Elektromos konvektor

Az első tulajdonság, amit a fűtőkészülékeink termékleírásában megtalálsz, a teljesítmény, amit Watt-ban adunk meg. Ez megmutatja, hogy mennyit fogyaszt a készülék maximum teljesítményen 1 óra alatt. Jó tudni, hogy a leírásban a maximális teljesítményt tüntetjük fel, de a legtöbb esetben a készülékek csökkentett teljesítménnyel is tudnak működni.

A fogyasztás, vagyis a (kWh) azt mutatja meg, hogy egy készülék mennyi energiát fogyaszt 1 óra alatt. A kWh és az áramár szorzata adja meg hogy mennyibe kerül a készülékünk üzemeltetése egy bizonyos időtartamon keresztül.

Ha szükséges kiszámolni, hogy hány Amperrel terheli a készülék elektromos hálózatunkat, akkor ezt könnyedén megtehetjük. A kiválasztott teljesítményt osszuk el a készülék hálózati feszültségével (230 V). Pl. 2000 W / 230 V = 8,7 Amper.

Természetesen egy nagyobb helyiségbe nagyobb fűtési teljesítmény szükséges. A teljesítményből kiszámolhatjuk, hogy mennyi az a térfogat, légköbméter, amit be tudunk fűteni. Ezt egy mai,átlagosan szigetelt épület esetében 25 W/m3 értékkel számoljuk ki. Tehát egy 2000 W-on működő készülék 2000 W / 25 = 80 m3 levegő térfogatot tud felfűteni. A szobák átlagos, 2,7 m belmagasságával számolva ez 80 / 2,7 = 30 négyzetméterre elegendő fűtési teljesítmény. Ugyanez a készülék alacsonyabb teljesítményen – pl. 800 W-on - használva egy 12 négyzetméter alapterületű szoba fűtéséhez elegendő.

Egy régebbi, kevésbé szigetelt épület esetén természetesen nagyobb fűtési teljesítményre van szükség.

tovább bezár
Gyártó
Teljesítmény
Készletinformáció
További szűrők

Elektromos konvektor

 

Manapság egyre elterjedtebbek lettek az elektromos konvektorok, amelyeket főleg olyan helyiségekben alkalmaznak, ahol más fűtés nem lehetséges. Persze nem kizárt betenni a berendezést egy hidegebb irodába, a fürdőszobába vagy akár konyhába sem, hiszen bárhol praktikus tud lenni. A mai modern változatok között okoskészülékeket is találhatunk, amiket akár távolról is lehet irányítani.

 

Az elektromos konvektorok kínálata

 

Webáruházunkban számos kivitelből választhatod ki azt az elektromos konvektort, amely a megfelelő méretű lehet a számodra. Az iVigo Professional magasan kiemelkedik a többi változat közül, hiszen olyan beállításokat kínál a felhasználója számára, amely miatt már nyugodtan nevezhető okoskészüléknek. Ezeknek a funkcióknak a megfelelő alkalmazásával ráadásul rengeteg energiát lehet megspórolni. Az elektromos változat olyan környezeti tulajdonságok alapján határozza meg a fűtést, hogy az mindig optimális legyen. A modell képes érzékelni a nyitott ablakot, megjeleníti a helyiség hőmérsékletét, de a gyártó még fagymentesítő funkcióval is ellátta.

 

Ne feledkezzünk meg a hordozható Home by Somogyi kollekció darabjáról sem, amelyet három fokozatban is használni lehet. A szabadonálló fűtőtest biztonságos használatot biztosít a család számára, hiszen túlmelegedés esetén azonnal kikapcsol, így nem történhetnek balesetek sem. Ha könnyű, ámde annál hatékonyabb fűtésre van szükség, akkor ez az eszköz lehet a legjobb megoldás. Fontos tudni azonban, hogy ez a modell csak jól szigetelt helyiségekben tud megfelelően működni.

 

Az igazán innovatív Smart fűtőtestet pedig okostelefon segítségével bárhonnan vezérelni tudjuk. Ezáltal hazatérés előtti időszakban is bekapcsolhatjuk, így nincs szükség arra, hogy egész nap 30 fokon tartsa a lakást.