Nappali berendezése okosan – hogyan hozzunk létre közösségi teret otthonunkban

Szóval milyen is egy jó társalgó? Kényelmes, hangulatos és tágas. Ezért nagyon fontos, hogy bár nagy lehet a kísértés, semmiképpen se zsúfold tele. Legyen inkább kevesebb a bútor, de maradjon benne tér, hiszen így tudja majd igazán betölteni a neki szánt szerepet.

Nappali berendezése okosan – hogyan hozzunk létre közösségi teret otthonunkban

A kényelem jegyében

 

A nappali bútorainak kiválasztásakor általában kiemelt figyelem jut az ülőgarnitúrára. Ezzel érdemes kezdeni, hiszen jó kiindulópontot adhat a többi berendezés dizájnjának és színeinek eldöntésekor. Éppen ezért ezt a döntést érdemes jól megfontolni, hogy az eredmény valóban a te ízlésedet tükrözze majd.

 

Elsőként azt érdemes eldöntened, hogy garnitúrát, vagy inkább kanapét választanál. A garnitúrák előnye, hogy nem kell őket egymáshoz igazítanod, ugyanakkor egy kanapé önmagában van, ennél fogva kevesebb helyet foglal, valamint több teret ad a kreativitásnak is.

 

Egy kanapéval operálva a kialakuló arculat a te kezedben van. Kialakíthatsz hagyományos hangulatot néhány puha fotellel és dohányzóasztallal. Választhatsz modernebb kialakítást is, ha például néhány babzsákfotelt helyezel el mellette és egy letisztult nappali sor vagy TV állvány is jól kiegészítheti majd az enteriőrt.

 

 

Térszervezés másképp

 

Manapság már számtalan példát láthatsz arra is, hogy a teret és a dizájnt egyaránt egy megszokottól eltérő bútordarabhoz igazítják. Ez lehet egy szekrénysor, egy asztal, de ha állattartó vagy, akár olyan megoldásban is gondolkodhatsz, amely nem csak a család emberi, de a négylábú tagjainak is közösségi teret jelenthet.

 

Ha van egy olyan darab, amihez különösen ragaszkodsz, vagy megragadta a figyelmedet, akkor jó gondolat lehet ezzel operálni. Ha például a nagyitól örököltél egy szép, antik asztalkát, akkor kijelölheted középpontnak. Természetesen megeshet, hogy nem szeretnél antik hangulatot a lakásba. Ebben az esetben fel is újíthatod akár, vagy átfestheted, így már könnyebben alkalmazkodik majd.

 

Hipster room with colorful poufs

 

Amennyiben a középpontba helyezett bútor egy feltűnő darab, akkor annak harsányságát célszerű csillapítanod néhány könnyebb, levegősebb eszközzel. Ezt a hatást nem csak a környező berendezéssel, de a textilekkel is erősítheted. Hogy ne törjön meg az arculat, jó, ha a központi szín néhány apró kiegészítőn, vagy egy szövet mintáján visszaköszön.

 

A nappali helyiség kapcsán lényeges még megemlítenünk a fényviszonyokat. Az esetek többségében ezek a helyiségek jól megvilágítottak, nagy ablakokkal rendelkeznek. Ám a hangulat megteremtéséhez este is szükség van a megfelelő fényviszonyokra, így az állólámpák kiválasztásánál a dizájn mellett feltétlenül ügyelj az eszköz képességeire is.

 

Mivel a nappali egy központi helyiség, fontos, hogy olyanná alakítsd, amiben a lakók és a vendégek egyaránt komfortosan érzik magukat. Ilyen módon nem jelent majd akadályt, hogy megrendezd a hétvégi pókerpartit, vagy meginvitáld a nagyit egy délutáni teára.

 

Ha szeretnéd te is megtalálni a legjobb bútorokat a saját otthonodba, nézz körül nappali bútoraink széles kínálatában. Raktársöprés keretében pedig akár jelentős kedvezménnyel is hozzájuthatsz a kiválasztott darabokhoz, amelyekkel tovább ékesítheted a lakást. Otthonos hangulatú lakásba mindig jó érzéssel térhetsz haza.