Ezért lehet praktikus a hátfalas zuhanykabin

Ebben a blogbejegyzésben a hátfalas zuhanykabin előnyeit ecseteljük. Akár egy, akár több fürdőszobával rendelkezik egy otthon, minden fürdőhelyiség különleges a maga nemében. A csillogó csempék, a ragyogó csaptelepek a formák és stílusok gazdag játékai. Sokan szeretnek hosszú órákra elmerülni a fürdőkád vizében, és itt kipihenni a mindennapok fáradalmait. Azonban sokakat a zuhany frissít fel, vagy épp lazít el.

Ezért lehet praktikus a hátfalas zuhanykabin

Ha te is az utóbbi kategóriába tartozol, bizonyára ismered a hátfalas zuhanykabinokat. Ezek a csodás kivitelben készülő, gyorsan beüzemelhető kabinok a kisebb fürdőkben is elférnek. Ráadásul számos extrával felszerelve vásárolhatjuk meg őket. A zuhanykabinok közt számos olyan típus létezik, amely célszerű megoldásokkal dobja fel a fürdőszobákat.

Okos zuhanykabin-megoldások a fürdőbe

A zuhanykabinok egyik nagy előnye a fürdőkáddal szemben, hogy tulajdonképpen bárhol elférnek. A piacon ugyanis megtalálhatóak az egészen kis alapterületű zuhanytálcák is. Praktikus megoldásokkal különleges megjelenést adhatunk a tusolóinknak. 

Az úgynevezett walk-in kabinokban nincs zuhanytálca, a padlóba süllyesztett lefolyón át távozik a víz. A falsíkra szerelhető zuhanykabin legalább egyik oldalát maga a fürdőszoba csempézett fala alkotja. A tusoló üvegfelületei elegáns és kifinomult kiegészítői a fürdőszobának. Az aszimmetrikus kabinok lehetőséget adnak a formabontó fürdőszoba kialakítására. 

A hátfalas zuhanykabin pedig szintén olyan kelléke lehet a fürdőnek, amely sokoldalú előnyökkel rendelkezik. 

 

A hátfalas zuhanykabin előnyei

A fürdőszoba berendezésekor figyelemmel kell lennünk többek között a helyiség alapterületére, a vízvezeték elhelyezkedésére. Ha szeretnénk nagyban leegyszerűsíteni és meggyorsítani a munkálatokat a fürdőben, válasszunk hátfalas zuhanykabint. Ezeknek a kabinoknak mind a négy oldala teljesen zárt, és általában zuhanytálcával forgalmazzák őket az üzletek. 

A csaptelep és a tusolófej hozzátartoznak a kabinokhoz, így ezek kiválasztásával és felszerelésével nem kell foglalkoznunk. Ha a korábbiakban problémát jelentett a fürdőszoba falának felázása, a hátfalas tusolóval ez megoldódik. A teljesen zárt kabinból ugyanis nem folyik a falra a víz, megelőzve így a salétromosodást, penészedést. A csapok, a fogantyúk, a kiegészítők harmóniája éke lesz a fürdőszobának.

 

Színek és formák széles választéka

Mivel a vásárlói igények és az épületek lehetőségei gyakorlatilag végtelen skálán mozognak, a választék is igen széles. A hátfalas zuhanykabinok szögletes és íves alakú tálcákkal egyaránt megvásárolhatóak. A hátfal színét is kiválaszthatjuk, rendelhetünk fekete, fehér vagy épp szürke színű modellt is. Számos zuhanykabin nem csupán csapteleppel és zuhanyfejjel van felszerelve. Nem ritkán különféle hidromasszázs fúvókák vagy épp beépített rádió növeli a kényelmünket. 

A hátfalas kabinok ajtajának nyitása történhet görgők segítségével, tolómechanizmussal. Azonban klasszikus nyíló ajtókkal felszerelt kabinokat is találunk. A tolóajtós megoldás helytakarékosabb, így kisebb fürdőkbe inkább ezt ajánljuk.

 

Mire ügyeljünk a választásnál?


Mielőtt megvásárolnánk a hátfalas zuhanykabinunkat, érdemes alaposan megnéznünk a kínálatot. Fontos, hogy a kabin ne foglaljon el túl sok helyet otthonunkban és az is, hogy elférjen a fürdőben. Mindig pontos méretek tudatában vásároljunk. Ha van lehetőségünk, akkor kérjünk beüzemelést a forgalmazótól. Így biztosan megőrizzük a kabinra vásárolt garanciát.

Blog

Ajánlott termékek