Ágaprító

Nagyobb kertekben mindenképpen ajánlatos beszerezni egy nagyobb teljesítményű ágaprítót, amivel sokkal könnyebben és hatékonyabban lehet eltüntetni a felesleges nyesedéket. Az év során összegyűlt gallyakat egyszerűbben fel lehet használni és tárolni akkor, ha megfelelő méretűek.

 

Emellett remek talajtakaró olyan növényekhez, amelyeket féltünk a kiszáradástól. A kerti hulladékot ráadásul tilos égetni, hiszen környezetszennyező, más megoldás tehát nincs, mint felaprítani és felhasználni. A nálunk kapható kerti gépeink között bőven találni megfelelő készüléket!

tovább bezár

Az ágaprító használata

 

A legtöbbek számára még mindig a fő megoldás az égetés, ami a levágott ágakat és gallyakat illeti. Azonban sajnos nem mindenki van tisztában azzal, hogy milyen hatása van mindennek a természetre. Éppen ezért tilos ezeket elégetni, amiből tulajdonképpen egyértelműen kikövetkeztethető, hogy valamit bizony kezdeni kell a felesleges nyesedékkel. Remek megoldás a benzines ágaprító használata, de hatásos lehet az elektromos változat is, ez már tulajdonképpen teljesen mindegy. Az aprított ágakat sokkal könnyebb egy zsákba gyűjteni, hiszen sokkal kevesebb helyet foglalnak. 

 

További előnyük, hogy míg a nedves és frissen vágott gallyakat szinte lehetetlen elégetni, addig a legtöbb ágaprító számára nem okoz gondot a vizes ág darabolása. Amennyiben tavasszal, esetleg nyáron végzünk hasonló kerti munkát, mindenképpen hasznos kellék lehet egy elektromos ágaprító

 

Az ágaprítók kínálata

 

A webáruházunkban kapható modellek között számosféle és fajta típus közül választható ki a tökéletes kerti gép. Kedvező áron szerezhető be például a Hecht 624-es változata, amely praktikus kelléke lehet otthonunknak, amennyiben rendszeresen metsszük a fákat és villámgyors megoldással kellene azokat feldolgozni. A berendezéssel remek minőségű komposzt készíthető, ami mehet vissza talajtakaróként a fák és a bokrok alá. 


Másik hasznos aprító a nagy nyomatékú, igencsak erős négyütemű motoros, 173 cm3-es verzió, amely pillanatok alatt aprítja fel a sövényt, a cserjéket, illetve a nagyobb ágakat egyaránt. Nagy előnye a kényelmes és könnyű használat, így működtetése még kezdők számára sem okozhat problémát. Érdemes tehát alaposan szétnézni a széles kínálatunkban és minél előbb megrendelni a benzines vagy elektromos ágaprítót, amivel élvezet lesz a kerti munka!