Blog

A fagyban se feledkezz meg kültéri medencédről! Hogyan téliesítsd?

2020.02.19 14:07
Taliga Tamás

Óh, az a medence.

 

A hideg időszak beköszönte óta csak szomorúan, magányosan pihen.

Mielőtt mélységes letargiába esnénk, ne aggódjunk, lesz még nyár, lesz pancsolós buli, viszont, hogy a kültéri medencénk ugyanolyan tip-top állapotban legyen a következő szezonban is, mint tavaly, fontos elvégezni néhány előzetes munkálatot.

 

Swimming pool

 

Természetesen, ha nem érzünk magunkban elég potenciált ahhoz, hogy medencénk téliesítését önállóan végezzük, esetleg félnénk, hogy elrontunk/ eltörünk/tönkreteszünk valamit, bízzuk szakértőkre a feladatot.

 

Amennyiben pénztárcánkat kímélni szeretnénk, de nem tudjuk, miképp kezdjünk hozzá egyedül a téliesítés procedúrájához, íme egy kis útmutató kezdőknek:

 

A legfontosabb, legelső lépés a medence vizének akkurátus kitisztítása. Ezt végezhetjük kézzel, vagy medencetisztító robot segítségével a nagyobb hatékonyság elérése érdekében.

 

Az oldaláról, aljáról precízen távolítsuk el a szennyeződéseket.

 

Homokszűrős medence esetében a vizet a befúvók alá engedjük le, majd a homokszűrő szivattyúját, és a többi berendezést- ha van-, tegyük száraz, biztonságos helyre, ahol se csapadék, se fagy nem károsíthatja.

 

A befúvókat, szkimmert erre a célra kifejlesztett fagydugókkal szigeteljük, dugaszoljuk el, fontos, hogy semmiképp ne szivároghasson víz a csövekbe.

 

A létrákat, plusz egyéb eszközöket ugyancsak emeljük ki, állítsuk a garázsba, pincébe.

 

Ha ezeken a pontokon túljutottunk, válasszunk minőségi, megbízható algásodás-, vízkőlerakódás-gátló vegyszereket, téliesítő folyadékot.

 

Szerencsére a piac egyre szélesebb választékot kínál ilyen jellegű termékekből, bátran tájékozódjunk a márkákról, áraikról, spóroljunk magunknak időt online rendeléssel.

 

Pouring detergent

 

Most, hogy beszereztük a szükséges tisztítószereket, öntsük őket a medence vizébe. Az adagolási mennyiség általában 1 l / 15 m3, de a flakonon minden esetben fel vannak tüntetve az arányok.

 

Amint ezzel végeztünk, helyezzük el a fagytesteket hosszanti és átlós irányban. Ezek a megfagyott víz tágulását ellensúlyozzák, ahogy nő a víz térfogata, a fagytest úgy zsugorodik, gyakorlatilag tehermentesítik a medence falát.

 

Utolsó körben fedjük le medencénket megfelelő téli medence takaróval, nem, az óriás szemeteszsákok, nylon zacskók, puha, szőrös paplanok nem éppen alkalmasak erre a célra.

 

Young beautiful woman enjoying summer vacation in luxury pool

 

Meg is volnánk, vége a folyamatnak, innentől kezdve szeretett fürdőmedencénk az igazak téli álmát alhatja, egészen a következő meleg nyári, napsütéses pillanatig.

Köszöntjük a homelux.hu világában!

Mire hozzánk elérkezett, lehet, hogy több forgalmazó oldalát bejárta – mégsem talált olyan bútort, fürdőszoba berendezést, amilyenre Ön vagy családja gondolt.

Tudjuk, milyen jellemzőket tart szem előtt: egy ülőgarnitúra, fürdőszoba bútor, de akár egy zuhanykabin is legyen esztétikus, lehetőleg formatervezett (ki szeretne tucatárut az otthonába?), előnyösen használja ki a rendelkezésre álló - néha bizony szűkös – helyet.

Tartósságával biztosítsa a hosszú távú igénybevételnek való ellenállást – hisz életünkben jönnek-mennek a vízi csaták a gyerekekkel, a nehéz napokat lezáró forró fürdők és a reggeli, fejvesztett kapkodások, de az oothon jó esetben minden körülményben helyt áll és kitartóan szolgálja a ház lakóit.

A fürdőszoba számunkra szentély

Mi nem csupán zuhanykabinokat, mosdókat vagy csaptelepeket forgalmazunk! Szenvedélyünk mindaz, ami a fürdőszobák világához kapcsolódik, és egyben vevőink kényelmét is szolgálja. Webáruházunk kialakítása elsőszámú bizonyíték erre: fantasztikusan széles, képekkel gazdagított kínálatot és részletes termékleírásokat alakítottunk ki a minél hatékonyabb és élvezetesebb böngészés érdekében.

Élménydús vásárlást nyújtunk

Ám a vásárlásnak koránt sincs vége a „Kosárba teszem” gomb lenyomásával: a legtöbb esetben ingyenes házhozszállítással, helyszíni beüzemelés lehetőségének biztosításával és 15 napos visszavásárlási garanciával nyújtunk teljes körű szolgáltatást azoknak a Vevőinknek, akik bizalmukkal megtisztelnek bennünket.

Webáruházunk teljes értékű, interaktív vásárlási élményt nyújt, például vásárlóink feltölthetik a már beüzemelt fürdőszoba berendezéseket ábrázoló képeiket, vagy épp megoszthatják a kiválasztott zuhanytálca vagy zuhanykabin árát ismerőseikkel – így bárki gyorsan kikérheti barátai véleményét is a termékről és az ár-érték arány megfelelőségéről!

Az Ön elégedettsége a mi sikerünk

Őszintén bízunk benne, hogy a rendkívül széles, minőségi választéknak köszönhetően nálunk megtalálja pontosan azt, amiről álmodott, és hogy a kiválasztott termék hosszú távon, jó szolgálatot tesz majd az Ön fürdőszobájában is!

Kellemes böngészést kívánunk!

Üdvözlettel,
a homelux.hu csapata

olcsobbat.hu