Legjobb zuhanykabinok ismertetői/tesztek/vélemények 2022

A megfelelő zuhanykabin kiválasztás mindig nagy feladat, hiszen függ a fürdőszobánk méretétől, stílusától, elrendezésétől. Szerencsére széles választéka megkönnyíti kicsit a helyzetünket.  A zuhanykabinok tekintetében rendkívül tág a paletta, hiszen többféle megoldás is elérhető. A zuhanykabin típusát illetően lehet szögletes, íves, aszimmetrikus, falsíkra szerelhető, hátfalas, mélytálcás és walk-in, illetve megvásárolhatjuk zuhanytálcával és anélkül is.

Legjobb zuhanykabinok ismertetői/tesztek/vélemények 2022

A zuhanykabin üveg vastagsága sem elhanyagolható, a legnépszerűbb ezek között az 5 mm-es biztonsági üveg, de ezen felül kapható 4,6,8, 10 és 12 mm-es is. A biztonsági üveg egyik nagy előnye, hogy erőhatásra nem történik az üvegben törés. Az edzett üveg ellenáll az őt ért külső erőhatásoknak.

* Biztonsági üveg jelentése: Edzett biztonsági üveg arra szolgál, hogy a magasabb hő és kisebb erőhatások impulzusára ne törjön, repedjen meg az üveg.  Egy esetleges törés bekövetkeztével balesetveszély szempontjából biztonságosak hiszen ennek az üvegfajtának nagy előnye az, hogy tompa, törmelékhez hasonló üvegdarabokra törik ezzel védve a testi épséget. Ez a strapabíróság annak köszönhető, hogy az üveg a gyártás folyamán speciális hőkezelésen ment keresztül.

Milyen típusú zuhanykabint válasszunk?

Talán a zuhanykabin típusának kiválasztása a legnehezebb feladat, hiszen minden forma más hangulatot sugall, más a helyigényük is. De semmi pánik mi segítünk a megfelelő döntés meghozatalában.

 • Mekkora hely áll rendelkezésre a fürdőszobában?
 • Mekkora belső hely szükséges azoknak, akik használni fogják?

Ezekből a kérdésekből kiindulva ejtsünk pár szót a legkedveltebb zuhanykabin típusokról.

Íves zuhanykabin

Az íves zuhanykabin lekerekített struktúrája lágyságot, letisztultságat sugall. Formája jól mutat mind a modern, mind a klasszikus stílusú fürdőkben. Különböző méretekben kínáljuk ezeket a prémiumminőségű, finom vonalú kabinokat. Az íves kialakításnak köszönhetően optimalizálhatjuk a helykihasználást. Így a kisebb fürdőszobában is elhelyezhetünk zuhanykabint.

Szögletes zuhanykabin

Amíg az íves zuhanykabin lágy, letisztult formákról híres, addig a szögletes zuhanykabint a funkcionalitás és az egyszerűség jellemzi. Ezt a típusú zuhanykabin leginkább nagyobb fürdőszobákba ajánljuk, hisz tágasabb helyre van szükség a beépítéséhez.

Aszimmetrikus zuhanykabin

Az aszimmetrikus zuhanykabinra általában másfajta elrendezésű, helykihasználású fürdőszobákba van szükség. Oldalai nem egyenlő hosszúságúak. Részben lehet íves, aminek köszönhetően lágy, letisztult benyomást kelt, de megvásárolható kissé szögletes formában is, akkor hűvösebb, célszerűséget sugárzó atmoszférát fog teremteni. Mivel az aszimmetrikus zuhanykabin mérete és formája eltér a többitől a méretbeli elrendezésekre kifejezetten oda kell figyelni.

Hátfalas zuhanykabin

hátfalas zuhanykabin teljesen zárt, hátfallal van ellátva. Nem csak íves és szögletes kivitelben, de aszimmetrikus alapú összeállításban is kaphatóak. A csaptelep és a tusolófej általában tartozéka a kabinoknak, de nem minden esetben. Erre érdemes oda figyelni. Ha a korábbiakban problémánk adódott a fürdőszoba falának felázása, a hátfalas tusolóval ez megoldódik. A teljesen zárt kabinból ugyanis nem folyik a falra a víz, megelőzve így a salétromosodást, penészedést.

