Elektromos kandalló

Az első tulajdonság, amit a fűtőkészülékeink termékleírásában megtalálsz, a teljesítmény, amit Watt-ban adunk meg. Ez megmutatja, hogy mennyit fogyaszt a készülék maximum teljesítményen 1 óra alatt. Jó tudni, hogy a leírásban a maximális teljesítményt tüntetjük fel, de a legtöbb esetben a készülékek csökkentett teljesítménnyel is tudnak működni.

A fogyasztás, vagyis a (kWh) azt mutatja meg, hogy egy készülék mennyi energiát fogyaszt 1 óra alatt. A kWh és az áramár szorzata adja meg hogy mennyibe kerül a készülékünk üzemeltetése egy bizonyos időtartamon keresztül.

Ha szükséges kiszámolni, hogy hány Amperrel terheli a készülék elektromos hálózatunkat, akkor ezt könnyedén megtehetjük. A kiválasztott teljesítményt osszuk el a készülék hálózati feszültségével (230 V). Pl. 2000 W / 230 V = 8,7 Amper.

Természetesen egy nagyobb helyiségbe nagyobb fűtési teljesítmény szükséges. A teljesítményből kiszámolhatjuk, hogy mennyi az a térfogat, légköbméter, amit be tudunk fűteni. Ezt egy mai,átlagosan szigetelt épület esetében 25 W/m3 értékkel számoljuk ki. Tehát egy 2000 W-on működő készülék 2000 W / 25 = 80 m3 levegő térfogatot tud felfűteni. A szobák átlagos, 2,7 m belmagasságával számolva ez 80 / 2,7 = 30 négyzetméterre elegendő fűtési teljesítmény. Ugyanez a készülék alacsonyabb teljesítményen – pl. 800 W-on - használva egy 12 négyzetméter alapterületű szoba fűtéséhez elegendő.

Egy régebbi, kevésbé szigetelt épület esetén természetesen nagyobb fűtési teljesítményre van szükség.

tovább bezár
16 db termék

Az elektromos kandalló nem csupán egy mutatós darab, hanem egy praktikus fűtőtest is egyben. Elsősorban dizájnelem, ugyanakkor kiegészítő fűtés gyanánt okos megoldás lehet a hálószobába, nappaliba.

Az elektromos kandalló sajátosságai

Főbb jellemzője, hogy kompakt, könnyen mozgatható, bármikor átvihető másik helyiségbe. Emellett helytakarékos is, így a kisebb terekben is gond nélkül elhelyezhető. Kivitelezését tekintve többféle típusból választhatunk. A tűztér beépíthető falba, de már meglévő kandallóba is. Rendkívül csendes hősugárzó, így nem zavarja meg a relaxálós pihenést sem. Az egyszerű és gyors összeszerelésnek hála nem jelent sok előkészületet és energiát a beüzemelése.

Frode, Hagen, Larsen és Magna kandallókból válogathatsz. A Frode egyszerű, de mégis nagyszerű. A többrétegű fehér festésnek köszönhetően gyönyörű látványeleme lehet bármelyik lakásnak. A Hagen kandallókeret kompakt, szűkebb szobákhoz is tökéletes. A sötétfekete keret rendkívül elegánssá teszi. 

Válaszd a Larsen keretet, ha a kifinomult, faragott szegélyes darabokat preferálod. A Magna kandallókeretet díszített oszlopok, valamint íves központi panel jellemzi, szintén remek választás bármelyik otthonba. Keress mellé további bútorokat izgalmas nappali kollekciónkból!

Otthonos hangulat a nagyobb kényelemért

Egy elektromos kandalló több szempontból is ideális. Sokan nem szeretnének lemondani a klasszikus kandalló élményről, viszont a hagyományosat macerás lenne beszerelni, de az is előfordulhat, hogy kizárt a megvalósítása. Ilyen esetekre ajánljuk az elektromos változatot. Többféle kialakítású, díszítésű és színű keretből válogathatsz. Merülj el a gyönyörű kandallók világában, és teremts otthonodban meghitt hangulatot!