Kisokos a zuhanyfej választáshoz: erre az 5 dologra figyelj

A zuhanyfej arányait tekintve a legkisebb költségvonzatú elem a tusoló beszerelésekor. A döntés során a legtöbben az esztétikai szempontokat és az árat veszik figyelembe, pedig vannak olyan jellemzők, melyek nagyobb hangsúlyt érdemelnek.

zuhanyfej

Tudtad, hogy a jól megválasztott zuhanyfejjel lefaraghatsz a számláidból?

A rossz minőségű termékek ráadásul biztosan rövid időn belül cserére szorulnak, vagyis feleslegesen kidobott pénz és ráfordított idő, amíg újra beszerzel, majd beszerelsz egy jó darabot.

Lássuk, milyen fő szempontokat kell mindenképpen figyelembe venned, ha a zuhanyfej választás előtt állsz.

1.A tusolási szokásaid

Mennyi ideig állsz általában a zuhany alatt? Milyen hőmérsékletű vizet használsz? Mi a helyzet a vízsugár intenzitásával? Az ezekre adott válaszok fogják meghatározni a zuhanyfej formáját, illetve a szükséges vízsugár intenzitását.

2.Tisztíthatóság

A kis tüskék anyaga határozza meg, mennyire könnyen tapad meg a felületen a nem kívánatos kosz és a vízkő. A szilikon például megkönnyíti a tisztítási folyamatot, mert bosszankodás nélkül, gyorsan eltűntethető róla a szennyeződés.

 
zuhanyfej
 

3.Rögzíthetőség

Kétféle terméket különböztethetünk meg: a fixen felhelyezhetőeket, illetve a mozgatható, kézbe vehető darabokat. Az előbbi kategóriában ma a legnépszerűbbek a kényelmes használatot biztosító plafonba szerelt vagy esőztető zuhanyrózsák.

4.Megjelenés

Milyen legyen a formája, a színe és az anyaga? A választékban a fehér, a króm mellett az antik vagy a színes termékeket egyaránt megtalálod. A tervezők ugyanis gondolnak arra, hogy a zuhanyfej lakberendezési szempontból is tökéletesen passzoljon a fürdőszobádba.

5.Forma

A stílust a szín és az anyag mellett a formavilág határozza meg, amely ugyancsak széles skálán mozog. A henger, a szögletes, az ovális vagy éppen a gömb egyaránt megtalálható a boltok polcain.

Számításba veheted a fentieken kívül a következőket:

  • Szeretnél plusz funkciókat? Ilyen lehet például a masszázs vagy az állítható vízsugár.
  • Hosszan tusolsz, de szeretnél vizet spórolni? Válassz kisebb méretű zuhanyfejet, mellyel csökkentheted a felhasznált víz mennyiségét.
  • Adnak garanciát a termékre?  Ez egy árulkodó jel a minőségről: a megbízható zuhanyfejekre a gyártók akár 2 éves garanciát vállalnak.
  • Nemcsak a zuhanyfej méretével, hanem az intenzitásával is spórolhatsz. A nagyobb intenzitás több víz felhasználását jelenti, amit visszaszoríthatsz az energiatakarékos változatokkal, a perlátoros, vagy a szűkítő betétes megoldásokkal.
vízcseppek