Olvasd el a tisztítószerek összetételét, nemcsak egészséged, hanem környezeted biztonsága is a tét

Néhány mozdulattal sokat tehetünk a környezetünkért

Az egyre gyorsabban és nagyobb hatékonysággal tisztító szerek repertoárjában szerencsére találhatunk olyan alternatívát, mely a fentebb említett problémák felmerülése nélkül is eltávolítja a szennyeződéseket, nem kívánatos kórokozókat. A környezetünkért egyébként már azzal sokat tehetünk, ha ezekből a termékekből az utántöltős termékeket tesszük a kosarunkba, vagy a műanyag flakonokat szelektíven gyűjtjük.  A választásnál a víz alapú tisztítószereket, festékeket, lakkokat részesítsük előnyben az oldószer alapúakkal szemben, a szerves anyagok esetén pedig inkább a növényi eredetűek mellett tegyük le a voksunkat a kőolajipari származékok helyett, ezek ugyanis az élővízbe jutva lényegesen lassabban bomlanak le.

Olvasd el a tisztítószerek összetételét, nemcsak egészséged, hanem környezeted biztonsága is a tét

A népi praktikák is hatékonyak lehetnek

Ma már számos olyan tisztítószer érhető el a piacon, melyek a minél hatékonyabb takarításon túl a környezetnek való megfelelést ugyancsak szem előtt tartják. Természetesen ebben az esetben is ismertek bizonyos népi praktikák, a védőkesztyű használatáról viszont itt se feledkezzünk meg– a bőrt ezek az anyagok kémhatásuk miatt ugyanúgy száríthatják, irritálhatják. Ezek közül a citromlé olyan gyenge sav, melyet fertőtlenítő-, illetve vízkőoldószerként, fémtisztítóként használhatunk, a mosószóda – más néven nátrium-karbonát – általános vízlágyító, áztató, valamint zsíroldó szerepéről ismert, ráadásul kis mennyiségben is elegendő. A hatását tekintve ehhez hasonlít a vízben jól oldódó, gyengébben lúgos szódabikarbóna, mely a

Olvasd el az összetételt

Ha mindenképpen a boltok polcain található termékek között akarsz válogatni, érdemes elolvasnod a flakon hátulján lévő összetevők listáját, ez alapján az enyhébb hatóanyagú terméket vidd haza. Bármilyen opció mellett is döntesz. a szellőztetést ne hagyd figyelmen kívül a munka során, mivel egyes hatóanyagok a bőrrel érintkezve vagy belélegezve allergiás reakciókat válthatnak ki.