Szórókocsi

Te is elgondolkodtál már azon, hogy mennyivel egyszerűbb lenne a különféle anyagok szórása egy megfelelő eszközzel? Nem véletlenül találták fel a szórókocsikat, amelyeknek hála akár még egy nagyobb területet is egyszerűen tudsz gondozni.

 

A webáruházunkban kapható hasznos eszközökkel egész évben ápolhatod a kertet és az udvart. A legtöbb típus különböző szemcseméretű anyagokkal használható, így akár útszóró só, vetőmagok, de még műtrágya egyenletes elszórására is alkalmasak. Érdemes tehát alaposan körbenézni a kisebb és nagyobb készülékek között és kiválasztani a megfelelőt!

tovább bezár
Nincs ilyen termék.

A szórókocsik használata

 

Amennyiben nem műtrágyázod és locsolod elegendő mennyiségben a gyepet, abban az esetben könnyedén kiszárad és megsárgul. Néha nem árt tehát nem nitrogénes trágyát használnod, hanem olyan változatot, amiben bőven akad kálium. Ez ugyanis felel a növényekben a vízháztartásért, nagy szerepe van a téli fagytűrésben is. Ha mégis gond a kiszáradt pázsit, akkor pedig ideje pótolni az üres területet. Ezt könnyen megteheted egy kerti szórókocsival, hiszen ebbe akár vetőmagot is tölthetsz, amelyet egyenletesen tudsz eloszlatni az egyes területeken. 

 

Emellett beveheted a veteményesnél, homok szórásánál, esetleg télen az útszóró só eloszlatásánál egyaránt. Nincsen tehát olyan évszak, amikor ne lenne hasznos egy ilyen minőségi kerti gép

 

A szórókocsik kínálata

 

A webáruházunkban kapható termékek között helyet kapott például a kisebb munkákra alkalmas Hecht 212-es kivitel, amely alkalmas vetőmagok, műtrágya, illetve útszóró só szórására egyaránt. A vetés során ugyanis elengedhetetlen segítséget nyújt egy megbízható szórókocsi, amely lehetővé teszi, hogy az anyagokat egyenletesen oszlasd el a területen. A szórás erősségét könnyedén beállíthatod, hiszen tíz fokozat áll a rendelkezésedre. A tartály térfogata 12 liter, a szórás szélessége 45 centiméter. 

 

Amennyiben pedig mégis egy nagyobb eszközre van szükséged, érdemes elgondolkodnod a Hecht 256-os vontatható szórókocsiján, ami szintén alkalmas a már előzőekben említett anyagok szórására. Nagy előnye, hogy nagyobb területek rendben tartásánál is alkalmas, hiszen kerti traktorra csatlakoztatva szinte bármekkora földet tudsz vele ápolni. A szórás erősségének szabályozását a vonórúdon található kar segítségével teheted meg, így azt még a kerti traktorban ülve is könnyedén elérheted. A tartályban 60 liter vetőmag, útszóró só, esetleg műtrágya fér el.