Esztétikus és praktikus - a hálószobabútorok ideális elrendezése

Az éjszakai pihenésünk alapvetően meghatározza azt, hogyan érezzük magunkat napközben. Talán nem is gondolnánk, hogy a hálószobabútoroknak milyen fontos szerep jut az otthonunkban. A hálónk az egyik legintimebb helyiségünk a lakásban. Itt nem fogadunk vendégeket, nem játszunk, ez a mi privát szféránk része.

Esztétikus és praktikus - a hálószobabútorok ideális elrendezése

Emellett azonban az egészségünk egyik záloga is. Hiszen ha hosszú távon alvásproblémáink vannak, az kihat a fizikai állapotunkra is. Fontos tehát, hogy úgy alakítsuk ki a hálószobánkat hogy ne csak szép legyen, de a nyugalmunkat is szolgálja.

A hálószobabútor stílusa

A minket körülvevő környezet harmóniája nagyban hozzájárul ahhoz, hogy kiegyensúlyozottak lehessünk. Érdemes a lakásunk minden szegletét úgy kialakítani, hogy a különféle kiegészítők összhangban legyenek. Mivel a hálószobánk kiemelten fontos a pihenés szempontjából, itt is ügyeljünk a berendezés egységes stílusára.

Csodás klasszikus kialakítású ágyakat, szekrényeket, komódokat találunk az online és offline bútorpiacon egyaránt. Azonban ha szeretjük a letisztult, egyenes vonalvezetésű tárgyakat, remek ár-érték arányú darabokat vásárolhatunk. A hálószobánk valóban a mi saját területünk, alakítsuk teljesen a saját ízlésünk szerint. Akár extrém formákat is behozhatunk, arra azonban figyeljünk, hogy az élénk árnyalatok nem segítik a pihenésünket. 

 

Főszerepben az ágy

Az egyik legfontosabb kiegészítője a hálószobánknak az ágyunk. Akár szimpla, akár dupla ággyal rendeztük be az otthonunkat, van néhány szempont, amit jó, ha szem előtt tartunk. Esztétikai tekintetben az ágykeret választása a hangsúlyos, hiszen ez akár az egész szoba stílusát meghatározhatja. Épp ezért érdemes az ágy látványos részeinek stílusát követni a többi hálószobabútor esetében is.

Ami azonban még lényegesebb kérdés, hogy az ágykeretünkbe milyen matracot választunk. Ez az egyik legfontosabb tényező az alvásminőségünk kapcsán. Számos típusú, méretű és összetételű matrac közül válogathatunk. A matracok puhasága meghatározza, hogy mennyire tartja a vázrendszerünket az adott modell. Ha rendszeresen nyaki vagy hátfájdalmakkal ébredünk, nem érezzük kipihentnek magunkat, nagy az esélye, hogy matracot kell cserélnünk.

 

Tárolás a hálószobában

Azokban a lakásokban, ahol nem került kialakításra külön gardróbhelyiség, sok esetben a ruhák tárolása a hálószobában történik. A beépített szekrények kiváló alternatívái lehetnek a klasszikus gardróboknak, de erre sem minden hálóban van lehetőség. Az önálló gardróbszekrények azonban könnyen összeállíthatóak bármely helyiségben.

Igazán változatos méretekben, elosztásban és stílusban kaphatóak ezek a praktikus ruhásszekrények. Helytakarékos megoldást kínálnak a tolóajtóval működő modellek, amelyeket akár tükrös kialakításban is megvehetünk. A szövet rendezőszekrények ideális megoldást jelentenek például albérlet vagy kollégiumi szállás esetén.

 

Praktikus kiegészítők a hálószobába

Ahogyan az otthonuk egészét, a hálószobát is a kisebb kiegészítők teszik teljessé. Legyen szó dekorációról vagy tárolásról, számos kellékkel tehetjük kényelmesebbé a budoárunkat. Az ágy mellé elhelyezett éjjeli szekrényeket többek között könyvek vagy a telefonunk tárolására használhatjuk. 

Fiókos komódokkal még több ruhát tudunk elhelyezni a hálónkban. Egy egész alakos tükör jól jön a készülődésnél. Webáruházunk kínálatában rendkívül változatos modellekkel várunk, legyen szó ágyról, szekrénytől vagy épp lámpákról.

Blog