Esőerdő a fürdőben? Fürdőszoba páramentesítése egyszerűen

Köztudott, hogy a nem megfelelő páraszint komoly gondokat okozhat a lakásban. A túl párás vagy túl száraz levegő könnyedén légúti megbetegedésekhez vezethet, ráadásul előbbi esetben a falakon megjelenő penésszel is számolnod kell. Ráadásul a penészfoltok sincsenek túl jó hatással az egészségre, így nyilván érdemesebb elkerülni a megjelenését.

Esőerdő a fürdőben? Fürdőszoba páramentesítése egyszerűen

 

De mit lehet tenni a párásodás ellen? Elvégre a fürdőszobában elkerülhetetlen a nedvesség, hiszen itt szoktál fürdeni, kezet mosni és sokan a mosógépet is ebben a helyiségben üzemeltetik. A víz végül elpárolog és a levegőbe kerül, és az egyetlen megoldás, ha ez a magas páratartalmú levegő valahogyan távozik a fürdőszobából. De hogyan lehet ezt elérni?

 

 

A legolcsóbb fegyverek a pára ellen

A legtöbb esetben nincs szükség nagy beruházásokra és bonyolult szerkezetekre a páramentesítéshez. Amennyiben nem teljesen ablaktalan a helyiség, akkor elég, ha kinyitod az ablakot az esti zuhanyozás és mosás után. Ha túl nagy a páramennyiség, akkor egy kis kereszthuzattal könnyedén száműzheted.

De mi van akkor, ha nincs ablak, vagy túl kicsi a rés, amit biztosítani tud? Ilyen esetekben még alternatíva lehet az, hogy nyitva hagyod az ajtót. Ha ez nem elég, akkor viszont jöhet a páramentesítő, ami gondoskodik majd a jó levegőről.

 

 

Figyelj az időjárásra!

A párás levegő okozta problémákat nehéz kezelni, ezért a kulcs a megelőzés. Ehhez nem árt tudnod, hogy bizonyos évszakokban sokkal magasabb páraszint jellemző a lakásban, mint általában, míg máskor épp az ellenkezőjével kell megküzdened. Párásodás szempontjából a tavasz a legkritikusabb időszak, amikor kifejezetten nagy kihívás lehet a páramentesítés.

De miért van ez így? Ebben az évszakban a kinti levegő is sokkal nedvesebb a megszokottnál. Bizonyára te is sokat bosszankodtál már a tavaszi eső miatt, ami megakadályozta a hétvégi családi kirándulást. A sok csapadék miatt végül a levegő párás lesz, te pedig a szellőztetések alkalmával beengeded ezt a lakásba.

Tovább nehezíti a helyzetet, hogy a szellőztetéskor beengedett pára mellett a megszokott házimunkák során is sok vizet használsz, ami szintén elpárolog. Az eredmény egy párás lakás, ami egy idő után egyszerűen bepenészedik.

 

Esőerdő a fürdőben? Fürdőszoba páramentesítése egyszerűen

 

Ha már kész a baj

Könnyen megeshet, hogy azért olvasod ezt a cikket, mert a baj már megtörtént, a falaidon megjelentek a ronda, zöld foltok és mindenki köhög a családban. Mi a teendő ilyenkor?

Szerencsére a penész már nem jelent komoly kihívást egyetlen háztartásban sem. Sokan az ecetes lemosásra esküsznek, de kaphatóak gombaölő falfestékek is, amelyekkel csak újrafested a penészes részt és már búcsút is inthetsz a problémának.

Ha az ecetes megoldást választod, akkor pedig 1 liter vízhez adj hozzá 1 deci ecetet. A keveréket öntsd egy szórófejes flakonba és fújd le vele a penészes felületet. A súrolással viszont vigyázz! Csempén bátran alkalmazhatod ezt a módszert, de a festett és tapétás falak csak tönkremennek a dörzsöléstől.

Tanácsainkkal könnyedén elkerülheted a párás levegő okozta problémákat és nem kell a fürdőszobád falait féltened. Bátran merülj el este a kádban egy relaxáló fürdőre!

 

 

Nincs még kádad, amiben kiélvezhetnéd ezt a kellemes fürdőzést? Akkor feltétlenül nézz be webáruházunkba, ahol széles kínálat vár a legváltozatosabb méretű és formájú fürdőkádakból!