Aszimmetrikus sarokkád – kis helyek kis luxusa

Egy sarokkádban elnyújtózni egy nehéz nap után nem kis ajándék a testnek és a léleknek. Vitathatatlan tény, hogy a sarokkádhoz bizony hely kell. Nagy hely. Vagy mégsem?

Kisebb alapterületű fürdőszobákban nagyon jó megoldás egy aszimmetrikus sarokkád elhelyezése. Hagyományos társainál kisebb, kevesebb víz szükséges a feltöltéséhez, mégis közel olyan élményt nyújt, mint egy valódi sarokkád.

Méreteit és formáját tekintve is változatos a kínálat, de a leggyakoribb az egyik oldalon íves, elkeskenyedő forma, míg a másik oldal a hagyományos kádak alakját tartotta meg. Van, ahol a tágas belső tér dominál, de néhány modellnél a külső tároló felületre fektettek nagyobb hangsúlyt, így van hová tenni a tusfürdőket, tisztálkodási szereket. A méret kiválasztásánál lényeges a fürdőszobában biztosított hely, de még fontosabb, hogy mi magunk mekkorák vagyunk. Kényelmesen ki tudunk majd nyújtózni a kádban? A fejtámla ideális magasságban helyezkedik el?

Választásnál fontos szempont, hogy egy irányban lehet feküdni a kádban, tehát a fürdőszobában elfoglalt helyét kell megtervezni: mit szeretnénk látni, ha a habok közé merülünk? A keskenyebb oldalhoz tervezhetjük a mosdót, így még jobban ki tudjuk használni a teret. Már szettekben is kaphatóak aszimmetrikus kádak, melyben a kád mellet színben, formában hozzá illő mosdókagyló, illetve bútorelemek is benne vannak.

Egy aszimmetrikus sarokkádba is választhatóak azok a kényelmi elemek, amik a normál sarokkádak esetében elérhetőek, mint a fejtámla, kapaszkodó, vagy paraván. A fürdőzés így kényelmes lesz, a be- és kiszállás pedig biztonságos.

A beépített hidromasszázs rendszer ellazítja a testet, a fényterápia pedig attól függően, hogy milyen színt választunk, energizál, vagy megnyugtat. Egy félórányi fürdőzés után újra erővel telten tudunk a mindennapok kihívásával szembenézni!

Tehát aki kis fürdővel rendelkező lakásban, vagy házban lakik, annak sem kell lemondania a csodáról. Egy kis tervezés, újragondolás és pár m2-en is megvalósítható mindaz, ami eddig csak a nagy fürdőszobások kiváltsága volt.

Kis helyen egy kis luxus – Önnek is jár.