A történelem és a kortárs design szerelmesei egyszerre zárják szívükbe…

Cement: a világ egyik legellenállóbb anyaga

A rómaiak által kifejlesztett, és széleskörűen – kikötői mólók, hullámtörők és égbeszökő tűzfalak építésekor - hasznosított cement, illetve a belőle készült beton már évezredek óta ellenáll az elemek pusztító hatásának. Hihetetlen tartósságról tesz tanúbizonyságot például a római Pantheon is, melynek beton kupolája kétezer évvel építése után ma is a legnagyobb ilyen típusú építmény.

A történelem és a kortárs design szerelmesei egyszerre zárják szívükbe…

„Miért ne készíthetnénk mosdót belőlük… ?”

Nem csoda, hogy a tervezők előszeretettel használják a cementet, valamint a természetes követ a mosdók alapanyagaként: csiszolás és a laminálás után egy rendkívül karakteres, és egyben elképesztően tartós fürdőszobai darab készülhet belőlük.

A kőmosdók letisztultságára a Miso mosdó az egyik legjobb példa, lágy vonalai tökéletesen ellensúlyozzák az alapanyag keménységét. Ha egy kisebb római dézsában mosakodna minden reggel, igazán extrém megoldás a süllyeszthető, hordószerű.

Egyenesen a dél-kelet-ázsiai kőbányákból érkezik hozzánk a Biston kőmosdó, mely különleges, réteges felépítésével azonnal felhívja magára a figyelmét. A csiszolatlan külső felület miatt, néhány növény segítségével mini sziklakertet varázsolhat a fürdőszobába, ha emellett a darab mellett dönt.

Ha szívesen szemléznékőmosdó kínálatunkat, látogasson el webáruházunkba, ahol csaknem 15 különlegesség várja!

Az összhatás számít a leginkább

Azok a vásárlóink, akik a kőmosdót a fürdő díszéül választják, a hangulat sajátos változásáról számolnak be. A kőmosdó ugyanis komoly, elegáns atmoszférát teremt, melyet a fürdő többi részére is kiterjeszthetünk – sőt, ez a darab meg is kívánja a fürdőszobai környezet tudatos alakítását. Jól illik például a fa tartóasztalra épített kőmosdóhoz a földszínű csempe, illetve a mosdó ódonságát ellensúlyozó magasított, minimál csaptelep.

Nem vitás, a kőmosdó kezdetben jelentős befektetésnek tűnhet, de ha figyelembe vesszük, hogy a cement, és a természetes kő a világ legellenállóbb anyagai közé tartozik, belátható, hogy ezek a mosdók akár még 100 éven keresztül valódi értéket őriznek majd a fürdőszobájában.

Tetszett, amit a kőmosdókról írtunk? Ossza meg ismerőseivel!

Kérdéseivel bátran forduljon hozzánk az info@homelux.hu e-mail címen!