Blog

Kerti medence ragasztása szakszerűen

2020.04.20 08:00

Nem árulunk el nagy titkot azzal, hogy a javítás nagyjából abból áll, hogy beragasztjuk a medencén keletkezett lyukat, de nem mindegy, hogyan csináljuk ezt, hiszen, ha nem szakszerű a javítás, akkor nagyon hamar újra ereszteni fog a medence.

felfújható medence ragsztása

Mi jelzi, hogy lyukas a medence?

 

Nem különösebben bonyolult dolog rájönni, hogy lyukas a medencénk. Felfújható peremű medence esetében az szokta jelezni a lyukak jelenlétét, hogy a perem folyamatosan leereszt, felpuhul. Ebben az esetben nagyon fülelve kell végignézni a peremet, mert jó eséllyel sziszegő hangot fogunk hallani ott, ahol a lyuk van. A legegyszerűbb és leghatékonyabb módszer, ha úgy megyünk végig a perem mentén, hogy közben folyamatosan nyomjuk kézzel, így mindenképpen meg fogjuk hallani a sziszegést, ha a problémás terület közelébe érünk.

 

 

Amennyiben a medence alja vagy fal a lyukas, egy másik, szintén egyértelmű jelet tapasztalhatunk, mégpedig azt, hogy folyamatosan fogy a víz a medencében, csökken a vízszint. Ebben az esetben, ha a falon van a lyuk, azt könnyű megtalálni, mert ott folyni, spriccelni fog a víz kifelé.

 

Az aljával már nehezebb a dolgunk, azt nagyon alaposan, centiméterről centiméterre kell átvizsgálni, hogy megtaláljuk az esetleges szakadást, és be tudjuk ragasztani. Akárhol is van a lyuk, a kerti medence ragasztása megoldást jelenthet, de fontos, hogy minden apró lyukat megtaláljunk.

 

 

Hogyan is néz ki egy kerti medence ragasztó készlet?

 

Nem kell nagy dolgokra gondolni, medence javító készletből két fajta van. Az egyik, ami öntapadó foltokat tartalmaz, nincsen gyakorlatilag más dolgunk, mint fogni a foltot, és a megfelelő helyre ragasztani, ahol lyukas a medence. Vannak olyan csomagok, amik meghatározott méretű foltokat tartalmaznak, és olyanok is, ahol tetszőleges méretű darabokat tudunk levágni a fóliából.

 

A másik típus az, ami külön tartalmaz egy tekercs fóliát, illetve ragasztót. Ez úgy működik, hogy ki kell vágni a foltnak megfelelő méretet a fóliából, erre kell felvinni a ragasztót, és így azt a foltra kell helyezni. A ragasztó körülbelül két óra alatt köt műanyag keménységűre, így teljesen elzárja a szivárgás útját.

 

Top view of an inflatable mattress in a backyard swimming pool

 

Tudni kell, hogy ezek a foltok víz alatt is működnek, tehát nem kell attól tartani, hogy ha esetleg a medence alja szakadna ki, akkor nem tudjuk használni, és mindenképpen újat kell vásárolni. Az egyetlen megkötést a szakadás mérete jelenti: nyilván a végtelenségig nem tudjuk alkalmazni a medencefoltozó fóliákat. Ha túl nagy a szakadás, akkor sajnos valóban csak az a megoldás marad, hogy új medencét vásárolunk.

 

Ügyeljünk a pontosságra!

 

A javítókészlet használata során a pontosságra kell kiemelt figyelmet fordítani, illetve, hogy jól megkössön a ragasztó. Ne akarjunk spórolnia fóliával! Természetesen nem kell indokolatlanul nagyot vágni belőle, de azért ne is akkorát, ami éppen csak befedi a lyukat, maradjon hely a ragasztó számára is. Kell tehát valamennyi ráhagyás.

 

Figyeljünk oda arra, hogy pontosan tegyük rá a lyukra a fóliát, ne lógjon ki egy kis része sem, mert akkor semmit nem ér a ragasztásunk!

Köszöntjük a homelux.hu világában!

Mire hozzánk elérkezett, lehet, hogy több forgalmazó oldalát bejárta – mégsem talált olyan bútort, fürdőszoba berendezést, amilyenre Ön vagy családja gondolt.

Tudjuk, milyen jellemzőket tart szem előtt: egy ülőgarnitúra, fürdőszoba bútor, de akár egy zuhanykabin is legyen esztétikus, lehetőleg formatervezett (ki szeretne tucatárut az otthonába?), előnyösen használja ki a rendelkezésre álló - néha bizony szűkös – helyet.

Tartósságával biztosítsa a hosszú távú igénybevételnek való ellenállást – hisz életünkben jönnek-mennek a vízi csaták a gyerekekkel, a nehéz napokat lezáró forró fürdők és a reggeli, fejvesztett kapkodások, de az oothon jó esetben minden körülményben helyt áll és kitartóan szolgálja a ház lakóit.

A fürdőszoba számunkra szentély

Mi nem csupán zuhanykabinokat, mosdókat vagy csaptelepeket forgalmazunk! Szenvedélyünk mindaz, ami a fürdőszobák világához kapcsolódik, és egyben vevőink kényelmét is szolgálja. Webáruházunk kialakítása elsőszámú bizonyíték erre: fantasztikusan széles, képekkel gazdagított kínálatot és részletes termékleírásokat alakítottunk ki a minél hatékonyabb és élvezetesebb böngészés érdekében.

Élménydús vásárlást nyújtunk

Ám a vásárlásnak koránt sincs vége a „Kosárba teszem” gomb lenyomásával: a legtöbb esetben ingyenes házhozszállítással, helyszíni beüzemelés lehetőségének biztosításával és 15 napos visszavásárlási garanciával nyújtunk teljes körű szolgáltatást azoknak a Vevőinknek, akik bizalmukkal megtisztelnek bennünket.

Webáruházunk teljes értékű, interaktív vásárlási élményt nyújt, például vásárlóink feltölthetik a már beüzemelt fürdőszoba berendezéseket ábrázoló képeiket, vagy épp megoszthatják a kiválasztott zuhanytálca vagy zuhanykabin árát ismerőseikkel – így bárki gyorsan kikérheti barátai véleményét is a termékről és az ár-érték arány megfelelőségéről!

Az Ön elégedettsége a mi sikerünk

Őszintén bízunk benne, hogy a rendkívül széles, minőségi választéknak köszönhetően nálunk megtalálja pontosan azt, amiről álmodott, és hogy a kiválasztott termék hosszú távon, jó szolgálatot tesz majd az Ön fürdőszobájában is!

Kellemes böngészést kívánunk!

Üdvözlettel,
a homelux.hu csapata

olcsobbat.hu