Blog

Így rendezd be praktikusan a kis alapterületű fürdőszobát

2021.11.25 10:11

Minden lakásnak megvannak a saját előnyei és a hátrányai. A nagyobb terek berendezéséhez nagyobb anyagi ráfordítás szükséges. Viszont ha kisebb az otthonunk, nagyon praktikusan kell gondolkodunk. Azonban egy-egy trükkel még az egészen apró fürdőszoba, konyha vagy épp hálószoba is komfortossá tehető.

 

Ha jobban megfigyeljük, akkor a társasházi lakásokban általában a fürdőszobától veszik el a tervezők a teret. Arra fókuszálnak, hogy a hálószobák, a nappalik tágasabbak legyenek, míg a fürdő alig két-három négyzetméter. Az alábbiakban adunk néhány tanácsot, hogyan ellensúlyozható ennek a fontos helyiségnek a szűkössége.

Mellőzd a sötét színeket

 

Általános javaslat, hogy ha egy belső tér nem túl nagy alapterületű, akkor ne akarjuk azt sötét színekkel burkolni. Ezek az árnyalatok ugyanis még inkább összenyomják a falakat, a padlót. A fekete vagy például bordó csempe a fürdőben nem csak emiatt nem ajánlott. A sötétebb tónusú hidegburkolatokon azonnal meglátszik a vízkő.

 

Ne csupán az erőteljes színekben pompázó csempéket hagyjuk inkább a boltban, hanem a nagy mintás darabokat is. A nagy fürdőszobák falán lélegzetelállítóan mutatnak a gigantikus motívumok. Azonban kis felületen ezek még inkább kiemelik a tér korlátozott lehetőségeit. Válassz inkább egy csodás pasztell vagy akár hófehér burkolatot. Sokkal tágasabbnak fogod érezni a fürdőszobádat.

 

Fürdőkád vagy zuhanytálca?

 

Mivel a fürdő elsődleges funkciója a tisztálkodás, el kell döntenünk, hogy kádat vagy zuhanykabint szeretnénk-e beépíteni. Amikor kevesebb a hely, amivel gazdálkodhatunk, alaposan meg kell fontolnunk a döntést. Jó hír, hogy nem kell feltétlenül lemondanunk a fürdőkádról sem, hiszen vásárolhatunk például ülőkádat.

 

Azonban ha mégis a tusolókabin mellett döntünk, további trükkökkel újabb négyzetcentimétereket spórolhatunk meg. Nyíló ajtó helyett tolóajtóval felszerelt kabint vásároljunk. Sőt, akár egy egyszerű zuhanyfalat is telepíthetünk, ha besétálós a tusolónk. Ezek az apróságok hozzájárulnak ahhoz, hogy ne érezzük túlzsúfoltnak a fürdőszobánkat.

 

Játék a fényekkel

 

Azt, hogy nagyobbnak tűnjenek a kisebb méretű helyiségek, nagyban támogatja egy jól megkomponált világítási rendszer. Az elszórtan elhelyezett spotégők vagy apró LED izzók jóval nagyobb területen szórják szét a fényt, mint egy nagyobb lámpatest. Épp ezért ajánlott ezekből a kisebb fényforrásokból többet elhelyezni a plafonon, akár álmennyezet segítségével. 

 

A világítás térnövelő hatását támogatják a világosabb tónusú padló- és falburkolatok is. Hiszen ezek nem nyelik el, hanem visszaverik a fényt. A tükrök, a csillogó csaptelepek és kiegészítők szikrázó fénye ugyancsak hívogatóbbá teszik az apró fürdőket is. Adjunk a látszatra, ha arról van szó, hogy tágasabbá tennénk az otthonunkat, hiszen ez pozitívan hat a komroftrérzetünkre. 

 

Praktikus fűtőtestek a fürdőszobába

 

Az egyik legfontosabb kérdés a fürdőszobában a fűtési rendszer kiépítése. Azért is van jelentősége, mert itt a legnagyobb az esélye a megfázásnak, ha nincs elég meleg. Ám helytakarékossági szempontból sem mindegy, hogyan oldjuk meg a fűtést. Hiszen egy méretesebb radiátor felesleges helyet foglalhat.


Igazán praktikus és hatékony megoldást jelentenek a falra szerelhető, elektromos törölközőszárító radiátorok. Szinte belesimulnak a fal síkjába, törölközőtartóként is funkcionálnak, fűtőpatronuk pedig kellemes meleget ad. A padlóba épített elektromos fűtőháló ugyancsak helytakarékos fűtési módszer.

Köszöntjük a homelux.hu világában!

Mire hozzánk elérkezett, lehet, hogy több forgalmazó oldalát bejárta – mégsem talált olyan bútort, fürdőszoba berendezést, amilyenre Ön vagy családja gondolt.

Tudjuk, milyen jellemzőket tart szem előtt: egy ülőgarnitúra, fürdőszoba bútor, de akár egy zuhanykabin is legyen esztétikus, lehetőleg formatervezett (ki szeretne tucatárut az otthonába?), előnyösen használja ki a rendelkezésre álló - néha bizony szűkös – helyet.

Tartósságával biztosítsa a hosszú távú igénybevételnek való ellenállást – hisz életünkben jönnek-mennek a vízi csaták a gyerekekkel, a nehéz napokat lezáró forró fürdők és a reggeli, fejvesztett kapkodások, de az oothon jó esetben minden körülményben helyt áll és kitartóan szolgálja a ház lakóit.

A fürdőszoba számunkra szentély

Mi nem csupán zuhanykabinokat, mosdókat vagy csaptelepeket forgalmazunk! Szenvedélyünk mindaz, ami a fürdőszobák világához kapcsolódik, és egyben vevőink kényelmét is szolgálja. Webáruházunk kialakítása elsőszámú bizonyíték erre: fantasztikusan széles, képekkel gazdagított kínálatot és részletes termékleírásokat alakítottunk ki a minél hatékonyabb és élvezetesebb böngészés érdekében.

Élménydús vásárlást nyújtunk

Ám a vásárlásnak koránt sincs vége a „Kosárba teszem” gomb lenyomásával: a legtöbb esetben ingyenes házhozszállítással, helyszíni beüzemelés lehetőségének biztosításával és 15 napos visszavásárlási garanciával nyújtunk teljes körű szolgáltatást azoknak a Vevőinknek, akik bizalmukkal megtisztelnek bennünket.

Webáruházunk teljes értékű, interaktív vásárlási élményt nyújt, például vásárlóink feltölthetik a már beüzemelt fürdőszoba berendezéseket ábrázoló képeiket, vagy épp megoszthatják a kiválasztott zuhanytálca vagy zuhanykabin árát ismerőseikkel – így bárki gyorsan kikérheti barátai véleményét is a termékről és az ár-érték arány megfelelőségéről!

Az Ön elégedettsége a mi sikerünk

Őszintén bízunk benne, hogy a rendkívül széles, minőségi választéknak köszönhetően nálunk megtalálja pontosan azt, amiről álmodott, és hogy a kiválasztott termék hosszú távon, jó szolgálatot tesz majd az Ön fürdőszobájában is!

Kellemes böngészést kívánunk!

Üdvözlettel,
a homelux.hu csapata

olcsobbat.hu