A legjobb párakedvelő fürdőszobába való növények

Talán korábban eljátszottál már a gondolattal, hogy a növényeid nemcsak a nappaliban, de a fürdőszobában is jól mutatnának. Az ötlet semmiképpen nem elvetendő, hiszen a virágok a dekorációs célok mellett nagyon hasznosak is, kerüljenek bármelyik helyiségbe. Viszont ebben az esetben fontos, hogy alaposan átgondold, milyen példányokat fogsz ültetni a vizesblokkok környékére.

A legjobb párakedvelő fürdőszobába való növények

A legjobb párakedvelő fürdőszobába való növények

Hogy miért? Mert rengeteg fajta nem bírja azt a magas páratartalmat, ami egy átlagos fürdőszobában uralkodik. Tovább nehezítik a helyzetet a rossz fényviszonyok és a magas hőmérséklet, amelyeket a legtöbb dísznövény nem képes elviselni. Szerencsére akadnak kivételek. Mutatjuk, melyek azok.

 

MILYEN AZ IDEÁLIS FÜRDŐSZOBAI VIRÁG?

Ha konyítasz egy kicsit a virágokhoz, akkor a fentiekből már rájöhettél, hogy ilyen körülmények között leginkább a trópusi növények érzik jól magukat. Közülük is azok, amelyek az esőerdő mélyén, a talaj közelében élnek. Ezeken a területeken hasonló körülmények uralkodnak, mint a te sötét fürdőszobádban, így ideális választásnak bizonyulhatnak.

Attól sem kell tartanod, hogy a mostoha körülmények miatt esetleg le kell mondanod a bimbózó, színes virágszirmokról. Bőségesen akadnak olyan igénytelen fajták, amelyek virágoznak. Ilyen például az azálea, melynek rózsaszín bimbói könnyedén belopják magukat bárki szívébe. Ha nem szereted a dzsungelt idéző hangulatot, egy ilyen típusú virággal könnyedén megtörheted azt.

 

LÁSSUK A LEGJOBB FÜRDŐSZOBAI NÖVÉNYFAJOKAT!

Az egyik legnépszerűbb választás a páfrány. Ezzel már találkozhattál mások fürdőjében is, hiszen nem igényel túl sok gondozást és még a levegőt is tisztítja. Nem véletlen ez a népszerűség, hiszen a páfrányok kifejezetten szeretik a sötét, párás helyeket. Jó döntés lehet még a filodendron és az aloe vera is, amelyek szintén kedvelik a fürdőszoba klímáját.

Virágzó növények terén az azáleán túl még rengeteg lehetőséged van. A bromélia és a gardénia nemcsak jól bírják a nedves közeget, de igazi wellness-atmoszférát is teremthetnek. Az alapvetően kényes orchideát is bátran beteheted a vizes helyiségbe, hiszen a természetben is hasonló körülmények között él.

 A legjobb párakedvelő fürdőszobába való növények

 

ÍGY GONDOZD A VIRÁGAIDAT A FÜRDŐBEN

A legtöbb növény, amelyik bírja a fokozott strapát, viszonylag igénytelen. Éppen ezért ezeknek elegendő, ha hetente egyszer meglocsolod őket. A kevéske törődést is meghálálják azzal, hogy szép nagyra nőnek, ezzel is fokozva a kellemes hangulatot, amit megteremtettél a betelepítésükkel.

Arra viszony fontos ügyelned, hogy az alacsony vízigény miatt a túllocsolás végzetes lehet számukra. Ha túl sok vizet adsz nekik, akkor néhány hét alatt berohadnak és elpusztulnak. Ne feledkezz meg róla, hogy ezek a virágok párás közegben élnek nap mint nap. Felesleges volna hatalmas öntözésekkel terhelni őket, amikor egyébként is bőséges nedvességet kapnak.

Fenti tanácsainkat megfogadva már igazán könnyedén feldobhatod a fürdőszoba hangulatát. Ráadásul nem lesz szükséged hozzá másra, csak néhány okosan kiválasztott növényre és csinos cserepekre, amelyekbe elültetheted őket. Így minden este kellemes, trópusi hangulatban indulhatsz fürdőzni és elengedheted végre a hétköznapok gondjait egy kis pihentető, otthoni wellness keretein belül.

A virágok mellett ne feledkezz meg a legfontosabb fürdőszobai kiegészítőkről sem! Webáruházunkban széles kínálat vár álló- és fali szekrényekbőlfürdőszobai tükrökből és további hasznos, fürdőszobai kellékekből, melyekkel gyerekjáték lesz berendezni a helyiséget. Valósítsd meg álmaid fürdőszobáját!