Ezért igényel külön figyelmet a magasfényű bútor tisztítása

Otthonunk stílusának és hangulatának kialakításában nagyon fontos szerep jut a bútoroknak. Azonban gondosan meg kell válogatnunk azokat a szereket és eszközöket, amelyekkel karbantartjuk berendezési tárgyainkat. A fa vagy épp a magasfényű bútor tisztítására speciális kellékeket kell választanunk.

Ezért igényel külön figyelmet a magasfényű bútor tisztítása

Számos törlőkendő és kemikália érhető el az áruházak polcain. Sőt, egyre elterjedtebbek az organikus eredetű, teljesen természetes tisztítószerek is. Ha szeretnénk hosszú időn át megőrizni bútoraink fényét és felületének épségét, ne vegyük félvállról a takarítást. Ez különösen igaz a magasfényű bútorok esetében, amelyeknek a megszokottnál kényesebb a felülete.

A magasfényű bútor remek választás

Ki ne szeretne egy exkluzív kialakítású, stílusos lakásban élni, ahol feltöltődhet a fárasztó napok végén? Aki kedveli a minimalista, letisztult vonalakat, az biztosan imádni fogja a magasfényű bútorokat. A hálószobánkba nem engedjük be a vendégeinket. Azonban a konyhánk, különösen, ha amerikai fazonról van szó, hamar központi hellyé válik.

Épp ezért egy szikrázó konyhabútor meghatározó eleme az otthonunknak. Ha végletesen modern konyhát szeretnénk kialakítani, akkor a fogantyúkat is mellőzhetjük. Jó hír, hogy nem csupán egyedi tervezésű bútorok esetén választhatunk magas fényt. A blokkos és elemes konyhabútorok vásárlásakor is dönthetünk emellett a különleges felület mellett. 

 

Szennyeződések a konyhában

Igaz ugyan, hogy a magasfényű konyhabútorok egyedülálló megjelenéssel bírnak. Azonban a konyhai szennyeződések is speciálisak, és ennek megfelelően kell kezelni őket. Zsír, folyadék, száraz hozzávalók; ezek mind-mind nyomot hagyhatnak a konyhaszekrényeken és a fiókokon.

Fontos, hogy minél hamarabb távolítsuk el a foltokat a fényes felületekről. Sőt, ha esetleg a fiókokba, szekrényekbe is befolyik a nedvesség, és nem itatjuk fel rögtön, a felázás veszélyének tehetjük ki a konyhabútorunkat. Amire továbbá nagyon fontos odafigyelnünk, az a karcok és további sérülések okozása. Ezt úgy tudjuk elkerülni, ha betartjuk a modern konyhabútorok tisztítására vonatkozó előírásokat.

 

Milyen anyagokkal történhet a magasfényű bútor tisztítása?

Ha van hátránya a magasfényű frontoknak és korpusznak, az az, hogy kiemelt figyelmet igényel a tisztán tartásuk. Szerencsére nem lesz nehéz dolgunk. A vízzel is eltávolítható szennyeződéseket egy benedvesített mikroszálas törlőkendővel is letakaríthatjuk.

Ha makacsabb, például zsíros foltokkal kell megküzdenünk, akkor erősebb szerekre lehet szükségünk. A legegyszerűbb, ha alkoholos tisztítószert használunk. Ez ugyanis anélkül elpárolog, hogy foltot hagyna. Ráadásul nem csupán tisztít, hanem fertőtlenít is, ami a konyhában fontos szempont. 

 

Amit mindenképp ajánlott elkerülnünk

A webáruházunk termékei között is megtalálható magasfényű bútorok szépségét megőrizhetjük, ha az alábbi eszközöket következetesen mellőzzük. Semmi esetre se használjunk szemcsés szerkezetű tisztító- vagy súrolószereket. Ezek ugyanis felsérthetik a fényes felületeket a bútorokon. Használjunk lehetőség szerint kifejezetten magasfényű bútorokhoz készült tisztítókat vagy a már említett alkoholos termékeket.

 

Emellett fontos az is, hogy mivel visszük ezeket fel a bútorra. Semmiképp se takarítsuk a magasfényű konyhabútort a szivacsok súroló felével, ezek ugyanis megkarcolják a fényes bevonatot. Ha betartjuk ezeket a szabályokat, sokáig gyönyörködhetünk a konyhabútorunkban.

Blog

Ajánlott termékek