Nélkülözhetetlen az otthoni fürdőzéshez a homokszűrős vízforgató

Házi medencénk elengedhetetlen kelléke a homokszűrős vízforgató, amennyiben nem szeretnénk benne lecserélni a vizet egy idényen belül. Nagy fokú kényelmet biztosít az otthoni fürdőzéshez, mert használata mellett nem kell a víz minősége miatt aggódnunk.

 

Nélkülözhetetlen az otthoni fürdőzéshez a homokszűrős vízforgató

Megspórolhatunk vele sok köbméter vizet, amivel nemcsak a pénztárcánkat, de a környezetet is jelentősen kíméljük. Az előszűrővel is rendelkező homokszűrők a durva szennyeződésektől és az eltömődést okozó tárgyaktól is védik a szivattyú lapátjait.

A medencék széles választéka mellett cégünk kínálatában megtalálhatók különböző vízszűrők, valamint a beszereléshez és fenntartáshoz szükséges további eszközök is. A számunkra megfelelő termék kiválasztásában a medence nagyságából kell kiindulnunk és az alapján meghozni a döntést.

A homokszűrős vízforgatók előnyei

A higiénia és a minőség megőrzése érdekében medencénknek állandó karbantartásra van szüksége. A víz folyamatos áramoltatásának köszönhetően az mindig tiszta marad, valamint az algák elszaporodását is megakadályozza a vízforgató.

Zavaros vízben nem esik olyan jól a fürdőzés, ám ezeknek a vízforgatóknak köszönhetően kristálytiszta lesz. Rendszeres és gyakori használata meggátolja a szennyeződés leülepedését.

Ezenfelül pedig az is nagy előnye, hogy a víz szüntelen mozgása miatt a hőmérséklete is egyenletes lesz, nem alakulnak ki hőrétegek. Legideálisabb esetben a vízforgató naponta kétszer át tudja szűrni a medence teljes tartalmát.

HECHT 302113

A HECHT 302113 homokszűrős vízforgató óránként 6 köbméter vizet képes átforgatni. Előszűrővel is rendelkezik a termék, amely a szivattyú előtti bemenetnél helyezkedik el, és megakadályozza annak károsodását. Beszívja a durva szennyeződéseket, így azok nem tömítik el a turbina lapátjait.

A manométerrel felszerelt szűrő a rendszer nyomását ellenőrzi. A nyomásmérő segítségével figyelemmel kísérhető a folyamat, azaz hogy megfelelő-e a szűrés, illetve van-e szükség az átöblítésre. 32 és 38 mm átmérőjű tömlőkarimával felszerelt a szűrő.

A tömlőket a csomagolás nem tartalmazza, azokat külön kell megvásárolni. Ajánlatos, hogy a szűrőhöz használt homok érdessége 0,45-0,55 mm legyen. A termék használata 24000-30000 literes medencéhez javasolt.

HECHT 302016

A Hecht 302016 16-os homokszűrős vízforgató már nagyobb teljesítménnyel bír. 7,9 köbméter vizet tud egy óra alatt átforgatni. Ugyanúgy előszűrővel rendelkezik ez a termék is a szivattyú védelmében. Szintén el van látva nyomásmérővel is.

32 és 38 mm átmérőjű csövekhez való csatlakozókkal van felszerelve a szűrőberendezés. Ennél a terméknél sem képezi a csomagolás részét a tömlő.

A tartály nagy térfogatú, 45 kg homokot tartalmaz. A homokot ugyancsak megtalálod áruházunk kínálatában. A tartály anyaga ellenálló a korrózióval és a vegyszerekkel szemben is.

A szilíciumalapú homokon keresztül folyik át a víz. A homok felfogja a szennyeződéseket, és csak a tiszta víz kerül a medencébe. Ez a típus legfeljebb 39,5 literes medencéhez javasolt.

Mindkét termék esetében egyszerű az összeszerelés, és az üzembe helyezésük sem igényel különösebb szakértelmet. A gyártó 2 év garanciát vállal a HECHT márkanevű termékekre.

Amennyiben kérdésed merül fel a medencefenntartással kapcsolatban, esetleg már eldöntötted, hogy rendelni szeretnél tőlünk, tekintsd meg honlapunkat, és vedd fel velünk a kapcsolatot.

Blog

Ajánlott termékek