Praktikus és csodaszép fürdőszobai kiegészítő a zuhany üvegfal

Ahogy a modern belsőépítészet begyűrűzött a köztudatba, egyre nagyobb szerepet kapott az otthonokban az üveg. A fürdőszobákban a fények, a fali és padlóburkolatok és csillogó csaptelepek tökéletes kiegészítője lehet a zuhany üvegfal. Exkluzív megjelenés jellemzi az üveget, amely minden környezetben jól mutat.

Praktikus és csodaszép fürdőszobai kiegészítő a zuhany üvegfal

Amennyiben mi is azt valljuk, hogy a fürdőszobában a kevesebb több, akkor a zuhanykabinunkat se gondoljuk túl. A walk-in megoldás a nagy fürdőkben, a kisebbekben az egyrészes zuhanyfal teheti teljessé a harmóniát.

Az üveg előnyei a fürdőszobában

A fürdőszobákban a jelentős vízhasználat miatt jobban oda kell figyelnünk a takarításra, nem csak a látványos felületeken. A műanyag zuhanyfüggönyök sokáig nagy népszerűségnek örvendtek, azonban higiéniai szempontból erősen kifogásolhatóak. A nedves nylon ugyanis melegágya a kórokozóknak.

Az üveg ezzel szemben tökéletesen tisztán tartható. Ez nem csupán a sík felületnek köszönhető, hanem a vízlepergető bevonatnak is. Így nem marad pangó nedvesség, ahol elszaporodhatnának a baktériumok és a gombák. Emellett természetesen a csillogás és az elegancia is az üveg mellett szól.

 

Egyszerű és letisztult a zuhany üvegfal

Az újhullámos otthonok kialakítását alapvetően a minimalizmus jellemzi. Visszafogott minták, harmonikus színek és a lehető legkevesebb berendezés. Ennek jegyében a zuhany üvegfalak tökéletes kiegészítői a modern fürdőszobáknak. Az üveg olyan tiszta, mintha szinte ott sem lenne. Ezáltal a térérzetünk nő, amely a kisebb fürdőkben újabb előnyt jelent.

A csillogó, ám nem hivalkodó króm profilok és finom, üvegbe mart mintázatok tovább ékesítik az otthonunkat. A jól megkomponált világítással és a stílusos szaniterekkel és csaptelepekkel az üveg igazi csodavilágot teremt a fürdőben. 

 

Milyen zuhanykabinokhoz illik az üvegfal?

A legrövidebb válasz erre a kérdésre az, hogy minden kabinhoz tökéletesen passzol az üveg. A hátfallal ellátott, komplett zuhanykabinok is biztonsági üveggel készülnek. Azonban ezek a modellek valamennyire megkötik a kezünket, ami a fürdő kialakítását illeti.

Az üveg zuhanyfalak nagy előnye, hogy változatos méretekben érhetőek el. Egy- és többrészes fazonok is rögzíthetőek a kabinokban, ráadásul számos tartozékuk állítható. Így valóban testreszabhatjuk a zuhanykabinunkat. Nagyon népszerűek manapság a besétálós vagy walk-in kabinok, valamint a sarokkabinok is. Ezek a típusok elképzelhetetlenek lennének a zuhanyfalak nélkül.

 

A walk-in és a sarok zuhanykabin

A padlóba süllyesztett zuhanytálcával vagy a tálca nélkül kialakított zuhanykabinok ugyancsak napjaink modern stílusát képviselik. Utóbbi esetben a zuhanykabin alja maga a burkolt padló. Ebbe kerül integrálásra a zuhanyfolyóka, amely a megfelelő vízelvezetést biztosítja. Ez a tálca nélküli kabinokban még fontosabb.

A fenti típusú kabinok teszik lehetővé a walk-in kabin kialakítását, amikor nem kell ajtót nyitnunk, átlépnünk a tálca peremén, csupán besétálni a kabinba. Ugyanilyen praktikusak a sarokkabinok, ahol a két épített, burkolt falat egészítik ki az üveg zuhanyfalak.

 

Kád mellé is tökéletes

Nem csupán tusolók esetében, hanem a fürdőkád mellett is jó szolgálatot tesz egy üvegfal. Az úgynevezett kádparavánok tökéletes alternatívái itt is a zuhanyfüggönynek. 

Webáruházunk kínálatában egyrészes, statikus modellek is találhatóak, de ajtóval működő, többrészes fazonok is. A biztonsági üveg minden előnyét kiaknázhatjuk akkor is, ha fürdőkádunk van.

Blog

Ajánlott termékek