Kerti bútor kisokos: hogyan válasszunk megfelelőt?

A tavasz közeledtével egyre több időt szeretnék a szabad levegőn eltölteni vagy a kertészkedésben leljük az örömünket. Viszont az aktív pihenés során jól esik megállni egy pillanatra és leülni. A megfelelő kerti bútor pedig elengedhetetlen hozzá.

Viszont ha nincsen még és szükségét érezzük, hogy beszerezzünk egyet a kertünkbe vagy a teraszunkra rögtön azzal szembesülünk, hogy igen széles a kínálat. Rengeteg kivitellel és anyaggal találjuk szembe magunkat és a bőség zavarában elveszve lehetséges, hogy elsiklunk a számunkra tökéletes darab mellett.

 

Mielőtt a keresés a legnagyobb mélységéig belevágjuk magunkat érdemes utána olvasni, hogy milyen termékek lelhetőek fel a piacon. Korábban már osztottunk meg erről bejegyzést, amit ide kattintva el is tudnak olvasni.

 

Viszont érdemes pár kérdés mentén végig gondolni, hogy milyen igényeknek kell megfelelnie.

 

Talán az első és legfontosabb kérdés, hogy mekkora teraszra vagy kertbe szeretnénk elhelyezni. Törekedjünk arra, hogy a rendelkezésre álló teret a legpraktikusabban kihasználjuk, a méretek pedig érdemes lemérni, hogy nehogy kellemetlenség érjen bennünket, hogy nagyobbat vettünk mint amire van helyünk.

 

Arról is érdemes gondolkodni, hogy télen van-e olyan tároló helységünk, hova el tudjuk tárolni. Ugyanis vannak olyan anyagok amelyek számára fontos, hogy védett helyen legyenek a párás, nyirkos időkben.

 

Ha ezeken a kérdéseket alaposan végig gondoltuk akkor már csak egy pár lépés maradt a kiválasztásban: milyen anyagból szeretnék, hogyha elkészülne az álom kerti bútor.

 

Több féle anyagból készült terméket tudunk megtekinteni. Szerencsére a lehetőséget tárháza igen széles, s szinte biztos, hogy megtaláljuk az ideálisat számunkra.

 

 

 

A két klasszikus alapanyag amiből előállítnak ülő alkalmatosságokat a fa és a fém. A mai napig sokak kedvenc anyaga.

 

A fa talán az egyik legesztétikusabb anyag. Nem csak a megmunkálás során lehet részlet gazdaggá tenni, hanem már önmagában a fa erezete is egyedivé teszi, hiszen nincsen két egyforma. Szinte minden kertben, teraszon vagy erkélyen szépen mutat.

 

Egyik nagy hátránya, hogy kellő odafigyelést igényel, mert a nem megfelelően felület kezelt fa könnyen a nedvesség áldozatává válik. Ezért ajánlott évenkénti ápolása, felület kezelése.

 

A fém talán a legelterjedtebb alapanyag a kerti bútorok kategóriájában. Széles választékot kínál, hiszen nem csak önmagával kombinálható, hanem más egyébb anyagokkal is: például fa elemekkel, vagy vászonnal. Ezáltal nem csak a klasszikus, letisztult stílus szerelmesei választhatják, hanem egy modern kert vagy teraszon is különlegeset ad.

 

Az időjárással sokkal ellenállóbbak, mint a fából készült modellek. Viszont egyes fémből készült darabok súlya igen nagy, s a téli tárolásuk is helyigényes.

 

A modern kor egyik vívmánya a műanyag termék. Napjainkban igen elterjedtek az ebből készült kerti bútorok , hiszen mondhatni az egyik legellenállóbb anyag. Legnépszerűbb gyártója a Curver.

 

A polyrattan jelenleg az egyik legkeresettebb. A sima, hagyományos rattanhoz hasonló: a fonott mintát követni, viszont műanyagból készítik. Kiemelkedő tulajdonságai között szerepel, hogy jól viseli a az UV sugárzást, a hőingadozást.

 

Ha esetleg kint maradna a szabad ég alatt nem kell attól félnünk, hogy elázik és használhatatlanná válik. Pozitívum továbbá, hogy nagyon könnyen tisztítható. A maximális kényelemet biztosítva párnát érdemes kihelyezni az ülő részére a saját komfort érzetünk érdekében.

 

Az igazi kedvencek a fröccsöntött műanyag kerti bútorok. Könnyű beszerezni őket, hiszen mindegyik barkács áruház kínáltában megtalálhatóak. Népszerűségüket tovább növeli, hogy rengeteg kivitelben és színben találhatóak meg. Viszont hátrányuk, hogy ha sok időt vannak a napon a színüket elveszítik és kifakulnak.

 

 

 

Összefoglalva nem kis feladat megtalálni a legideálisabbat, de ha minden szempontot alaposan átgondolunk, akkor a legvégére körvonalazódik a tökéletes kerti bútor.

 

Webshopunk kínálatában a szuper akciók mellett, többféle kivitel és alapanyag közül tudnak választani, akár kertbe, erkélyre vagy teraszra keresik.