Nem kár a gőzért! Jöhetnek a hideg hétköznapok!

Akinek van hidromasszázs kabinja, és még esetleg gőz funkciós is, az már tudja, hogy stresszoldásra, átmelegedésre a legjobb hely a világon! Ön tudja, hogy mi mindenre jó egy gőzkabin? Elmondunk néhány titkot...Ugye tovább olvas?

Nem kár a gőzért! Jöhetnek a hideg hétköznapok!

A gyógyító gőzfürdő

 

A szaunához hasonlóan a gőzfürdő is izzasztó, regeneráló hatású.

 

Woman Relaxing in Sauna.
Woman with Towel Sitting on a Bench and Relaxing in Hot Sauna.

 

Az izzadással eltávozik a pórusokból minden szennyeződés és méreganyag, így a bőr egészségesebb, simább lesz. Legalább 15 perc gőzfürdőzés szükséges az igazi méregtelenítés megindulásához. Egy gőzkabinban, gőzfürdőben az optimális hőmérséklet a keskeny 43-46°C-os sávban mozog,ami nemcsak a legkellemesebb, hanem egészségügyi szempontból a legkedvezőbb.

 

Egy kellemes gőzölés után hűtsük le a testünket langyos zuhannyal! Ilyenkor átdörzsölhetjük a bőrt egy mosdókesztyűvel, mivel az elhalt hámréteg a tartós meleg hatására könnyen lejön.

 

A gőzölést-hűtést többször is megismételhetjük, ahogy jólesik.

 

Ha tehetjük, ezután dőljünk le pár percre, hogy a test hőháztartása és a vérnyomás visszaállhasson a normál értékre.

 

A gőzfürdőzéssel az immunrendszert is támogatjuk.

 

A gőz inhalációjával hamarabb oldódnak fel a megfázási váladékok, tisztulnak a légutak, a tüdő.

 

Az izületi bántalmakkal küzdők is kiegészíthetik egyéb terápiájukat a gőzfürdőzéssel.

 

Ha fáj a térde, vagy a dereka, akkor a gőzfürdőzés után érdemes bekenni a szokásos fájdalomcsillapító krémmel, vagy feltenni a szokásos tapaszt. A hatóanyagok sokkal nagyobb mértékben szívódnak fel a bőrön keresztül, érezhetően jobban hatnak.

 

Bathroom with wood and travertine decor

 

 

 

Nemcsak különálló gőzkabint vehetünk, hanem a ma kapható hidromasszázs panelek között találunk olyat is, ami gőz-funkcióval is rendelkezik. Ehhez nem is kell sokkal mélyebben a pénztárcánkba nyúlnunk, mint egy szimpla hidromasszázs kabin esetében.

 


 

 

 

 

 

De mit is jelent ez nekünk:

 

Márkától és minőségtől, illetve felszereltségtől függően néhány tízezer forint a különbség, viszont a szervezetre gyakorolt jótékony hatásai miatt bizonyos betegségeket “megúszhatunk”, vagy gyorsabb gyógyulásban lehet részünk.

 

Nem lenne jobb a gyógyszerek árát inkább egy gőzkabinra költeni?