlan formájú modellek is elérhetőek. Egyre elterjedtebbek az aszimmetrikus kádak, valamint a különálló, klasszikus típus is. Hogy melyik lesz végül a befutó, az csak a te ízléseden, na, és a rendelkezésre álló szabad téren múlik, amiben végül majd elhelyezed.

 

Kád méretek - Mekkora az ideális fürdőkád?

 

Játssz a térrel!

A megfelelően kiválasztott fürdőkád a praktikum mellett igazi ékszerként viselkedik a fürdőben, ha jól szervezed a teret. Egy nagy fürdőszobában erre egyértelműen több lehetőséged van, hiszen gyakorlatilag bármilyen és bármilyen méretű kádra eshet a választásod. Ebben az esetben azonban óva intenénk a kisebb daraboktól, ezek ugyanis könnyedén elvesznek a hatalmas helyiségben.

Amennyiben a fürdő kicsi, akkor egészen más szempontokat kell majd figyelembe venned. Tévedés azonban azt gondolni, hogy ezzel a lehetőségeid fogyatkoznának. Ilyenkor egy aszimmetrikus káddal könnyen operálhatsz. A megfelelő méret kiválasztását követően a szokatlan formának köszönhetően a fürdőszoba tere teljesen átalakul. Így nem csak te férsz el kényelmesen, hanem a bútorok is.

A megfelelő méret megtalálásához nem csak a fürdő méreteire lesz szükséged, hanem arra is, hogy előre átgondold, minek kell még helyet szorítani. Ha például a szoba végében szeretnéd keresztbe tenni a kádat, akkor is számolnod kell majd a szélességgel, hogy a falak mentén elfér-e mindaz, ami még bekerül.

Szerencsére ma már akár 120 cm-es minikádakat is tudsz vásárolni, ami jelentősen megkönnyíti a helyzetedet, hogyha spórolni szeretnél a hellyel. Amire viszont minden esetben célszerű külön figyelned az a mélység. Ezen múlik ugyanis, hogy eláztatod-e majd a helyiséget. Ha félsz attól, hogy úszni fog a fürdőszoba, akkor érdemes beszerezned egy paravánt.

 

Fürdőkádat keresel? A legjobb helyen jársz! Tekintsd meg webáruházunkban a fürdőkádat széles  választékát! Készletünkben változatos méretű és formájú modellek közül választhatod ki a neked megfelelőt. Az egészen apró kiviteltől a kétszemélyes sarokkádig igen széles skálán böngészhetsz.

 

 

Blog

Ajánlott termékek