Hogyan érdemes zuhanykabint választani az idősebb korosztály számára?

A tökéletes zuhanykabin megtalálása önmagában is rengeteg kérdést vethet fel bármely vásárló számára. Tovább bonyolódik a helyet, hogyha idősek számára kell megtalálni a megfelelőt. Ebben az esetben számos olyan tényezőt is figyelembe kell venni, amelyeket általában egyébként nem, számukra viszont kulcsfontosságú lehet.

Kétségtelen, hogy számtalan olyan embert ismerhetünk akár a történelemből, de a saját, közvetlen környezetünkből is, akik a kor előrehaladtával is fiatalokat megszégyenítően fittek. Ám ez sajnos nem mindenkiről mondható el. Sokak számára nem is olyan egyszerű a közlekedés a csúszós zuhanykabinban és fájó ízületekkel már a belépés is kihívást jelenthet.

 

Hogyan érdemes zuhanykabint választani az idősebb korosztály számára?

Könnyítsük meg a bejutást

Mint már fentebb említettük, az idősek számára bizonyos típusú zuhanykabinokba meglehetősen nehézkes lehet a belépés. Ilyenek azok a darabok, amelyek nehezebben nyílnak, vagy magasabb küszöbbel rendelkeznek. Utóbbi az ízületi-, valamint gerincbántalmakkal küzdő emberek számára lehet probléma.

Az íves zuhanykabinok erre kiváló megoldást jelenthetnek. Ezek az ajtók gördülékenyen és könnyedén nyílnak, ráadásul a belépést is megkönnyítik. Ezt a könnyebbséget egyszerűen lehet fokozni azzal, ha alacsony a tálca, vagy egyszerűen a padlóba építed be a lefolyót.

Ezeknek a típusoknak a másik nagy előnye, hogy könnyedén felszerelhetőek különböző kiegészítőkkel. Egy sarokba szerelt ülőke és néhány kapaszkodó nagy segítség lehet, amelyeket igazán egyszerű beszerelni ezekbe a kabinokba.

Ez azért is lehetséges, mert az íves kialakítás kifejezetten a fürdő sarkába lett kitalálva. A stabil falfelület pedig könnyedén és stabilan megtartja ezeket az okos kiegészítőket. A sarokban elhelyezett zuhanyzó ráadásul több falfelületet is kínál erre a célra, így minden elhelyezhető rajta, amire szükség van.

 

Hogyan érdemes zuhanykabint választani az idősebb korosztály számára?

 

Mire van szükség a kabinon belül?

A zuhanykabin belső elrendezése is sokat számít, ha idősekről van szó. Számukra már nem olyan egyszerű álldogálni a vízsugár alatt, amíg megmosakodnak és a lehajolást igénylő mozdulatok sem mennek annyira gördülékenyen. Ezért fontos, hogy ebben a tekintetben legyen számukra segítség a kabinon belül is.

A falra mindenképpen célszerű beszerelni egy ülőkét. Ez több szempontból is előnyös, mivel nem csak arra ad lehetőséget, hogy egy kicsit megpihenjen a megfáradt fürdőző, de megkönnyíti magát a zuhanyozást is. Így ugyanis a nehezen elérhető területek is könnyebben könnyebben hozzáférhetővé válnak.

Fontos lehet még a kapaszkodók megléte. Egy zuhanykabin, mivel vizesblokkról van szó, könnyen csúszóssá válik. Ez adott esetben még a fiatalok számára is veszélyes lehet, ám ha valaki csontritkulással is küzd, akkor még nagyobb baj is történhet egy váratlan esés következtében.

A kapaszkodók másik nagy előnye, hogy a bejutást is jelentősen megkönnyítik, ha ez nehézséget okoz. Egy jól elhelyezett kapaszkodóval könnyebbé válik a belépés, valamint zuhanyozás közben is segítséget nyújthat, ha bizonyos tagok elfáradnak az álldogálásban, de akár leülni is könnyebb lehet vele, hiszen lesz hol megtámaszkodni.

Ha megfogadod tanácsainkat, semelyik korosztály számára sem jelent majd kihívást az esti zuhanyozás. Egy tágas és jó kialakítású kabinban könnyű boldogulni kicsiknek és időseknek egyaránt, így az egész család boldog lehet az új szerzeménnyel.

Ha idős emberek számára keresel zuhanykabint, netán te vagy az, akinek szüksége van rá, akkor íves zuhanykabinjainkat bátran ajánljuk erre célra. Ezeknek a kialakítása lehetővé tesz minden létfontosságú kiegészítést, amire szükség lehet. Széles kínálatunkban ráadásul a legváltozatosabb darabokat találhatod, így biztosan rálelhetsz az igazira.

 

Hogyan érdemes zuhanykabint választani az idősebb korosztály számára?