Elektromos sarokcsiszoló

Az elektromos sarokcsiszoló egy nagyon sokoldalú barkácsgép, valóban sokféle felhasználási lehetőséggel. Azonban egyetlen dologra egészen biztosan nem alkalmas, az pedig a sarkok csiszolása. Talán sokan nem is ismerik ezen a néven ezt az eszközt, viszont ha azt halljuk, hogy flex, már egész biztosan mindenki tudni fogja, hogy miről beszélünk. 


 


Rengeteg mindent flexelhetünk, akár a ház körül, akár hobbi barkácsként kifejezetten hasznos eszköz lesz számunkra. Ugyanakkor az elektromos sarokcsiszoló az építőipari munkák elengedhetetlen kelléke is. Univerzális tulajdonságait a rengeteg kiegészítőnek köszönheti, amivel a legkülönfélébb feladatok elvégzésre lesz alkalmas.

tovább bezár
Gyártó
Készletinformáció
További szűrők
5 db termék

Egy kis érdekesség

 

Biztos benned is felmerült már a kérdés, hogy miért sarokcsiszoló a neve, ha pont sarokcsiszolásra nem alkalmas. Ha eddig nem néztél utána, mi most megválaszoljuk ezt a kérdést. 

 

A nevét a kialakításának köszönheti! Ugyanis az első elektromos csiszológépek kialakítása egy irányú volt, ahol a motor, a tengely és a korong is egy egyenesen helyezkedett el. Ezek az egyenes csiszolók. Ezzel szemben a flex tárcsája kilencven fokos szögben van a motor tengelyéhez képest. Innen tehát a sarokcsiszoló elnevezés. Természetesen a flex sem légből kapott név! Ezt az első gyártója, a német Flex vállalat után használják. 

 

Mire használjuk az elektromos sarokcsiszolót?

 

Szinte mindenre. Olyan sok különböző tárcsa kapható ezekhez a barkácsgépekhez, hogy tényleg szinte minden feladathoz találunk megfelelőt. Nem csak vágni, de csiszolni, sőt polírozni is tudunk vele. A tárcsák különböző színekben kaphatóak, amik abban segítenek, hogy tudjuk milyen anyaghoz használjuk. Kaphatunk korongot fémhez, fához, kőhöz, betonhoz, csempéhez és még sorolhatnánk. 

 

Elektromos sarokcsiszoló kínálatunkban mi a nagy múltú cseh Hecht vállalat gépeit kínáljuk, melyek nem csak otthoni használatban, de műhelyekben is tökéletesen megállják a helyüket. A könnyű használatot segíti a gyors tárcsacsere, a kiegészítő fogantyú és a gyorskioldós védőburkolat. 

 

Markolatuk ergonomikus kialakítása és gumírozott felülete stabil fogást tesz lehetővé, mely segít a pontos vágásban, csiszolásban. Nem csak jobbkezesek tudnak bánni vele! A Hecht 1323 sarokcsiszoló markolata három pozícióba állítható, így a balkezesek is könnyen használatják. A még kényelmesebb használatért a fogantyúja +/- 90 fokban állítható. 

 

Nézz körül teljes sarokcsiszoló kínálatunkban is, ahol egész biztosan megtalálod a számodra legmegfelelőbbet!