Rotációs kapa

Ebben a kategóriában a rotációs kapák találhatók meg. A tavasz az ébredés évszaka, több szempontból is. A magától éledő természet mellett a télen megkeményedett föld is levegőre vágyik, hogy a benne rejlő tápanyag segítségével a magból sarjadó növény váljon. A kerti munka azonban sokszor verejtékkel és kemény, megterhelő munkával jár.

 

Feltörni az összetömörült termőtalajt csupasz kézzel bizony senkinek sem könnyű. Hacsak nem a megfelelő kerti gépet választjuk ehhez a feladathoz. Kapálni valljuk be, nem szeretünk, de egy jól megválasztott rotációs kapával akár még meg is kedvelhetjük. A Homelux termékei között óriási kerti gép kínálatra bukkanhatunk, amelyek közül könnyen kiválaszthatjuk a számunkra megfelelőt.

tovább bezár
Készletinformáció
További szűrők

Mit várhatunk el a rotációs kapától?

 

Ennek a kerti kisgépnek legfőbb funkciója az összetömörödött, cserepes földfelszín fellazítása, a gyomnövények eltüntetése és a földforgatás. A gyomok tàpanyagot vonnak el a növényeinktől, így senki sem látja őket szívesen. Forgatással pedig levegőhöz és nedvességhez jut a talaj. Egyszerűen és időtakarékosan tudunk haladni, így több időnk marad a pihenésre. Hogyan válasszuk ki a számunkra ideális rotációs kapát?

 

Rotációs kapa típusai

 

A Honelux webáruházában egyaránt található benzines és elektromos kisgép is. Megválasztása több tényezőtől függ:

 

  • Mekkora a földterület, amit művelni szeretnénk?
  • Milyen típusú a talaj?
  • Milyen a dőlésszöge: egy keményebb, szikesebb, meredek területhez ugyanis nagyobb teljesítményre lesz szükségünk, ellenben egy löszös, lankás birtokkal?
  • Milyen munkamélységet szeretnénk: vannak olyan gépek, amiken a vezetőkar alatt az is beállítható, hogy a kapafejek milyen mélyre menjenek, ezt érdemes figyelembe venni!
  • Ne felejtsük el, hogy a munka megterhelő mivolta miatt az sem árt, ha a kapa rezgéscsillapítóval is rendelkezik!

 

A számos rotációs kapánk között a legismertebb márkák legjobb minőségű termékeivel készültünk, így virtuális polcainkon felfedezhetőek a Hecht és az MH színvonalas gépei is.

 

Egy termőterület művelése túlmutat a kapáláson, de ha kiválasztottuk rotációs kapánkat, jó úton haladunk. A webshopunkban kapható termékek számos tartozékot tartalmaznak, így más területeken is ki tudjuk használni a talajművelés kisgépének királyát, a rotációs kapát.