A párkapcsolatok veszélyforrása a fürdőszoba?

A férfiak és a nők rengeteg dolgot másképp csinálnak az autóvezetéstől a takarításig. Erre jönnek az eltérő nézőpontok, szokások, amelyek gyakran felszínre törnek – különösen, ha összeköltözésre kerül a sor.

A párkapcsolatok veszélyforrása a fürdőszoba?

ferfi-no

A fürdőszoba kritikus pont

Az együttélés nagyon sok örömteli pillanatot és közös élményt tartogat, de e mellett érvényre jutnak a zavaró dolgok. Itt nemcsak a széthagyott szennyesről vagy a mosatlan edényekről van szó.

A konyha mellett a fürdőszoba tipikusan a lakás olyan pontja, ami sok konfliktus forrása lehet. Az egyik leggyakrabban felmerülő probléma, hogy a gyengébbik nem sok időt tölt a készülődéssel, sminkeléssel, ezért a férfi szinte mindenhonnan elkésik.

Tisztában vagyunk vele, hogy a haj a nő ékszere, de a mosdókagylóban, kádban vagy zuhanytálcában maradt hajszálak látványától a férfiak többsége ki tudna rohanni a világból. Persze őket sem kell félteni, a fogkrémnyomok vagy a borotválkozás utáni szőrmaradványok a csaptelepen ugyanolyan idegesítőek lehetnek.

fogkefe

A mozdulat, ami miatt robbanhat a bomba

A sűrűn emlegetett frusztráló szokások közé tartozik, amikor te a tubus középéről, a párod pedig a végéről nyomja a fogkrémet. Persze van, akit ez hidegen hagy, a végtelenül precíz embereket viszont az őrületbe kergetheti.

Ugyanez érvényes a tusfürdő vagy a samponos flakon tetejének lehajtására – én például hallottam már olyan esetről, amikor ez komoly veszekedésbe torkollott.

A berendezési tárgyak stílusa és színe szintén ütközőpont lehet. A nők szeretik aranyos, színes és nem túl funkcionális tárgyakkal megtölteni a fürdőszobai polcokat, ami a férfiaknak lépten-nyomon útban van. Ilyen például a fűcsomóra hasonlító fogkefetartó, az állatos csúszásgátlók, a csempére ragasztott matricák és a széthagyott szépségápolási termékek.

gumikacsa

Tartsatok rendet egyszerűen

A széthagyott kellékeket könnyen elrejtheted a jól kialakított fürdőszobai szekrényekbe. Ha kisebb méretű a fürdőszobátok, akkor a mosdó alatt elhelyezett és a faliszekrények mellett érdemes letennetek a voksotokat, amennyiben nagyobb hely áll rendelkezésetekre, választhattok nagyobb pakolófelületet biztosító álló darabokat.

Az összetűzések elkerülése érdekében a legjobb, ha mindketten elmondjátok egymásnak, mik azok a szokások, amiket nehezen tudtok tolerálni. Ezekre érdemes odafigyelni és kompromisszumot kötni, legyen szó a WC-ülőke fel-, vagy lehajtásáról, a hajszálak összeszedéséről vagy a kiegészítők elpakolásáról.