Gáz grill

Gázgrill

 

Az egyik legkeresettebb típust a gázgrill jelenti, leginkább egyszerű használata miatt. Szintén előnyei közé tartozik, hogy állítható a hőfok, melyet képes utána tartani is. Ráadásul az odaégéstől és kiszáradástól sem kell félned. A tisztítása is könnyen kivitelezhető, mivel működése során nem képződik hamu. 

 

Többféle változata is ismert, elérhetők kisebb, 2 gázégős grillek, illetve nagyobb társaság kiszolgálására alkalmas 6 gázégős kivitelezésű modellek egyaránt. Egy efféle készüléket üzemeltethetsz propán, bután, illetve természetes gázzal. Ez alapján gázpalackos vagy a házi gázra kötött megoldás is kínálkozik.

tovább bezár
Nincs ilyen termék.

A gázzal működő grillsütő népszerűségének másik oka, hogy füstmentes sütést tesz lehetővé, ugyanakkor kevesebb szén-monoxid kibocsátással is számolhatsz. A hőfok szabályozása révén elfelejtheted az odaégett húsokat és a megpörkölődött zöldségeket. 

 

Kinek javasolt a gázgrill?

 

A kerti grillezéshez használt készülékek egyik legkelendőbb változata a gázzal működő forma, melynek igen egyszerű az alkalmazása, és a tisztítása sem okoz problémát. Választható palackos propán- és butángázzal alkalmazandó változat is. Kisebb és nagyobb gázgrill egyaránt fellelhető, annak függvényében, hogy mekkora társaságot szeretnél ellátni, illetve milyen méretű a rendelkezésedre álló terület. 

 

Neked való, ha füstmentesen, hamu képződése nélkül grilleznél, ezzel levennéd a komolyabb takarítás terhét a válladról. Javasoljuk akkor is, ha egyenletesebb, szabályozható hőmérséklet mellett sütögetnél, ezzel elkerülve az odaégést. Mellette szól, hogy a sütés végeztével lekapcsolható, a faszenesnél viszont nem lehet egyetlen gombbal kikapcsolni a készüléket. 

 

Viszonylag gyorsan bemelegszik, néhány perc mindössze, ezalatt összekészíthetők az alapanyagok, és megtervezhető a menü. 

 

Hogyan válaszd ki az ideális grillsütőt? 

 

A készülék kiválasztása során vedd figyelembe, hogy általában mekkora társaságot látsz vendégül. Ez alapján kisebb és nagyobb berendezések is elérhetők, érdemes hosszabb távra tervezni. Szintén átgondolandó, hogy mekkora terület áll rendelkezésedre, illetve, hogy a kertben vagy a teraszon használnád. 

 

Mindig ugyanott grilleznél, vagy inkább egy mobilisabb verziót szeretnél, melyet könnyen áthelyezhetsz igény esetén? A grillezés tökéletes alkalmat kínál a közös sütésre és a vidám beszélgetésekre. Lepd meg szeretteid ínycsiklandó finom ételekkel!