Blog

Nőies vs. férfias fürdőszobák

2018.06.04 13:55
Taliga Tamás

Mitől nőies/férfias egy fürdő a színhasználaton és berendezésen túl? Meghatározzák-e a különböző tisztálkodási rituálék a helyiség kialakítását, és ha igen, mennyiben? Ezekre a kérdésekre keresünk választ alábbi blogbejegyzésünkben.

Ha egy lakásról fotót kapunk kézhez, sok esetben első ránézésre meg tudjuk állapítani lakójának nemét. Ugyanez érvényes a különböző helyiségekre, így a fürdőszobára is.

A férfiakhoz a sötét, hűvösebb tónusokat, praktikus elrendezést társítjuk, a legalapvetőbb tisztálkodási kellékekkel. A női fürdőről ezzel szemben kifinomultabb vagy éppen színesebb burkolatok, dísznövények és kozmetikumok tömkelegétől roskadozó polcok ugranak be először.

 

Bizonyos következtetéseket valóban levonhatunk a fürdőszoba megjelenéséről, azt azonban meg kell hagyni, hogy berendezéstől függetlenül mindkét nemnek megvannak a maga fontos kis szertartásai a tisztálkodás szentélyében.

 

A mosdó fölött elhelyezett, jól megvilágított, nagyméretű tükör a nők és férfiak rituáléiban egyaránt fontos szerepet tölt be: előbbieknek az arcápoláshoz és sminkeléshez, utóbbiaknak a reggeli borotválkozáshoz nélkülözhetetlen társ.

 

Női vs. férfi fürdőszoba - Tükör

 

Az ellazulás mindkét nemnek fontos, ám míg a férfiak a praktikumban és a funkcionalitásban látják ennek feltételeit, a nők nagyobb hangsúlyt fektetnek a meghitt atmoszféra megteremtésére.

 

A férfiak fürdőszobájában csak az „odaillő” dolgoknak van helye. Fontos számukra az átláthatóság, a rendezettség. A berendezési tárgyak vonalvezetésében a letisztult, határozott formákra voksolnak, melyek egyszerűek, ugyanakkor férfias magabiztosságot sugároznak.

 

A polcrendszerek és tárolóhelyek kialakításánál a kényelmet és az elérhető – „legyen minden kéznél!” – közelséget tartják leginkább szem előtt. Szekrényből egy kisebb méretű is bőven megteszi, inkább a polcok legyenek többségben, ahol kutakodás nélkül egyből megtalálják, amire szükségük van a készülődéshez.

 

A nőknek gyakorlatilag a szivárvány teljes palettája rendelkezésükre áll a fürdő színvilágát illetően. Egy fekete vagy éppen szürke fürdőszoba is kelthet kimondottan nőies benyomást kifinomult kiegészítőkkel, lágy vonalvezetésű bútorokkal, virágokkal. Mivel esetükben a kozmetikumok a kikapcsolódás alapvető kellékei, nagyobb mennyiségben megtalálhatók a helyiségben. A hölgyek a polcokat a kád közvetlen közelében vagy a zuhanykabinban részesítik előnyben, a fürdő többi részén tágasabb szekrények/dobozok/kosarak mellett döntenek, ha tárolásról van szó.

 

Női vs. férfi fürdőszoba

 

Sokan úgy tartják, hogy a férfiak inkább a gyors tusolást preferálják a kádfürdővel szemben, a nők pedig éppen fordítva, de hogy éppen melyiket választjuk, azt inkább az időjárás, aktuális hangulatunk és a rendelkezésre álló időnk határozza meg, mintsem az, hogy melyik nem táborába tartozunk.

 

Éppen ezért azoknak, akik kisebb fürdőszobájuk lévén nem engedhetik meg maguknak a kád és a zuhanykabin együttes beépítését, praktikus „kettő az egyben” megoldás gyanánt az előbbit javasoljuk. Egy letisztult, edzett üvegfal bevonásával máris kész a „kabinhatás”, és szabadon hódolhatunk kedvelt rituáléink bármelyikének.

Köszöntjük a homelux.hu világában!

Mire hozzánk elérkezett, lehet, hogy több forgalmazó oldalát bejárta – mégsem talált olyan bútort, fürdőszoba berendezést, amilyenre Ön vagy családja gondolt.

Tudjuk, milyen jellemzőket tart szem előtt: egy ülőgarnitúra, fürdőszoba bútor, de akár egy zuhanykabin is legyen esztétikus, lehetőleg formatervezett (ki szeretne tucatárut az otthonába?), előnyösen használja ki a rendelkezésre álló - néha bizony szűkös – helyet.

Tartósságával biztosítsa a hosszú távú igénybevételnek való ellenállást – hisz életünkben jönnek-mennek a vízi csaták a gyerekekkel, a nehéz napokat lezáró forró fürdők és a reggeli, fejvesztett kapkodások, de az oothon jó esetben minden körülményben helyt áll és kitartóan szolgálja a ház lakóit.

A fürdőszoba számunkra szentély

Mi nem csupán zuhanykabinokat, mosdókat vagy csaptelepeket forgalmazunk! Szenvedélyünk mindaz, ami a fürdőszobák világához kapcsolódik, és egyben vevőink kényelmét is szolgálja. Webáruházunk kialakítása elsőszámú bizonyíték erre: fantasztikusan széles, képekkel gazdagított kínálatot és részletes termékleírásokat alakítottunk ki a minél hatékonyabb és élvezetesebb böngészés érdekében.

Élménydús vásárlást nyújtunk

Ám a vásárlásnak koránt sincs vége a „Kosárba teszem” gomb lenyomásával: a legtöbb esetben ingyenes házhozszállítással, helyszíni beüzemelés lehetőségének biztosításával és 15 napos visszavásárlási garanciával nyújtunk teljes körű szolgáltatást azoknak a Vevőinknek, akik bizalmukkal megtisztelnek bennünket.

Webáruházunk teljes értékű, interaktív vásárlási élményt nyújt, például vásárlóink feltölthetik a már beüzemelt fürdőszoba berendezéseket ábrázoló képeiket, vagy épp megoszthatják a kiválasztott zuhanytálca vagy zuhanykabin árát ismerőseikkel – így bárki gyorsan kikérheti barátai véleményét is a termékről és az ár-érték arány megfelelőségéről!

Az Ön elégedettsége a mi sikerünk

Őszintén bízunk benne, hogy a rendkívül széles, minőségi választéknak köszönhetően nálunk megtalálja pontosan azt, amiről álmodott, és hogy a kiválasztott termék hosszú távon, jó szolgálatot tesz majd az Ön fürdőszobájában is!

Kellemes böngészést kívánunk!

Üdvözlettel,
a homelux.hu csapata

olcsobbat.hu