A vízköves zuhanykabin tisztítása hatékonyan

A fürdőszoba gyakori és alapos takarítást igényel, különös tekintettel a lerakódásokra, de egy ügyes háziasszonynak nem okozhat gondot a vízköves zuhanykabin tisztítása sem. Pedig ez az a terület ebben a helyiségben, ahol a legtöbb problémával találhatjuk magunkat szemben. A zuhanykabin kiterjedt üvegfelülete sok esetben nem is könnyen hozzáférhető számunkra, ami megnehezítheti a tisztán tartását.  Bár tiszta vizet használunk a tusoláshoz, de annak ásványianyag-tartalma ott marad a zuhanyfalon és ajtón a víz elpárolgása után. 

A vízköves zuhanykabin tisztítása hatékonyan

Tehát a száradást követően csúnya foltokkal fogunk találkozni, ami senkit nem tölt el a boldogság érzésével. De mit tehetünk azért, hogy az áruházunk választékában megtalálható zuhanykabin hosszú távon ragyogóan tiszta és vízkőmentes legyen?

Miért legyen rendszeres a vízköves zuhanykabin tisztítása?

A szappanmaradék és a vízkő roppant makacs és bosszantó szennyeződések, ugyanis jelentősen rontják az esztétikumot és a fürdőszobai higiéniát. De mindenképpen muszáj valamit kezdenünk velük, ugyanis maguktól nem tűnnek el, és később csak még rosszabb lesz a helyzet.

A fürdőszobát naponta többször használjuk, zuhanyozásra is legalább egyszer sor kerül, de akár többször is. Ha a család összes tagját nézzük, akkor nyilvánvalóan nem egyszer használjuk a zuhanykabint, mivel bizonyára mindenki fürdik.

Ezért tehát szükség van ebben a helyiségben a napi szintű folyamatos tisztításra, de időnként, úgy 1-2 hetente érdemes beiktatni egy részletekbe menő nagytakarítást is.

 

Hogyan kivitelezhető könnyen a vízköves zuhanykabin tisztítása?

Egy kitűnő zuhanykabintisztító eszköz a fürdőszobai kiegészítők kínálatunkban megtalálható OMEGA üvegtisztító zuhanykabinokhoz. Ennek segítségével varázslatosan egyszerűvé válik a vízköves zuhanykabin tisztítása.

A drága tisztítószerek helyett választhatunk bevált házi praktikákat. Az ecet, a citromsav, a szódabikarbóna, az alkohol, az ammónia vagy a hidrogén-peroxid mind alkalmasak a feladatra. Tisztítás közben mindig ügyeljünk a megfelelő szellőzésre, mert bizonyos anyagok belégzése egészségkárosodást okozhat. Bármit is használunk, mindig nézzünk utána az összetételének, illetve hogy mennyire veszélyes. Célszerű védőkesztyűt is felvenni a takarítás során.

Ne felejtsd el megtisztítani a zuhanyrózsát és a tálcát sem, valamint szentelj figyelmet a peremeknek és a nehezebben hozzáférhető részeknek is. Először kezdd kívül a permetezőbe öntött anyag felvitelét az üvegre, majd hagyd hatni 20-30 percet, aztán távolítsd el az üvegtisztító eszköz vagy egy szivacs segítségével.

 

A higiénia szerepe a fürdőszobában

Amikor berendeztük a fürdőszobánkat, nagy örömmel vásároltunk bele zuhanykabint és egyéb szükséges kiegészítőket. Kész lett a gyönyörű, új és csillogó fürdőszoba. Ám ez nem marad így örökké, hacsak nem fordítunk rá figyelmet rendszeresen.

A zuhanykabinban mosakodunk és ha maga a tisztálkodás helye nem makulátlan, akkor mi sem lehetünk azok. A higiénia tehát itt különösen nagy szerepet játszik, és az egészségünk megőrzéséhez is nélkülözhetetlen. 

A kosz egy idő után kellemetlen szagok kialakulásával is járhat, úgyhogy ha nem vigyázunk, fürdőszobánk piszkos és visszataszító hellyé válik. Ezért is elengedhetetlen időnként a vízköves zuhanykabin tisztítása.

Áruházunkban széles választékban találsz zuhanykabinokat, melyek között bizonyos típusok rendelkeznek speciális Easy Clean bevonattal, mely képes megelőzni a vízkő lerakódását.

Nézz körül webáruházunkban, ahol mindent megtalálsz, ami a fürdőszobád berendezéséhez szükséges! Ha kérdésed van, munkatársaink szívesen állnak rendelkezésedre.