Mekkora legyen a zuhanykabin?

A fürdőszoba berendezése során kritikus kérdés, hogy a benne lévő bútorokból mekkora méretet válassz. Ezek közül is az egyik leglényegesebb a zuhanykabin mérete, hiszen ez az, ami valószínűleg a legnagyobb helyet foglalja el és megszervezi majd a teret. Mindezek mellett azonban más tényezőket is fontos figyelembe venni a választás során.

A jó méret több mindenről ismerszik meg. Amellett, hogy nem zsúfolja túl a helyiséget, a használók számára is elég helyet biztosít odabent és kényelmesen lehet használni. További gondolkodást igényel az is, hogy lesznek-e majd a kabinban kiegészítők, ezek ugyanis alapjaiban boríthatják a kezdeti terveket és kezdődhet az egész folyamat előről.

Mekkora legyen a zuhanykabin?

Egyáltalán melyik méretekre kell odafigyelni?

Amikor besétálsz egy üzletbe, vagy elkezded böngészni az interneten a termékeket, az első szempontok között szerepel a kabin szélessége. Ez valóban egy fontos méret, hiszen bizonyára nem szeretnéd, ha a jövendőbeli zuhanyzód elfoglalná a fél fürdőszobát, miközben még szeretnéd, ha elférne benne egy mosdó, egy mosógép, netalán egy WC.

Van azonban más tényező is, amit majd figyelembe kell venned. Ez pedig a zuhanykabin magassága. A legtöbb lakás átlagosan 3 m körüli belmagassággal rendelkezik, bár ha szerencsés vagy, akkor lehet, hogy ennél magasabbra is akadsz. Bármelyik is legyen a helyzet, arra mindenképpen ügyelned kell majd, hogy a zuhanyzó fölött elegendő hely maradjon a távozó pára miatt.

A mélytálcás zuhanykabinok remekül illeszkednek a klasszikus és a szokványosnál nagyobb belmagasságokhoz is. Társasházakban például kifejezetten gyakori választásnak bizonyulnak, mivel a mélyítésnek köszönhetően nagyon praktikus is, különösen a kisgyermekes családok számára, valamint azoknak, akik fürdőkád-pártiak, de annak elhelyezése problémákba ütközne.

Ezek a kabinok azonban az alacsony helyiségekhez is képesek idomulni egy kis leleményességgel. Választhatsz olyan kabint is, amelyet eltérő zuhanytálcával szeretnél, ezeknek a magassága ugyanis jóval kisebb önmagában. Egy alacsony tálcára szerelve tehát könnyedén elhelyezhetőek kisebb helyiségben. Ebben az esetben ügyelj arra, hogy a kabin erre alkalmas legyen.

 

Mekkora legyen a zuhanykabin?

 

Az emberi tényezők

Ahogy már fentebb is említettük, a zuhanykabin méreteinek a használóihoz is igazodnia kell. Fontos, hogy a család minden tagja kényelmesen elférhessen a zuhanyzóban – ez akkor különösen kritikus pont, ha vannak köztetek gyerekek vagy éppen nagyon magas emberek. Kellemetlen volna, ha a családfő feje kikandikálna az üveg felett.

Egy mélytálcás zuhanykabinban a porontyok könnyedén vehetnek fürdőt is akár, hiszen az ő méreteiknek ez még akár kádként is funkcionálhat. Nagy előnye, hogyha te inkább zuhanypárti vagy, vagy a fürdőszoba méretei nem engedik meg, hogy fürdőkádat tegyetek bele, két legyet üthettek egy csapásra ezzel a típussal.

Ezek a darabok egyébként számodra is remek lehetőséget nyújthatnak, ha például pedikűr előtt szeretnéd a lábadat áztatni, de akár nagyobb méretű textilek előzetes beáztatásához is jól használhatóak. Ennek köszönhetően az egész család számára sokoldalúan felhasználható eszköz a mélytálcás zuhanykabin.

Ha már elhatároztad magadat és a tervek is készen állnak, hogy a fürdő új életre keljen, nézz körül webáruházunk széles kínálatában. Változatos modelleket találhatsz a legtöbb típusú zuhanyzóból, valamint praktikus kiegészítőket, fürdőszobai berendezéseket és szetteket is találhatsz. Ha pedig szeretnél némi pénzt spórolni, nézz körül raktárkisöprésünkön és időszakos akcióink között is, ahol töredék áron juthatsz hozzá a kívánt darabokhoz.

 

Mekkora legyen a zuhanykabin?