Blog

Kerti medence ötletek - Medence? Jakuzzi? Dézsa?

2020.03.16 08:00

Hűsöljünk dézsában!

Kezdjük a legegyszerűbbel, a merülő dézsával. Bár ilyet jobbára csak szaunákban, wellness egységekben látni, a kertben vagy a teraszon felállítva is kiváló szolgálatot nyújt egy kis hűsölésre.

A helyigénye kicsi, még egy lépcsős merülődézsa is elfér egy 1,5x1,5 m nagyságú helyen vagy a terasz sarkában. Ha kertben állítjuk fel, ügyeljünk arra, hogy sík, sima terepet válasszunk, így biztos, hogy nem fog megbillenni, a víz nyomása pedig egyenletesen eloszlik. Nyárra a hideg vizes merülő dézsa ajánlott, ám ha télen is szeretnénk használni, válasszunk fűthető változatot. Ha egymagunk szeretnénk benne relaxálni, napozás vagy szaunázás után merülni, hűsölni a kánikulában, akkor a dézsa tökéletes választás.

 

 

Jakuzzi: teraszra és kertbe is!

 

Egy nagy, fedett teraszon, vagy egy napos fekvésű kertben is jól mutat a jakuzzi, ám jó, ha tudjuk, hogy bármennyire is vagyunk vasemberek, a viszontagságos téli időjárás miatt a kerti jakuzzi nem használható egész évben. Annál nagyobb élményt nyújt nyáron! Az egyenletes vízszint eléréséért érdemes szilárd, egyenes talajra állítani, ez lehet betonozott vagy kőlappal burkolt: és ne felejtsük: áramforrás legyen a közelben!

 

A jakuzzira is igaz az, ami a medencékre, vagyis hogy ha nem szeretnénk egész nyáron a faleveleket és a madárürüléket pecázni a vízből, akkor fáktól és magasabb bokroktól távolabb állítsuk fel. Ellazulásra, masszázsra, kerti party-k fénypontjaként, és családi fürdőzésre a több férőhelyes jakuzzit ajánljuk. A jakuzzi köré érdemes kilépőnek, szegélynek is helyet hagyni.
Választhatunk süllyesztett, körbe építhető és nem beépíthető típusokból, számos, a felhasználói élményt fokozó kiegészítővel.

 

Tekintse meg jakuzzi választékunkat.

 

 

Medence kisokos

 

A legnagyobb fejtörést talán a medence vásárlása okozza. Mindenekelőtt tisztázzuk, hogy:

 

  1. Milyen célra és milyen rendszerességgel akarjuk használni?
  2. Mekkora keretből gazdálkodhatunk?
  3. Mennyi energiát, időt, pénzt áldozunk a medence fenntartására? (víz, földmunka, gépészet)
  4. Milyen a kertünk benapozása és mekkora helyünk van széltében-hosszában-mélységében?

 

Ha csak a nyáron pancsolnánk a gyerekekkel, és sok vizet sem szeretnénk kifolyatni, akkor bőven elég egy egyszerű felfújható, vagy fémvázas medence. Ezek azonban könnyen sérülnek, szakadnak, 1-2 szezonnál többet gondos használat mellett sem igen bírnak ki, pláne, ha házi kedvenceink is vannak. Hosszútávon sokkal kifizetődőbb egy merevfalú medence.

 

Merevfalú, fémpalástos medence

 

Ha kinéztünk egy fix, napos, talajvízmentes helyet a kertben, akkor a földfelszínre állítható és/vagy süllyeszthető merevfalú medence évekig jó társunk lesz a kánikulai napokon.

 

A méret helyes megválasztása azért fontos, mert a kisebb 244-400 cm-es átmérőjű medencék aránylag könnyen felmelegednek, de efelett már minimum 10 köbméter vízmennyiséggel kell számolni, amelyhez már érdemes kiegészítő szolár fóliát vagy szőnyeget beszerezni, ha nem akarunk a vízben fagyoskodni.

 

Bármilyen medencét válasszunk, azt csak vízszintezett sík terepre telepítsük, a test alá érdemes valamilyen szigetelést elhelyezni, ami a hegyes tárgyak, kövek és csomós gyomoktól is megóvja a fóliát és a víz gyors lehűlését is megakadályozza.

 

Ügyeljünk arra, hogy a vízforgató se kerüljön nagyon távolra a medencétől, lehetőleg árnyékos helyre.

 

A kerek, merevfalú medencékhez oldaltámasztást nem szükséges kiépíteni, az ovális medencék esetén viszont a párhuzamos falak külső támasztását (pillérrel, zsalukővel) meg kell megoldani.

 

Merevfalú medencéinket itt találja!

