Dekoratív és költséghatékony megoldás az elemes konyhabútor

A konyhánk az egyik leglátványosabb és leggyakrabban látogatott helyiség a lakásunkban. Nem véletlen, hogy minden családi rendezvény és házibuli központja a konyha. Épp ezért mind esztétikai, mind praktikum szempontjából fontos, hogy milyen a berendezésünk. Az elemes konyhabútorok beépítésekor mindkét tényezőt szem előtt tarthatjuk.

Dekoratív és költséghatékony megoldás az elemes konyhabútor

Ráadásul nem csupán szép és célszerűen elrendezett lehet a konyhánk ezekkel a modellekkel. Sokat spórolhatunk, ha az egyedi tervezés helyett a szabadon variálható, kész elemeket kombináljuk össze.

A személyre szabott konyha előnyei

Amikor sütünk vagy főzünk, rendszerint alaposan előkészülünk az előttünk álló műveletekre. Ez sokkal egyszerűbb, ha minden a kezünk ügyében van. Automatikus mozdulatokkal vesszük elő a fakanalat, a lábast, a poharakat a szekrényből. Ha mi magunk alakíthatjuk ki tetszés szerint a konyhabútort, akkor ez valóban ilyen gördülékenyen megy.

Ezt többféle módon is elérhetjük, azonban nem mindegy, hogy mennyit fizetünk érte. Az asztalossal készíttetett konyhabútorok tervezése és elkészítése hosszú időt vesz igénybe. Emellett akár a többszörösébe is kerülhet, mint az elemekből összeállított bútorzat, amelyet ugyancsak testre szabhatunk.

 

Illik a konyhámba az elemes konyhabútor?

Bármelyik vásárlónk is teszi fel ezt a kérdést, a válaszunk nagyon rövid: igen! Épp ez az egyik nagy előnye az elemes konyhabútoroknak, hogy bármekkora helyiségbe beszerelhetőek. Nem akadály az sem, ha a konyha alapterülete nem szabályos négyszög alakú. A méretek és a fazonok rendkívül széles kínálatából válogathatunk.

Nyitott és zárt polcok, fiókos szekrények, alsó és felső elemek válogathatóak össze teljesen a vásárlók igényei szerint. Ha szeretnénk kihasználni a sarkokat, akkor sarokbútort is választhatunk. Ennek köszönhetően a konyhánk adta lehetőségeket teljes mértékben ki tudjuk használni.

 

Változatos stílusok az elemek között

Az elemes bútorok esetében az egyik legelőnyösebb dolog, hogy a praktikumnak nem kell a szépség rovására mennie. Az elemeket ugyanis számtalan színben, stílusban, mintázatban rendelhetjük meg. Egyszínű vagy akár többszínű is lehet a konyhabútorunk, és a felület fényességét is megválaszthatjuk.

Emellett a munkalapok között is kedvünkre válogathatunk, és tegyük is meg, hiszen a leggyakrabban használt részéről van szó a bútornak. Kombinált, nyitott polcokkal és ajtós szekrénnyel ellátott elemeket is rendelhetünk. Továbbá a fogantyúk, illetve a nyitó mechanizmusok is széleskörűen variálhatóak a bútorokban. Ez azt jelenti, hogy az elemes konyhabútorok esetében is lehetőségünk van a fogantyú nélküli nyitásra. Ha nem emellett döntünk, akkor is válogathatunk a több száz fiókgomb vagy két ponton rögzíthető fogó között. 

 

Beépíthetőek a konyhai gépek?

A konyha esetében nagyon fontos kérdés, hogy lehetséges-e az elektronikai cikkek beépítése a bútorba. Amikor egyedi készítésű a berendezésünk, akkor ez egyértelműen lehetséges. Jó hír, hogy webshopunk kínálatának elemes konyhabútorai esetében is így van. Elérhetőek olyan blokkok, amelyekben helyet kaphat a főzőlap és a tűzhely. Integrálhatjuk a mikrohullámú sütőnket vagy a kávéfőzőnket is az elemes bútorba.

Természetesen a mosogatógépnek, sőt a hűtőszekrénynek is lehet helye a készen vásárolt korpuszban. Arra van csupán szükség, hogy pontosan tudjuk, hogy az általunk választott gépek mekkorák. Ez azért fontos, mert így biztosítható hogy a bútorzatba tökéletesen illeszkedik az adott készülék.

Blog

Ajánlott termékek