Melyik a jó zuhanykabin? Találjuk meg a tökéleteset.

A fürdőszoba kialakítása során sok kérdés felmerülhet, de az egyik leggyakoribb kétségkívül az, hogy kádat, vagy zuhanykabint válasszunk. Ez nagy dilemma sokak számára, főleg akkor, ha a fürdőszoba kicsi, legalábbis annyira, hogy mindkét verzió sajnos nem fér be. Ha nagyobb hely áll rendelkezésre, nem olyan nehéz a kérdés, hiszen megkaphatjuk mindkettőt. Legtöbben, akik nagy fürdőszobával büszkélkednek, így is tesznek: beépítenek egy kádat is és egy zuhanykabint is, így van lehetőség választani.

Melyik a jó zuhanykabin? Találjuk meg a tökéleteset.

 

Sokan azonban nem olyan szerencsések, hogy mindkettő elfér, és bizony választaniuk kell. Persze azért valószínűleg nem ez lesz életünk dilemmája, viszonylag könnyen meg lehet oldani a kérdést, csak figyelembe kell venni bizonyos szempontokat: leginkább azt, hogy mi fér el, és mi nem, illetve milyen tisztálkodási szokásaink vannak, mit használnánk ki jobban.

 

Ha zuhany: válasszunk zuhanykabint körültekintően!

A zuhanykabin kiválasztása fontos kérdés, ha kényelmes fürdőszobát szeretnénk, hiszen ez egy meghatározó pontja a fürdőszoba mindennapos használatának. A zuhanyzó mérete, az esetleges extrái nagymértékben befolyásolják, mennyire lesz jól használható, és mennyire tud élvezhető élménnyé válni a zuhanyzás.

 

Sokan hajlamosak úgy gondolkodni, hogy teljesen mindegy, milyen a zuhany, hiszen úgyis csak naponta pár percet töltünk ott. Nos, ez is egy felfogás, de mivel a tusolás kikapcsolásnak, relax élménynek is felfogható, a minősége egyáltalán nem elhanyagolható!

 

Kicsi a hely? Attól még lehet tökéletes!

A kis hely nem jelenti azt, hogy minden kényelemről és kellemes extráról le kell mondanunk, mert „nem fér be”. Van lehetőség ebben az esetben is kényelmes zuhanykabint választani, csupán utána kell nézni, hogy mit engednek a lehetőségeink.

 

A komfortérzetünket nagymértékben meghatározza, hogy mekkora a zuhanykabinunk. Persze ez nem kizárólag azon múlik, hogy mekkorát szeretnénk, hiszen a hely mérete adott. Hiába szeretnénk például egy tágas, walk in zuhanykabint, ha egyszerűen nem fér el a fürdőszobánkban, de elegendő lehet egy negyedkörös is. A lényeg, hogy pontosan legyünk tisztában a méret adta lehetőségekkel.

 Melyik a jó zuhanykabin? Találjuk meg a tökéleteset.

 

  

Ügyeljünk a részletekre!

Helykihasználás és komfort szempontjából az sem mindegy, hogy milyen ajtót választunk a zuhanykabinhoz. A tolós és az ívesen nyitható megoldás is szóba jöhet, illetve lehetőség van arra, hogy az egyik oldalon nyíljon csak, vagy mindegyiken, egyszárnyú, vagy kétszárnyú ajtó legyen stb. Nem is hinnénk, egy ilyen apróságnak tűnő részlet mennyit számíthat a mindennapok használata során!

 

Ahhoz, hogy kitaláljuk, hogyan nyíljon a kabin, egyrészt kényelmi szempontokat kell figyelembe vennünk, emellett kis fürdőszobák esetén érdemes a helykihasználás szempontjait is előtérbe helyezni. Ha például a fürdőszobánk kicsi, egy tolóajtóval rengeteg helyet spórolhatunk, míg az ívesen nyíló fajták inkább a tágasabb fürdőkben lehetnek kényelmesek.