 

Polipropilén vagy kiöntött medencék

 

Ezek az igazán ellenálló, masszív, stabil medencék, amelyek ellenállnak a fizikai behatásoknak. Érdemes kerámia-üvegszál ötvözetű medencét választani, amelyekből biztosan nem fog csorogni a hegesztésnél a víz és általában előre beépített vízforgatóval, ellenáramoltatóval, led izzóval, jakuzzi funkcióval rendelkeznek. Ezekben a swim spa medencékben akár 3 fő is kényelmesen elfér, és néhány karcsapásnyi úszásra is lehetőség van.

 

Szeretne egy Swim Spa medencét? Nézzen szét kínálatunkban!

 

Úszómedence a kertben

 

Mielőtt elkezdenénk tervezni, ásni, vásárolni, jó, ha tisztában vagyunk vele, hogy  hatályos jogszabály alapján az 1,50 méter mélységet meghaladó és 50 köbméter térfogatnál  nagyobb kerti medence építésiengedély-köteles. Az ennél kisebb úszómedencéknek is meg kell felelniük bizonyos létesítési szabályoknak, tájékozódjunk építésztől, szakértőtől a részletek felől.  

 

Ha ezt a kérdést tisztáztuk, választhatunk épített vagy előre gyártott medence közül. előbbi munkásabb, utóbbi kényelmesebb. Szerencsére nagy a kínálat az előre gyártott medencékből, de a hagyományos vasbeton szerkezetű medence is népszerű. 

 

Válasszuk bármelyiket is, a tereprendezést nem spórolhatjuk meg, és a tervezésbe a medence körüli terasz építését is kalkuláljuk bele. A kivitelezés másik sarkalatos pontja a gépészet, hiszen ekkora mennyiségű vizet forgatni, fertőtleníteni, tisztítani kell, valamint temperálni például gázzal, napkollektorral, hőszivattyúval stb.

 

Válasszon egyet úszómedencéink közül!

 

Ha segítettek tippjeink, ossza meg őket ismerőseivel!

Köszöntjük a homelux.hu világában!

Mire hozzánk elérkezett, lehet, hogy több forgalmazó oldalát bejárta – mégsem talált olyan bútort, fürdőszoba berendezést, amilyenre Ön vagy családja gondolt.

Tudjuk, milyen jellemzőket tart szem előtt: egy ülőgarnitúra, fürdőszoba bútor, de akár egy zuhanykabin is legyen esztétikus, lehetőleg formatervezett (ki szeretne tucatárut az otthonába?), előnyösen használja ki a rendelkezésre álló - néha bizony szűkös – helyet.

Tartósságával biztosítsa a hosszú távú igénybevételnek való ellenállást – hisz életünkben jönnek-mennek a vízi csaták a gyerekekkel, a nehéz napokat lezáró forró fürdők és a reggeli, fejvesztett kapkodások, de az oothon jó esetben minden körülményben helyt áll és kitartóan szolgálja a ház lakóit.

A fürdőszoba számunkra szentély

Mi nem csupán zuhanykabinokat, mosdókat vagy csaptelepeket forgalmazunk! Szenvedélyünk mindaz, ami a fürdőszobák világához kapcsolódik, és egyben vevőink kényelmét is szolgálja. Webáruházunk kialakítása elsőszámú bizonyíték erre: fantasztikusan széles, képekkel gazdagított kínálatot és részletes termékleírásokat alakítottunk ki a minél hatékonyabb és élvezetesebb böngészés érdekében.

Élménydús vásárlást nyújtunk

Ám a vásárlásnak koránt sincs vége a „Kosárba teszem” gomb lenyomásával: a legtöbb esetben ingyenes házhozszállítással, helyszíni beüzemelés lehetőségének biztosításával és 15 napos visszavásárlási garanciával nyújtunk teljes körű szolgáltatást azoknak a Vevőinknek, akik bizalmukkal megtisztelnek bennünket.

Webáruházunk teljes értékű, interaktív vásárlási élményt nyújt, például vásárlóink feltölthetik a már beüzemelt fürdőszoba berendezéseket ábrázoló képeiket, vagy épp megoszthatják a kiválasztott zuhanytálca vagy zuhanykabin árát ismerőseikkel – így bárki gyorsan kikérheti barátai véleményét is a termékről és az ár-érték arány megfelelőségéről!

Az Ön elégedettsége a mi sikerünk

Őszintén bízunk benne, hogy a rendkívül széles, minőségi választéknak köszönhetően nálunk megtalálja pontosan azt, amiről álmodott, és hogy a kiválasztott termék hosszú távon, jó szolgálatot tesz majd az Ön fürdőszobájában is!

Kellemes böngészést kívánunk!

Üdvözlettel,
a homelux.hu csapata

olcsobbat.hu