Találd meg a tökéletes kádat 3 lépésben

Amikor új kád vásárlására kerül a sor, könnyű elveszni a különböző típusok között. Például csábító lehet egy különálló kád dekoratív lábakkal, ugyanakkor nem minden fürdőszobába megfelelő. Ezért most mutatunk néhány egyszerű lépést, melyek segítségével könnyedén kiválaszthatod a tökéletes fürdőkádat az otthonodba. Lássuk, melyek ezek a lépések!

Találd meg a tökéletes kádat 3 lépésben

1. A méret a lényeg

Nincs mese, a fürdőszoba mérete erősen befolyásoló tényező, amikor fürdőkádat kell választani. Ha apró a helyiség, a legjobb esetben is egyszerűen túlzsúfolod majd egy rossz választással. Ugyanakkor nagy helyiségbe sem jó kis kádat választani. De nézzünk inkább néhány példát, amelyek segítenek majd a kád típusokkal.

A sarokkádak, bár találhatsz belőlük kisebb kivitelűeket is, általában nagyobb helyiségbe ideálisak. A széles peremek és a rézsútos elhelyezés miatt sokkal nagyobb helyet foglalnak hagyományos társaiknál. Ugyanakkor a peremen minden fontos kellék elfér, ráadásul olyan darabot is választhatsz belőle, amiben ketten is elfértek. A romantika garantálva!

Kisebb helyiségbe pedig bátran választhatsz aszimmetrikus fürdőkádat, amelyek igazán helytakarékos megoldást kínálnak a kényelem feláldozása nélkül. A belső, mélyített rész nem szenved hiányt, ugyanakkor több falfelületet hagy szabadon, mint egy klasszikus, négyzeted fürdőkád. Semmi sem zavarhatja meg az esti, kellemes fürdőzést egy ilyen típussal.

 

 

2. Mi a helyzet a speciális típusokkal?

Ha egy kicsit körbenézel, láthatod, hogy mostanra már egészen különleges darabokat is találhatsz a fürdőkádat között. Választhatsz például kör alakút, vagy hajlított falút, sőt, még test formájút is! Hogy ezek közül melyik lesz megfelelő éppen a te fürdőszobádba az a helyiség adottságaitól függ.

A kör alakú kád a helyiség vagy a fal közepére helyezve mutat jól. Viszont egy, a test alakját követő darab könnyedén beépíthető bárhova, hiszen a külső oldala szögletes, akárcsak egy hagyományos típusé. Egy ilyen darab azért is lehet remek választás, mert ergonómiájának köszönhetően igazán kényelmes és tökéletes helyet biztosít a kikapcsolódáshoz egy fárasztó munkanap után.

 

Találd meg a tökéletes kádat 3 lépésben

 

 

3. Paravánnal vagy nélküle?

Sokan szeretik a kádparavánokat, mivel ez megakadályozza a fürdőszoba eláztatását. Ugyanakkor vannak olyan kád típusok, amelyek nem kompatibilisek vele, vagy speciális megoldásra van szükség ahhoz, hogy alkalmazhatóvá váljon. Mi a teendő, ha éppen ebben a cipőben jársz? Ne aggódj, erre is tudjuk a megoldást, ráadásul csak egy kis leleményesség szükséges hozzá.

A teljes paravánok többnyire az egyenes falú kádakra lettek kitalálva. Ezért a fent említett aszimmetrikus vagy épp hajlított típusokkal nehezen összeegyeztethető. Ilyen esetekben célszerű lehet rövidebb, falra szerelhető vagy összecsukható modellben gondolkozni. Ez megakadályozza a víz kifröcsögését és még helytakarékos is, így ideális a speciális kád típusok mellé is.

A fürdőszoba berendezése során a megfelelő fürdőkád megtalálása kiemelt jelentőséggel bír. Mivel ez lesz a legnagyobb bútor a helyiségben, ezért alapjaiban szervezi a teret és az arculatot. Éppen ezért fontos, hogy mérlegeld a fenti szempontokat vásárlás előtt. Így elkerülheted a zsúfoltságot és a kényelmetlenségeket, amelyeket utólag már nehéz és költséges lenne korrigálni.

Ha még keresed a megfelelő modellt, akkor nézz körül fürdőkádjaink széles választékában! Készletünkben megtalálhatóak a legkülönfélébb fürdőkád típusok, amelyek több méretben is elérhetőek. Találd mg az igazit és alakítsd ki álmaid fürdőszobáját!