Akril kád tisztítása hatékonyan

Amikor az ember a fürdőszobáját tervezi meg, az egyik első kérdés, ami felmerül, hogy kádat, vagy zuhanykabint szeretne. Nem fogjuk részletesen bontogatni, hogy milyen szempontok alapján lehet ezt eldönteni, ugyanis már boncolgattuk korábban.

Akril kád tisztítása hatékonyan

 

Most inkább arról lesz szó, hogy aki a kád mellett dönt, annak milyet érdemes választania, és hogyan tudja ezt karbantartani. A hétköznapokban ugyanis, mint mindent, a kádat is rendszeresen tisztán kell tartani ahhoz, hogy megőrizze az állapotát, ne amortizálódjon túlságosan. A tisztántartás módja pedig nagymértékben függ attól, hogy milyen kádról beszélünk.

 

Manapság leggyakrabban akril kádat szoktak választani az emberek, ami annak köszönhető, hogy az akril egy nagyon tartós, strapabíró, jól használható, ugyanakkor nem túlzottan sérülékeny anyag, amit tisztán tartani sem nehéz.

 

Mit kell tudni az akrilról?

Az akril egy speciális anyag, ami hőre lágyul, könnyű, valamint könnyen formázható. Ez annyit jelent, hogy gyakorlatilag bármilyen forma kialakítható belőle. Ami a hétköznapi használatot illeti kádként, hatalmas előnye, hogy nem olyan hideg, ezért lassabban hűl ki benne a víz, mint a régebbi típusú kádakban.

 

Tisztítása során egyetlen dologra kell odafigyelni, mégpedig arra, hogy ne karcoljuk össze, azaz nem súroljuk, nem dörzsöljük, hanem folyékony vagy gél állagú tisztítószereket alkalmazunk, és csak óvatosan, gyengéden tisztítjuk. Tulajdonképpen ennyi, amit szem előtt kell tartani. Ha ezt az egyet betartjuk, akkor az akril kádunk sokáig fog jó szolgálatot tenni, és sokáig megőrzi újkori szépségét is.

 

Az akril igen magas minőséget képvisel, kopásálló és tartós, ezért, hacsak nem tesszük tönkre valami olyan anyaggal, amit nem kellene használni a tisztításához, nem kell arra számítani, hogy egyhamar megadja magát. Nyugodtan lehet fertőtlenítőszerekkel tisztítani, mint bármilyen másik kádat, amennyiben azok nem tartalmaznak szemcséket, vagy egyéb karcosodást okozó elemeket.

 

Ugyanígy a tisztítóeszközre és figyeljünk oda: ne dörzsiszivaccsal próbáljuk megtisztítani az akril kádunkat, mindig csak puha szivacsot, illetve vizes rongyot használjunk ehhez a művelethez. Makacs szennyeződésekre öntsünk inkább több tisztítószert, vagy áztassuk, előbb-utóbb el fognak tűnni.

 

A házi megoldások is működnek

Az akril tehát egy nagyon jó választás, nem véletlen, hogy manapság az akril kádak a legelterjedtebbek a fürdőszobákban, szinte mindenhol ilyenekkel lehet találkozni. Esztétikailag mindenképpen megállják a helyüket, de ahogy már említettük, a tartóssággal sincsenek problémák.

 

Visszatérve a tisztításhoz, a hagyományos tisztítószerek mellett használhatóak a sokak számára egyre szimpatikusabb vegyszermentes, házi megoldások is, mint például az ecet, amit jó néhányan használnak takarításra, akik nem szeretnének vegyszerezni.

 

Akril kád tisztítása hatékonyan

 

Az akril nem érzékeny arra, hogy mit öntenek rá, amennyiben az tényleg folyékony, illetve gél állagú, és nem tartalmaz szemcséket vagy darabkákat, amik felkarcolhatják. Így tehát nyugodt lélekkel maradhatunk a jól bevált fertőtlenítő, illetve tisztítószerünknél, az akril kád nem igényel különösebb törődést ilyen szempontból.