Falsíkra szerelhető zuhanykabin

A falsíkra szerelhető zuhanykabinok nagy szabadságot adhatnak az elhelyezés tekintetében. Ezek a kabinok egy oldalon érintkeznek a fürdőszoba falával. Több formában kaphatók, köríves és négyzetes alapú kivitelben. Ez a zuhanykabin minden tekintetben különleges és egyedi.

Mélytálcás zuhanykabin

mélytálcás zuhanykabin tulajdonképpen egy kis káddal kiegészített zuhanykabin. Páratlan megoldás lehet, ha a kis hely ellenére sem szeretnénk lemondani a forró fürdő melengető élményéről. 80, 90-es kivitelben kapható zuhanykabinjaink leginkább kis gyermekes családok számára előny.  Nincs szükség nagy munkálatokra a tálca vagy a lefolyó kialakítására a padlóban. A fülkékben kis ülőke is található, így idősek és kisgyerekek számára is ideális. Íves, szögletes és aszimmetrikus kivitelben értékesítjük ezeket a komplett zuhanykabin szetteket.

Walk-in zuhanykabin

Ha igazán sokoldalú megoldást keresel, a walk-in zuhanykabin számodra a megoldás. A zuhanytálca nélküli, biztonságos kialakítású kabint egy vagy akár több edzett üvegfal veszi körül. Igazán elegáns megoldás, bármilyen stílusban is épült a fürdőszobánk. Választhatunk félköríves vagy négyzet alapú kabint. Kérhetjük ajtós, egy vagy több oldalról határolt változatban. Munkatársaink készséggel állnak rendelkezésedre a választásnál.

Zuhanykabinok palettája

Tehát minden fontos dolgot meg tudtunk, hogy mik azok a szempontok, amiket szemügyre kell venni zuhanykabin vásárlása esetén. Ha az extrább formák, minták híve vagy akkor szuper választás lehet számodra a Spirit Mátrix, vagy Spirit Bamboo zuhanykabinjaink egyike.

Ha viszont inkább az egyszerűséget és a letisztult felületek rabja vagy fürdőszobád legékesebb darabja lesz Monica 80 vagy 90-es zuhanykabinunk.

 

TOP zuhanykabinok kategóriákon belül

 

TOP 3 Íves zuhanykabin

 1. Spirit Bamboo 90x90 cm íves zuhanykabin zuhanytálca nélkül: A Leziter görgős tolóajtós zuhanykabin termékcsaládja egy rendkívül sikeres szériát képvisel megjelenésének köszönhetően. Változatos modelljeinek közös jellemzője a kifinomult dizájn és a megbízhatóság mellett az 5 mm vastag edzett biztonsági üveg, selyem fényű keret és a rugós kivitelű alsó görgők.
 2. Spirit Bamboo 90x90 cm íves zuhanykabin zuhanytálcával: Ez a fantasztikus zuhanykabin épp ugyan olyan előnyökkel rendelkezik stílusát és minőségét tekintve, mint zuhanytálca nélküli társa. Stílusos, finom fonalai a modern stílust képviseli és egyedi mintázata egy igazán izgalmas zuhanykabinná varázsolja.
 3. Spirit Matt 80x80 cm íves zuhanykabin zuhanytálcával: A Spirit termékcsalád egy igencsak népszerű zuhanykabin kategóriába sorolható. Matt kivitele azon vásárlóink számára ajánljuk, akik inkább a letisztult, ám nem a hagyományos stílus kedvelőik. 5 mm-es biztonsági üveggel rendelkezik, ami a szintén a top legkedveltebb kategóriába sorolható.

