Milyen fürdőszoba színek a legpraktikusabbak?

Amikor egy teljesen új fürdőszobát van módunk megálmodni, egy pillanatra zavarba jöhetünk a széleskörű lehetőségek láttán, hiszen rengeteg különböző stílusú és színvilágú csempéből, járólapból, fürdőszobai kiegészítőkből válogathatunk. Nem könnyű a fejünkben összerakni, hogy mi mihez fog igazán passzolni, melyik a mi stílusunk, mi tükrözi legjobban az egyéniségünket, és mi az, amit valóban szépnek, esztétikusnak, ugyanakkor praktikusnak és jól használhatónak érzünk.

Milyen fürdőszoba színek a legpraktikusabbak?

Kiváló ötleteket lehet meríteni különböző lakberendező magazinokból, oldalakról, vagy akár a Pinterestről is, ahol eltérő stílusú fürdőszobákkal találkozhatunk, és láthatjuk, hogy milyen fürdőszoba színek azok, amik jelenleg divatosak, számunkra mik jöhetnek szóba.

 

Ha nem is szeretnénk lemásolni egy kiállítótermi fürdőszobát, ötletgyűjtésnek azért nem árt végigböngészni ezeket, hogy kapjunk valami képet arról mi az, amit szeretnénk, mi az, amit nem. Esetleg néhány olyan ötlet is megfogalmazódhat bennünk, ami egyébként nem jutott volna eszünkbe.

 

MIK ADJÁK A FÜRDŐSZOBA SZÍNVILÁGÁT?

 

Ami a fürdőszoba berendezését illeti, azon kívül hogy kell bele mosdó, kád, illetve esetleg WC, zuhanykabin, még fürdőszoba bútorok közül is válogathatunk, amik szintén nagyon sokfélék lehetnek. Hiszen mindenképpen szükség van egy fürdőszobai szekrényre, ahová pakolhatjuk a fürdőszobában használatos eszközeinket.

 

Nem árt, ha ez a bútor passzol a környezetébe, és jól illeszkedik a helyére, illetve a jó minőségű. Hiszen egyáltalán nem mindegy, hogy egy olyan helyre, ami olyan nedves és párás közeg, mint a fürdőszoba, mit rakunk. Egy rosszabb minőségű, vagy nem kifejezetten fürdőszobába tervezett bútor ugyanis hamar tönkremehet a fokozott páratartalomtól és a víztől.

 

HOGYAN RENDEZZÜK BE A FÜRDŐSZOBÁNKAT?

 

Ami a fürdőszoba berendezése során fontos a fürdőszoba színek tekintetében, hogy kövessünk valamilyen koncepciót. Nem muszáj, hogy minden harmonizáljon mindennel, lehet éppen kontrasztos is, a lényeg, hogy ne véletlenszerűen legyenek kiválasztva a színek, hanem valamilyen rendszerben értelmezhető legyen a választás.

 

Nem feltétlenül jó például, ha választunk kék csempét, sárga járólapot, ehhez pedig barna szekrényeink vannak, piros szőnyeggel. Hiszen ez olyan, mintha hogyha teljesen véletlenszerűen dobáltunk volna oda a helyiségbe mindent.

 

Persze ez extrém példa, így azért nem szoktak kinézni fürdőszobák, de nyilván mindenki érti a lényeget: legyen meg a terv, hogy mi, mihez, hogyan fog passzolni!

 

HOGYAN VÁLASSZUK KI A MEGFELELŐ SZÍNEKET?

 

A színek kiválasztása során mindent vegyünk figyelembe, kezdve a padlótól a falakon és a bútorokon át a szaniterekig, illetve az esetleges textíliákig, mint a fürdőszoba szőnyeg, vagy egy függöny az ablakra.

 

Nagyon divatos például a kontrasztos fürdőszoba, vagyis, az, amikor egy semleges alapszínhez választanak élénkebb színű kiegészítőket. Például egy szürkés, bézses, fehéres fürdőszobában jól mutatna valamilyen élénkebb színű függöny, fürdőszoba szőnyeg, esetleg törölköző, fogkefetartó pohár, és egyéb kiegészítő.

 

De ha nem vagyunk a kontrasztok hívei, hanem valamilyen harmonikusabb összhatást szeretnénk, akkor ki választhatunk egy színt, aminek a különböző árnyalatait ötvözzük, vagy hozzá passzoló színek jelennek meg mellette.

Nagyon divatos például a szürke, bézs, fehér, de ha ezeknél élénkebbekre vágyunk, akkor kéket, zöldet is bátran használhatunk a fürdőszobánkban. Előbbi nyugtat, és segíti a relaxációt, utóbbi pedig friss és üde hatást kelt. Az igazi tisztaságérzetet ugyanakkor a fehér szín tudja megadni, nem véletlen, hogy egyre népszerűbbek a fehér fürdőszobák.

 

A fürdőszoba színvilága természetesen csak esztétikai kérdés, a funkciót semennyire nem befolyásolja. Ezért nyugodtan engedjük szabadjára a fantáziánkat, és válasszunk olyan fürdőszoba színeket, amik igazán passzolnak a stílusunkhoz!