Ezért szuper a macskabútor!

Ugyan melyik cicás szereti nézni a macskája szomorú, boldogtalan tekintetét, amint keservesen nyávogva jár-kel a lakásban? Hiába no, a benti cicák szórakozásáról a gazdi gondoskodik, a macskabútor pedig egy tökéletes eszköz arra, hogy boldoggá tegyük a kis kedvencünket.

Ezért szuper a macskabútor!

 

Ezért szuper a macskabútor!

 

A macskabútort imádják a gazdik, hiszen a legtöbb cica rövid időn belül megszereti, és napja jó részét ott is tölti. Ez azt jelenti, hogy kevesebbszer kell osztozni az franciaágyon, a fotelen, és a kanapén a cicával, és kevesebb is lesz a macskaszőr ezeken a helyeken. Azért ne félj, a cicád nem fog leszokni arról, hogy időnként hozzád dörgölőzzön.

 

A cicus kiegyensúlyozottabb lesz tőle. A macskabútor egy kaland számára. Vehetsz belőle kisebbet, nagyobbat, mindenképpen élvezni fogja a kúszásokat-mászásokat, és a fekvőhely bársonyos puhaságát.

 

A legtöbb macskabútoron található egy olyan kiegészítő, amelyre minden cica vevő, ez pedig a kaparófa. Ez azért jó, mert a cica ki tudja itt élni a karomélesítési akcióit, és így védve lesznek a széklábak, és a szekrények az otthonunkban. A macskabútoron lévő kaparófán kedvére kiélheti az ösztöneit, és így nem kell büntetned őt azért, mert rosszalkodott. A végeredmény: isteni harmónia közte és közted.

 

A „macskakaparás” a cicád ösztöneibe van vésve, akkor sem lehet leszoktatni róla, ha tegyük fel, ő a legkényesebb szobamacska, aki csak eszik és játszik egész nap. A karomélesítés a vadászathoz szükséges, és ezzel jelöli meg a territóriumát (és adja le a szagmintáját) is a betolakodóknak.

 

macskabútor

Néhány tipp, hogy a kis nyávogós megkedvelje a macskabútort:

 

  • tegyél egy csokor macskamentát a bútorra, és hopp, már oda is megy, hogy megszaglássza

 

  • ha még pici, imitáld a tappancsaival a kaparást, hogy megjegyezze a mozdulatot

 

  • figyeld meg, milyen bútorokat imád a lakásban, és vegyél ahhoz hasonló anyagút neki is

 

A bútort tedd a szoba sarkába, ahol nem zavarjátok egymást. Jó időben akár a teraszon is tarthatod.

 

Macskabútorból csakis jó minőségűt válassz, hiszen bírnia kell a strapát. Ha pedig imád játszani, akkor olyan modellt vegyél neki, amely izgalmas a számára, és igazán kiélheti rajta a játékos énjét.

 

Hecht Gandalf B kaparófa macskáknak