Törölközőszárító bekötése 3 könnyű lépésben

A törölközőszárító radiátorok népszerűsége az évek múltával egyre nő. Ez persze nem meglepő, hiszen egy helytakarékos, multifunkciós eszközről beszélünk, ami jó szolgálatot tehet a fürdőben. Ráadásul nem kell függened a távfűtéstől sem, ha nem akarod. Így például egy áprilisi hűvös reggel nem okoz majd problémát, amikor zuhanyozol.

Törölközőszárító bekötése 3 könnyű lépésben

 

Ugyanakkor sokak számára problémát okoz a törölközőszárító radiátor bekötése. El kell dönteni, hogy hová fogod bekötni, hogy mire lesz szükséged a bekötéshez vagy hogy hová tedd, hogy minden passzoljon. Ehhez szeretnénk most egy kis segítséget nyújtani, hogy megbirkózhass a rád váró kihívásokkal és kiélvezhesd ennek a remek fűtőtestnek az előnyeit.

 

 

Milyen rendszerről fogod működtetni a radiátort?

Bizonyos modelleket könnyedén működtethetsz a központi fűtésre kötve, de akár árammal is üzembe tudod helyezni. Ha nem tudod eldönteni, melyik lenne a legjobb vagy nem szeretnél választani, arra is van lehetőséged, hogy a hibrid alkalmazás mellett dönts. Mit jelent ez a gyakorlatban? Hogy fűtésről és áramkörről is használhatod a radiátort.

Amennyiben úgy határozol, hogy összekötöd a szárítót a fűtéssel, azzal rengeteget spórolhatsz a villanyszámlán. Gondolj csak arra, hogy a légkondi vagy az elektromos fűtőtestek mennyi energiát igényelnek. Nos, ezek miatt nem kell aggódnod, viszont ha távfűtésed van, akkor csak október és március között áll majd a rendelkezésedre a melegítő funkció,

Konnektorra kötve természetesen emiatt nem kell majd aggódnod. A radiátort bármikor bekapcsolhatod, amikor szükséged van rá. Ennek tavasszal és ősszel egyaránt nagy hasznát láthatod majd. Ha szeretnél még így is kicsit spórolni a számlákon, akkor ügyelj rá, hogy csak akkor tekerd fel, amikor tényleg szükséged van rá. A fürdőszobában egyébként sem töltesz annyi időt, mint például a nappaliban.

 

Törölközőszárító bekötése 3 könnyű lépésben

 

Hová kerüljön a szárító?

Ideális esetben a radiátor a kád vagy a zuhanyzó mellett van a legjobb helyen. Itt könnyen elérheted a friss, meleg törölköződet. Ráadásul kellemes melegbe léphetsz ki a víz alól, nem kell dideregned a hideg padlón ácsorogva.

Amennyiben úgy határoztál, hogy az elektromos működtetést választod, fontos, hogy gondoskodj a vezetékek védelméről. Mivel egy vizes helyiségről beszélünk, célszerű fokozott védelmet kialakítani, különben komoly balesetveszély alakulhat ki. Ha ezt nem lehet biztosítani, akkor inkább kösd rá a fűtésre a szárítót és nem kell aggódnod.

Megeshet, hogy a fentiek alapján úgy érzed, a radiátor bekötése vagy felszerelése túl nagy feladat számodra. Ha nem vagy biztos a dolgodban, jobban jársz, ha szakemberhez fordulsz, aki pontosan tudja, hogy mire van szükség a maximális biztonsághoz és gondoskodik a rendszer profi felállításáról. Elsőre ez költségesnek tűnhet, de a biztonság mindig kifizetődő.

Egy törölközőszárító minden fürdőszobában jó szolgálatot tehet. A fűtés ugyanis nem csak a kényelem szempontjából fontos, de az egészségmegőrzésben is. Egy hideg estén vagy reggelen könnyen felfázhatsz a hideg fürdőszobában, ami akár komoly fájdalmakkal is járhat. Nem érdemes az egészségeden spórolni. Jobban jársz, ha bekapcsolod a fűtést és nyugodtan fürdőzöl.

 

Szeretnéd beszerezni az új radiátorodat, de nem tudod honnan? Látogass el webáruházunkba! Széles kínálatunkban változatos méretekben találhatsz törölközőszárítókat, melyek könnyedén beilleszthetőek bármely fürdőszobába. Nem szeretnéd megbontani a falat? Választhatsz különálló modellt is, amit bárhová elhelyezhetsz!

 

Blog

Ajánlott termékek