Hogyan tárolható biztonságosan a műrattan kerti bútor télen?

A kertekben és balkonokon használt bútorok és dekorációs elemek elhelyezése okozhat némi fejtörést, ha beköszönt a hideg. A fából készült, a hagyományos műanyag és a műrattan kerti bútor télen ne maradjon fedetlenül. Ha szeretnénk, hogy a kerti berendezésünk hosszú éveken át nyújtson kényelmet számunkra, legyen erre gondunk.

Hogyan tárolható biztonságosan a műrattan kerti bútor télen?

Ugyanis még olyan igénytelenebb alapanyagokat is, mint a polyrattan, megviselheti a téli időjárás. Számos tárolási lehetőségünk van nem csak akkor, ha nagyobb kertünk van. Speciális takarókkal a teraszokon, erkélyeken is megoldható a téliesítés. Ne sajnáljunk beruházni erre, mert még mindig jóval kevesebbe kerül, mint egy új kerti garnitúra.

A kerti bútorok alapanyagai

A vásárlói igények sokszínűségét igyekszenek követni a kerti bútorok gyártói is. Épp ezért stílusok valóságos kavalkádját forgalmazza webáruházunk is. A természetes hatást kedvelők fából készült modellek közül választhatnak. A hagyományos műanyag bútorok évtizedek óta nagy népszerűségnek örvendenek.

A fémből készült termékek időtállóak és modernek. Ugyancsak az újhullámos vonalat képviselik a polyrattan kerti bútorok is. Ezek műanyagból készülnek, azonban a mintázatuknak köszönhetően a rattanbútorok hatását keltik. Azzal a különbséggel, hogy jóval tovább használhatjuk őket, és a karbantartásuk is egyszerűbb.

 

Milyen kezelést igényelnek a kerti bútorok?

A beltérben használt bútorokat is időről időre ápolnunk kell. Ez a kerti bútorok esetében még inkább így van, hiszen ki vannak téve az időjárás viszontagságainak. A fabútorokat a legtöbb esetben olajjal kell kezelnünk a nedvesség miatt. Erre akkor is szükség van, ha fedett a teraszunk, erkélyünk, hiszen párás lehet a levegő.

A műanyag bútorok karbantartása jóval egyszerűbb, nem véletlen hogy sokan döntenek inkább emellett. A polyrattanból készült asztalokat, székeket, foteleket, kanapékat elég csupán áttörölni. A jó minőségű termékek ellenállnak a napsugaraknak, tartják a színüket és a szerkezetük stabilitását.

 

Hogyan tárolható a műrattan kerti bútor télen?

Ahhoz azonban, hogy tavaszról tavaszra szép állapotban vehessük elő a kültéri bútorokat, télen óvnunk kell. A legjobb, ha van egy olyan zárható helyiségünk, ahová minden kerti berendezést elhelyezhetünk. A nedvesség, a fagyok ugyanis nem tesznek jót a műrattannak. Ha azonban ez nem megoldható, más megoldásra van szükség.

Elérhetőek a nedvességnek és valamennyire a hidegnek is ellenálló takarófóliák, kifejezetten kültéri bútorok számára. Ha nem tudunk fedett helyet biztosítani a garnitúránknak, feltétlenül takarjuk le már az első fagyok előtt. A polyrattan egy strapabíró anyag ugyan, de évekkel meghosszabíthatjuk így az élettartamát. A párnákat, a takarókat és az egyéb kültéri textiltermékeket ugyancsak zárt térben helyezzük el.

 

Zárt tárolók a kertben

Amennyiben kertes házban lakunk, számos lehetőségünk van arra, hogy kültéri tárolókat szerezzünk be. A kisebb méretű szekrényekben elférnek a kerti bútorok párnái, a teraszdekorációk. Sőt, vásárolhatunk olyan padot, amely nem csupán ülőalkalmatosság, hanem tárolóhely is. Ezt azonban télen ugyancsak le kell takarnunk.


Ha szeretnénk egy füst alatt megoldani a kerti szerszámok és a bútorok tárolását is, akkor telepítsünk kerti házat. Webáruházunk kínálatában is megtalálhatóak ezek a mutatós és praktikus tárolóépületek. Ha nincs garázsunk, ám szeretnénk megóvni a gépkocsinkat télen, akkor vásároljunk mobilgarázst. Igazán költséghatékony megoldás.

Blog

Ajánlott termékek