Grillgyújtók

Grillgyújtók

 

A jó idő beköszöntével a grillsütődet is ismét beüzemelheted. Nincs is jobb program, mint közösen sütögetni a családdal és a barátokkal. Néhány nélkülözhetetlen eszköz azonban nem hiányozhat a felszerelések közül. Ilyenek például a grillgyújtók is, melyek igen praktikus kiegészítők. A segítségükkel rövid időn belül elkezdheted a sütést, anélkül, hogy gyújtó folyadékot kellene használnod.

 

Egy elektromos gyújtóval öröm a grillezés. Ráadásul sokoldalúan alkalmazható, a hűvös időszakban még a kandalló begyújtását is megoldhatod. Többféle megoldás is létezik például elektromos gyújtó, begyújtó kémény és grillgyújtókocka.

tovább bezár
Nincs ilyen termék.

Kétségtelen, hogy egy elektromos eszközzel egyszerűen, és biztonságosan megoldhatod a faszenes grillsütő begyújtását is. Egyedül annyi a teendőd, hogy a faszénhez tartod, majd megnyomod a kapcsológombot. Néhány pillanat, és kezdődhet a sütögetés!

 

Grillgyújtók típusai 

 

A kerti grill készülékek töretlenül népszerűek, különösen a faszenes változatok. A begyújtása megfelelő kellékkel egyáltalán nem nehéz, és szerencsére a bemelegedésére sem kell sokat várni praktikus kiegészítővel a birtokodban. 

 

Elsőként nézzük meg az elektromos grillgyújtó működését! Mellette szól, hogy biztonságosan, és könnyedén alkalmazható, ráadásul nemcsak a grillsütő, hanem a kandalló begyújtásához is remekül bevethető. A gyújtó készülék vége nagyon magas hőmérsékleten izzik, ennek köszönhető, hogy néhány pillanat alatt belobbanhatnak a lángok.

 

A begyújtó kémény esetében nincs szükség elektromos áramra, így akárhol jó szolgálatot tehet. A kéményes begyújtás alapja, hogy a huzat révén a lángok is könnyebben fellobbanhatnak, a faszén hamar parázzsá válik. Kevésbé biztonságos, mint az elektromos gyújtó. 

 

A gyújtókockát a gyújtófolyadékkal együtt alkalmazzák. A procedúra lényege, hogy a kockát a faszén közé tesszük, majd meggyújtjuk, ezután a folyadékot rácsololjuk a szénre. Elegendő egy gyufa, és máris belobban. Ez a módszer bár egyszerű, mégsem ajánlott, hiszen sokkal balesetveszélyesebb, mint a többi opció. Ráadásul a gyújtóadalékok füstje befolyásolhatja az ételek ízét. 

 

Biztonságos grillezés 

 

Érdemes modern, praktikus készüléket választani a faszenes grillsütő begyújtására. A biztonságosabb megoldásokat célszerű előnyben részesíteni, különösen, ha családdal együtt zajlik a sütögetés. Egy elektromos begyújtóval pofon egyszerű a begyújtás, és koncentrálhattok a közös sütésre!