Blog

Hogyan tisztítsd és ápold a bútorodat?

2017.12.01 11:00
Taliga Tamás

Ha megálmodtunk, megterveztettünk, és elkészíttettünk egy álom berendezést a lakásunkba, természetes, hogy azt szeretnénk, ha az sokáig szép és mutatós maradna. Ez alapvető elvárás, ezért az igényesebb bútorgyártók minőségi alapanyaggal dolgoznak, hogy véletlenül se kezdje ki a bútorokat az idő vasfoga egyhamar.

De a felhasználó is sokat tehet azért, hogy a bútorok sokáig szépek maradjanak. Ehhez egy kis karbantartásra van szükség, ugyanis az édeskevés, ha berakjuk őket a helyükre, aztán használjuk. Nem árt nekik egy kis plusz törődés ahhoz, hogy sokáig szépek maradjanak. Mindemellett jó, ha tisztában vagyunk azzal, hogy egyáltalán nem mindegy, mivel tisztítjuk, ápoljuk a bútorokat. Vannak ugyanis tisztítószerek, amik többet ártanak, mint használnak.

Vagy csak itt a hosszú hétvége jönnek a vendégek érdemes a takarítás előtt átgondolni hogyan is csináljuk azt jól.

 

Hogyan kell tehát helyesen tisztítani a bútort?

 

blog_butorapolas_vedelem_7magdibutor_07.png

  • Minél kevesebb vegyszerrel! Nagyon csábítóak a boltokban kapható ilyen-olyan, hiperszuper, fertőtlenítő, antibakteriális tisztítószerek, csak egy baj van velük: nem annyira bútorbarátok. Jobb esetben „csak” a bútor színét szedi ki egy idő után, rosszabb esetben tönkreteszi a fát és a bútorlapot is. Legjobb, ha tiszta vízzel mossuk le időnként a bútorainkat.

 

  • Léteznek speciális bútorápoló szerek. Ezeket alkalmazhatjuk, ártani nem fognak, de tény, hogy nincs is feltétlenül szükség rájuk. Legtöbbjük igen egyszerűen működik: ráfújjuk a bútorra, és egy száraz ruhával letöröljük. Fontos, hogy ne fújjuk agyon a bútort, kis mennyiség is elég, és mindig figyeljünk arra, hogy rendesen le legyen törölve az anyag. Legjobb, ha nem is a bútorra, hanem a rongyra fújunk, ha ragaszkodunk ezekhez a spray-khez.

 

  • Ha folt került a bútorra, a legjobb, ha azzonal cselekszünk és rögtön kezeljük a problémát, amivel mindig próbálkozhatunk, az a szappanos víz. Majd kenjük be olajjal vagy méhviasszal. 

 

  • Ha a fa bútoron karcolás keletkezik, a politúr, illetve a méhviasz jelent kiváló megoldást. Hozzáadva egy kis terpentin, lenolaj és hamu egyszerű keveréke (a hamuzsír) tökéletesen alkalmas fabútoraink kisebb karcolásainak eltüntetésére. Alaposan töröld át vele a sérült részeket és lás csodát. Amennyiben azonban bútorlap mélyebben karcolódik meg, szakember segítségére lesz szükség, ilyenkor jönnek a pác színazonos szintetikus térkitöltő anyagok, műfák. 

 

blog_butorapolas_vedelem_5magdibutorwax-wood.jpg

 

 Végül mutatok egy jó helyet hol tárolhatod az alap tisztító szereket a konyhában, a legjobb megoldás a szelektív hulladék tároló feletti polcokon van.

 

Köszöntjük a homelux.hu világában!

Mire hozzánk elérkezett, lehet, hogy több forgalmazó oldalát bejárta – mégsem talált olyan bútort, fürdőszoba berendezést, amilyenre Ön vagy családja gondolt.

Tudjuk, milyen jellemzőket tart szem előtt: egy ülőgarnitúra, fürdőszoba bútor, de akár egy zuhanykabin is legyen esztétikus, lehetőleg formatervezett (ki szeretne tucatárut az otthonába?), előnyösen használja ki a rendelkezésre álló - néha bizony szűkös – helyet.

Tartósságával biztosítsa a hosszú távú igénybevételnek való ellenállást – hisz életünkben jönnek-mennek a vízi csaták a gyerekekkel, a nehéz napokat lezáró forró fürdők és a reggeli, fejvesztett kapkodások, de az oothon jó esetben minden körülményben helyt áll és kitartóan szolgálja a ház lakóit.

A fürdőszoba számunkra szentély

Mi nem csupán zuhanykabinokat, mosdókat vagy csaptelepeket forgalmazunk! Szenvedélyünk mindaz, ami a fürdőszobák világához kapcsolódik, és egyben vevőink kényelmét is szolgálja. Webáruházunk kialakítása elsőszámú bizonyíték erre: fantasztikusan széles, képekkel gazdagított kínálatot és részletes termékleírásokat alakítottunk ki a minél hatékonyabb és élvezetesebb böngészés érdekében.

Élménydús vásárlást nyújtunk

Ám a vásárlásnak koránt sincs vége a „Kosárba teszem” gomb lenyomásával: a legtöbb esetben ingyenes házhozszállítással, helyszíni beüzemelés lehetőségének biztosításával és 15 napos visszavásárlási garanciával nyújtunk teljes körű szolgáltatást azoknak a Vevőinknek, akik bizalmukkal megtisztelnek bennünket.

Webáruházunk teljes értékű, interaktív vásárlási élményt nyújt, például vásárlóink feltölthetik a már beüzemelt fürdőszoba berendezéseket ábrázoló képeiket, vagy épp megoszthatják a kiválasztott zuhanytálca vagy zuhanykabin árát ismerőseikkel – így bárki gyorsan kikérheti barátai véleményét is a termékről és az ár-érték arány megfelelőségéről!

Az Ön elégedettsége a mi sikerünk

Őszintén bízunk benne, hogy a rendkívül széles, minőségi választéknak köszönhetően nálunk megtalálja pontosan azt, amiről álmodott, és hogy a kiválasztott termék hosszú távon, jó szolgálatot tesz majd az Ön fürdőszobájában is!

Kellemes böngészést kívánunk!

Üdvözlettel,
a homelux.hu csapata

olcsobbat.hu