Hegesztőhuzal, elektróda

Hegesztőhuzal, elektróda

 

Ebben a kategóriában hegesztőhuzal, elektróda kínálatunkat találod. A hegesztés során bizonyos kellékek és kiegészítők alapvetőnek számítanak, melyeknek cseréje bizonyos időközönként szükségessé válhat. A kiválasztás során szem előtt tartandó a huzal/elektróda átmérője. 

 

Bevonatos elektróda alkalmazható rozsdamentes acél, lágyacél, öntött vas és alumínium munkafelület esetében. Az Amerikai Hegesztési Szövetség különféle besorolás alapján osztályozza az elektródákat a kezelendő anyag függvényében. Bevonat tekintetében is többféle típus ismeretes, savas, rutilos, cellulóz és bázikus. Szerezd be az összes szükséges tartozékot, hogy profiként dolgozhass!

tovább bezár
Nincs ilyen termék.

A bevont elektródás hegesztés javarészt szénacél esetében alkalmazandó, ugyanakkor fellelhetők rozsdamentes acélhoz és alumíniumhoz javasolt kellékek is. 

 

Hegesztőhuzal, elektróda választékunk

 

Hegesztő termékkategóriánkban olyan nélkülözhetetlen kiegészítőket is megtalálsz, mint amilyen a hegesztőhuzal, illetve elektróda. A megfelelő típusú elektróda kiválasztása mellett az átmérője sem elhanyagolandó szempont, ugyanakkor az is szem előtt tartandó, hogy adott átmérőhöz mekkora áramerősség szükséges. 

 

A csupasz, valamint a vékony bevonatú elektródákkal történő hegesztéshez körülbelül 35-45 amper/mm, míg a közepes és vastag bevonatú elektródáknál 40-50 amper/mm áramerősség ideális. Természetesen a beállítandó értéket befolyásolja a hegesztési helyzet, a méretek, a lemezvastagság, vagyis a hőelvezetési körülmények és a varratminőség egyaránt. A munkafolyamat során korrigálhatunk a varratfelület egyenletessége, formája és simasága alapján. 

 

MIG hegesztés és a huzalok

 

A MIG elnevezésű hegesztési eljárásnál a pisztolyból áramló védőgázban gyújthatjuk meg az ívet az elektróda és az alapfém között, a gáz pedig szén-dioxid, argon, illetve keverék is lehet. 

 

Ennek a hegesztéstípusnak is vannak bizonyos alapeszközei, melyeket biztosítani kell, ilyen a gáz és a huzal. Ahogyan a bevonatos eljárásnál osztályozzák az elektródákat, úgy a MIG hegesztésnél a huzalokat kategorizálják. A pisztoly kioldógombjával a huzalelőtoló adagolja a huzalt a speciális fúvókán át. 

 

A megfelelő típusú huzal megválasztása mellett annak átmérője is létfontosságú, illetve hogy milyen gázt használj hozzá. 

 

Fusd át kínálatunkat, és szerezd be a szükséges kellékeket kényelmesen, online rendeléssel!