Blog

A tökéletes WC tartály kiválasztása

2020.03.31 08:00

Mindig nehéz kérdés, hogy milyen WC-t, illetve a WC-tartályt válasszunk, hiszen ezekből többféle létezik, és első ránézésre nem mindig egyértelmű, hogy mi alapján érdemes eldönteni, melyik ideális számunkra.

 

Toilet bowl on white isolated background.

 

Hogyan döntsük el, melyiket válasszuk?

 

Hogy milyen WC ideális, azt egyrészről meghatározza a fürdőszoba mérete, illetve a WC számára fenntartott helyiség mérete. Amennyiben egészen pici hely áll a rendelkezésünkre, érdemes olyan WC tartályt választani, ami a falra szerelhető, vagy a falba süllyeszthető, így az nem fog plusz területet elfoglalni, csak magának a WC csészének kell a hely.

 

Természetesen ez a szempont nem mérvadó akkor, ha elég nagy a területünk, ilyen esetben esztétikai szempontok alapján dönthetünk, azaz figyelembe vehetjük egyszerűen azt, hogy nekünk mi tetszik jobban.

 

Hogyan húzzuk le?

 

A WC tartályhoz kapcsolódik a lehúzás módja is. Van a jól ismert, régi, madzagos megoldás, bár ezt manapság ritkábban használják, sokkal elterjedtebb a nyomógombos verzió.

 

Nyomógombosból létezik egyféleképpen lenyomható változat, illetve kétgombos is, amit aszerint kell használni, hogy nagyobb öblítésre van szükség, vagy elég egy kisebb. Utóbbi nyilvánvalóan takarékosabb megoldás, hiszen nem minden alkalommal üríti ki az egész tartályt, vagyis összességében kevesebb vizet fogunk elhasználni.

 

Természetesen itt alapvetően az határozza meg a választásunkat, hogy melyik megoldás szimpatikusabb számunkra.

Gyakori probléma a dugulás

 

Mindegyik verzió kiválóan használható, meghibásodástól a WC tartályok esetében ritkán kell tartani, ha jó minőségűt választottunk, legfeljebb a műanyag alkatrészek tudnak elakadni, ami könnyen orvosolható a tartály felnyitása után.

 

WC csészével kapcsolatban inkább a dugulást szokott problémát okozni, aminek nagy része a nem megfelelő használatból fakad. Vagyis egész egyszerűen lehúzunk olyasmit is a WC-n, amit nem lenne szabad. Gyakori jelenség például az ételmaradékok WC-be öntése, illetve nedves törlőkendők lehúzása, amik nem bomlanak úgy el, mint a WC-papír, ezért okozhatnak dugulást.

 

Hívjunk szakembert, ha a házi praktikák nem használnak!

 

Amennyiben dugulás áll fenn, természetesen első körben mindenki házi praktikákkal próbálkozik, amivel nincs is gond. Kiváló dugulás elleni vegyszerek kaphatók erre a célra. Arra kell vigyázni, hogy a különböző szereket ne keverjük a nagyobb hatékonyság érdekében, ugyanis hatékonyabbak nem lesznek, ellenben mérgező vegyületek keletkezhetnek!

 

 

Ha az otthoni praktikák hatástalanok, tehát hiába a vegyszerek, illetve a WC-pumpa használata, akkor ne álljunk neki a saját szakállunkra komolyabb beavatkozásokat végezni, hanem mindenképpen keressünk fel vízszerelő szakembert! Ő szakszerűen tudja megoldani a problémánkat, úgy, hogy az nem is fog visszatérni – erre rendszeresen garanciát is vállalnak.

 

A megfelelő WC, illetve WC tartály kiválasztásán túl tehát arra is figyelnünk kell, hogy úgy használjuk a WC-t, hogy sokáig kifogástalan állapotban legyen. Dugulás ellen a legjobb védekezés a megelőzés, de ez sem jelent 100 százalékos védelmet, hiszen a legnagyobb körültekintés ellenére, önhibánkon kívül is előfordulhat dugulás.

 

Ilyenkor a fent említett praktikák mellett fontos, hogy megbízható szakemberre bízzuk a lefolyó javítását, ha magunk nem boldogulunk vele a dugulás elleni készítményekkel. Ugyanis több kárt okozhatunk, mint hasznot, ha a saját magunk állunk neki szétszedni a WC-t.

Köszöntjük a homelux.hu világában!

Mire hozzánk elérkezett, lehet, hogy több forgalmazó oldalát bejárta – mégsem talált olyan bútort, fürdőszoba berendezést, amilyenre Ön vagy családja gondolt.

Tudjuk, milyen jellemzőket tart szem előtt: egy ülőgarnitúra, fürdőszoba bútor, de akár egy zuhanykabin is legyen esztétikus, lehetőleg formatervezett (ki szeretne tucatárut az otthonába?), előnyösen használja ki a rendelkezésre álló - néha bizony szűkös – helyet.

Tartósságával biztosítsa a hosszú távú igénybevételnek való ellenállást – hisz életünkben jönnek-mennek a vízi csaták a gyerekekkel, a nehéz napokat lezáró forró fürdők és a reggeli, fejvesztett kapkodások, de az oothon jó esetben minden körülményben helyt áll és kitartóan szolgálja a ház lakóit.

A fürdőszoba számunkra szentély

Mi nem csupán zuhanykabinokat, mosdókat vagy csaptelepeket forgalmazunk! Szenvedélyünk mindaz, ami a fürdőszobák világához kapcsolódik, és egyben vevőink kényelmét is szolgálja. Webáruházunk kialakítása elsőszámú bizonyíték erre: fantasztikusan széles, képekkel gazdagított kínálatot és részletes termékleírásokat alakítottunk ki a minél hatékonyabb és élvezetesebb böngészés érdekében.

Élménydús vásárlást nyújtunk

Ám a vásárlásnak koránt sincs vége a „Kosárba teszem” gomb lenyomásával: a legtöbb esetben ingyenes házhozszállítással, helyszíni beüzemelés lehetőségének biztosításával és 15 napos visszavásárlási garanciával nyújtunk teljes körű szolgáltatást azoknak a Vevőinknek, akik bizalmukkal megtisztelnek bennünket.

Webáruházunk teljes értékű, interaktív vásárlási élményt nyújt, például vásárlóink feltölthetik a már beüzemelt fürdőszoba berendezéseket ábrázoló képeiket, vagy épp megoszthatják a kiválasztott zuhanytálca vagy zuhanykabin árát ismerőseikkel – így bárki gyorsan kikérheti barátai véleményét is a termékről és az ár-érték arány megfelelőségéről!

Az Ön elégedettsége a mi sikerünk

Őszintén bízunk benne, hogy a rendkívül széles, minőségi választéknak köszönhetően nálunk megtalálja pontosan azt, amiről álmodott, és hogy a kiválasztott termék hosszú távon, jó szolgálatot tesz majd az Ön fürdőszobájában is!

Kellemes böngészést kívánunk!

Üdvözlettel,
a homelux.hu csapata

olcsobbat.hu