Egy kis luxus neked is kijár a rohanó hétköznapokon

A rohanó hétköznapok után néha egyszerűen egy kis magányra és olyan dologra vágyunk, ami teljes ellazulást és feltöltődést biztosít. Az ajtón belépve a vállainkra nehezedő táskáktól megszabadulva a wellness tűnhet a legcsábítóbb alternatívának, ami néhány aprósággal házhoz jöhet.

Egy kis luxus neked is kijár a rohanó hétköznapokon

Egy kád vízzel a merev izmok ellen

Egy kád meleg víz néhány extra kiegészítővel igazi relaxációs hatással lehet testedre és lelkedre egyaránt. A kellemes hőmérsékletű víz nemcsak a stresszt és a rossz hangulatot oldja, hanem a merev izmokat is segít ellazítani. A legeredményesebb hatást a maximum 40 fokos, 30 perces szeánsz biztosítja, ezt követően lehetőleg dőlj ágyba. Az elmerüléshez indítsd el a kedvenc zenéidből összeállított lejátszási listád, amihez válogathatsz külön dalokat, melyek könnyed ritmusukkal falat vonnak közéd és a mindennapok problémái közé. Természetesen nem hiányozhatnak a filmekben gyakran megjelenő, hangulatért felelős fények, amiről már a fürdő kialakítása során gondoskodhatsz, de az elektromos megoldások helyett gyertyákat is beszerezhetsz.

Egy kis luxus neked is kijár a rohanó hétköznapokon

Válassz egy illóolajat

A fürdő mellett egészségügyi szempontok ugyancsak szólnak, mert az optimális hőmérsékletű víz jó hatással van a keringési problémákra, valamint hatékony a reumás rendellenességek kezelésében. Az elmerülő testre pozitívan hat a víz felhajtóereje, mivel megkönnyebbülést jelent a folyamatosan dolgozó tartóizmoknak, ízületeknek. Ez az eredmény a jól megválasztott illóolajok használatával fokozható, nem véletlen, hogy az aromaterápia egyre elterjedtebb. Mivel az olajok a fürdővízbe csepegtetve a felület tetején úszkálhatnak, ezért érdemes lehet a párologtatásuk mellett dönteni. A felszívódás vivőanyaggal hatásosabb, ami lehet például bázisolaj, tej vagy méz. Az izomfájdalmakra, fejfájásra vagy a megfázás megelőzésére tökéletes az eukaliptusz, fenyő vagy a citrom, az ellazulást a narancs, a vanília segíti, míg a virágok, erdei gyümölcsök élénkítenek. A fürdőzésekhez külön kaphatók vizipárnák, melyek az igazán kényelmes elhelyezkedés mellett megfelelően támasztják alá a nyakat és a vállat.

Környezetvédelmi aspektusból felmerülhet a víztakarékosság kérdése, hiszen fél óra kedvéért egy egész kád megtöltése pazarlásnak tűnhet. A testre, illetve lélekre gyakorolt hatásának köszönhetően viszont hetente egy alkalommal úgy gondoljuk, megengedheted magadnak ezt a luxust.