TOP 3 szögletes zuhanykabin

 1. Spirit Bamboo 80x80 cm szögletes zuhanykabin, zuhanytálca nélkül: A szögletes zuhanykabin kategórián belül is tarol a Spirit zuhanycsalád. Spirit Bamboo zuhanykabinunk szögletes kivitelét tágasabb fürdőszobába ajánljuk méretéből és formájából adódóan. 5 mm-es biztonsági üveggel van felszerelve. Az állítható fali profiloknak köszönhetően nem okoz gondot, ha beüzemelés közben derül ki, hogy nem teljesen függőleges a fal, így akár 2 cm eltérést is korrigálhat.
 2. Spirit Mátrix 80x80 cm szögletes zuhanykabin zuhanytálca nélkül: Ugye mindannyian ismerjük a Mátrix nevezetű filmet? Ha rajongója vagy akkor biztosan imádni fogod Spirit Mátrix zuhanykabinunkat is. Szögletes kivitelét funkcionalitás és az egyszerűség jellemzi, de mintázatának köszönhetően ad egy kis pluszt mellyel fürdőszobánk egy teljesen új megvilágításba kerül.
 3. Monica 90x90 cm szögletes zuhanykabin zuhanytálca nélkül: kialakításának köszönhetően tágas teret biztosít használata közben. 6 mm-es edzett biztonsági üveggel van ellátva ezzel ügyelve a biztonságra. A zuhanykabinban minden olyan kiegészítő megtalálható, ami a tökéletes kényelem megteremtését szolgálja. Letisztult, egyszerű formája miatt a minimalista stílus kedvelőinek ajánljuk.

TOP 3 aszimmetrikus zuhanykabin

 1. Galatro 80x100 cm aszimmetrikus zuhanykabin zuhanytálca nélkül: nagy méretű üveg felületei és krómozott elemei kiemelik a többi zuhanykabin megjelenése közül. 6 mm-es edzett biztonsági víztiszta üveggel van ellátva. Rozsdamentes acél boltívekkel és profilokkal van felszerelve. Ennél a zuhanykabinnál a méretbeli különbségekre kifejezetten oda kell figyelni, hiszen oldalai nem egyenlő hosszúságúak.
 2. Bold-in 80x100 cm aszimmetrikus zuhanykabin zuhanytálca nélkül: Modern, tágas letisztult…kell ennél több? A zuhanykabin 8 mm-es edzett biztonsági, víztiszta üveggel van ellátva. Ezen felül rendelkezik felső konzollal, állítható fali profillal és mágneses zárral is.
 3. Flexi 80x90 cm sarokba szerelhető aszimmetrikus zuhanykabin zuhanytálca nélkül: egy darab zuhanyajtóból és egy darab zuhanyfalból tevődik össze. Az önmagában is beépíthető zuhanyajtó állítható szélességű 79 és 81 cm között. A zuhanyajtó krómozott fém zsanérokkal és polírozott fém profillal van ellátva. Univerzálisan szerelhető jobb vagy akár balos irányba is. 

TOP 3 hátfalas zuhanykabin

 1. Marco White II 90x90 cm zuhanykabin zuhanytálcával: Rendkívül elegáns, ami minden fürdőszobában nagyszerűen mutat. Zuhanytálcával együtt kapható. Keverő csaptelep, funkcióválasztó kar, pipere polc is jár a kabinhoz. Króm színű zuhanypanel a kabin teljes magasságban. A zuhanykabin előnye, hogy hátfalas, melynek köszönhetően nem kell aggódni amiatt, hogy eláztatja fürdőszobánk falát. 5 mm-es biztonsági üveggel rendelkezik.
 2. Karolino 80x80 cm Black mélytálcás zuhanykabin: Víztiszta oldalüvegekből és ajtóból tevődik össze. A zuhanykabin dupla tolóajtós kialakítással rendelkezik. Krómozott fém zsanérokkal és polírozott fém profillal van ellátva. Kizárólag sarokba telepíthető a termék. A zuhanyfalak 4mm-es víztiszta edzett biztonsági üveggel vannak ellátva. 
 3. Polo White II 90x90 cm szögletes fehér hátfalas zuhanykabin zuhanytálcával: Elegáns megjelenés, kemény vonalak. Keverő csaptelep, funkcióválasztó kar, pipere polc is jár a kabinhoz. Króm színű zuhanypanel a kabin teljes magasságban. 5 mm-es biztonsági üveggel rendelkezik.

