Bababarát fürdőszoba

Egy kisgyermek érkezésével szinte teljesen átrendeződik a lakás! Nemcsak a gyerekszoba kialakítására van szükség, de biztonságosabbá kell tenni a konyhát, nappalit, fürdőszobát is. Milyen trükköket alkalmazhatunk, hogy a babának és szülőknek is örömteli legyen a fürdés?

Bababarát fürdőszoba

Nem szeretné vödörszámra behordani a szobába kiskádban a vizet? A hagyományos kádba lehajolni fárasztó? Praktikus megoldás a hagyományos kádra keresztbe feltehető mosdató. Kicsit rövidebb, mint a szokványos babakádak, ugyanakkor a baba összegömbölyödhet a langyos vízben. Nem kell hurcolni, egyszerűen leereszthető belőle a víz rögtön a nagy kádba. A legtöbb kiskád körülbelül 1,5 évig használható, utána súlyban és magasságban is kinövi a gyermek. Eztán ismét visszakapjuk a fürdőben szokásos teret.

 

 

Az állványos fürdetők is praktikusak, ha van elegendő hely ehhez a fürdőszobában. Nagyobbacska gyermek már fürödhet a normál kádban, ilyenkor tegyünk az aljára csúszásgátló gumit. A legfontosabb azonban, hogy akár újszülött, akár két éves a gyermekünk, soha ne hagyjuk egyedül a fürdőszobában!

 

Lehetőleg kerüljük el az üvegfestékkel való csempedekorálást, mert azt később levakarni szinte lehetetlen. Helyette vásárolhatunk mókás habszivacs figurákat, amik nedvesen feltapadnak a csempére.

 

Closeup of rubber duckies

 

Mivel sok tisztítószer a fürdőszobában kap helyet, ezért jó, ha beszerzünk néhány gyerekzárat a fiókokra. Vannak felcsavarozható és öntapadós típusok. Érdemes az utóbbit választani, mivel legfeljebb 3-4 évre lesz szükség rá. Ha esetleg elhasználódik, vehetünk másikat, mindemellett nem csúfítja el a leszerelés után csavarnyomokkal a bútort. Ha már örökmozgó gyermekkel van dolgunk, akkor mindenképpen zárjuk le a wc fedelet is, hogy megelőzzük a kis horgász ténykedését.

 

Two toddler children with toothbrush standing by the toilet in the bathroom at home.

 

Sok sikert és örömteli közös pancsolást kívánunk!