TOP 3 Falsíkra szerelhető zuhanykabin

 1. Falsíkra szerelhető 80x80 cm szögletes zuhanykabin zuhanytálca nélkül: A különlegesség és az egyediség egyvelege. Mindössze a kabin oldalai érintkeznek csak a fallal, ami tetőzi rendkívüliségét. A kabin ajtaja 6 mm-es biztonsági üvegből készült, míg az oldalfalak 5 mm-es biztonsági üveggel vannak ellátva. Az ajtó iránya szerelhető jobbos és balos kivitelben is.
 2. Vibe íves falsíkra szerelhető zuhanykabin zuhanytálcával: A különlegességet még lehet tetőzni. A Vibe íves falsíkra szerelhető zuhanykabin minden tekintetben egyedi. Ez értendő a stílusára és formájára is. Dupla tolóajtóval van ellátva. 5 mm-es biztonsági üveg garantálja a védelmet.
 3. Zoom 100x80 falsíkra szerelhető zuhanykabin zuhanytálca nélkül: Tágas és modern zuhanykabinok mindig remek választás, már ha a fürdőszobánk mérete is megfelelő. A Zoom falsíkra szerelhető zuhanykabin minden szempontól remek választás. Letisztult formái teszik még különlegesebbé. Biztonsági üvege 5 mm-es, ami a legjobb kategóriába sorolható.

TOP 3 mélytálcás zuhanykabin

 1. Spirit Deep 80x80 cm íves zuhanykabin zuhanytálcával: Spirit zuhanykabinokból sosem elég, hisz formája és stílusa szinte minden fürdőszobába ideális. 4 mm vastag edzett biztonsági üveggel, selyem fényű kerettel és a rugós kivitelű alsó görgőkkel rendelkezik. A fölső dupla csapágyas görgőkön jobban eloszlik a terhelés, mert egy ajtó 2 pont helyett 4 ponton gördül, így sokkal egyenletesebb, simább a működés, hosszabb az élettartam.
 2. Spirit Deep 90x90 cm íves zuhanykabin zuhanytálcával: Spirit termékcsalád mélytálcás 90-es változata szintén hasonló pozitív jellemzőkkel rendelkezik, mint kisebbik társa. 4 mm-es biztonsági üvege garantálja a védelmet. Ha a kis hely ellenére sem szeretnénk lemondani a forró fürdő melengető élményéről akkor tökéletes választás lesz kisgyermekes családok részére.
 3. Karolino 80x80 cm Black mélytálcás zuhanykabin: Fekete színe és lekerekített struktúrája lágyságot, letisztultságat sugall. Víztiszta oldalüvegekből és ajtóból tevődik össze. A zuhanykabin dupla tolóajtós kialakítással rendelkezik. Krómozott fém zsanérokkal és polírozott fém profillal van ellátva. Kizárólag sarokba telepíthető a termék. A zuhanyfalak 4 mm-es víztiszta edzett biztonsági üveggel van felszerelve.

TOP 3 Walk-in zuhanykabin

 1. Alfa 80x200 cm Walk-in zuhanykabin: kevés helyet foglal viszont maximális wellness környezetet teremt minden fürdőszobában. Kevés helyigénye miatt kisebb fürdőszobák esetében is alkalmas. A zuhanykabin 8 mm edzett biztonsági üveggel van ellátva. Emellett alumínium-króm profillal rendelkezik.
 2. Alfa 120x200 cm Walk-In zuhanykabin: Méretéből adódóan ez a típusú Alfa zuhanykabin nagyobb fürdőszobákba ajánljuk. Biztonságos kialakítású és modern megjelenésű forma világának köszönhetően. 8 mm-es biztonsági üveg fokozza a magasabb színvonalú védelmet.
 3. Astro 140x190 cm Walk-in zuhanykabin Easy clean bevonattal: Zuhanykabinunk egyedisége egyértelműen a letisztult egyszerűségének köszönheti. Easy clean bevonattal rendelkezik. A könnyed design és a praktikusság egyvelege. Astro modellünk minden stílushoz könnyen illeszkedik, így nem szükséges a teljes fürdőszobánk rekonstrukciójába belekezdeni. 8 mm-es biztonsági üveggel rendelkezik.