Miért fontos a zuhanykabin ajtó szigetelés?

A fürdőszoba berendezésekor sarkalatos kérdés, hogy milyen zuhanykabint válassz. Ám tudod azt is, hogy egy jó zuhanykabin milyen tulajdonságokkal rendelkezik? Amellett, hogy tágas és funkcionális, fontos az is, hogy megfelelően záródjon és a használata kényelmes legyen, melynek a kulcsa a megfelelő ajtó.

Ha jó a zuhany szigetelése az rengeteg fáradságot és időt spórolhat meg neked, ráadásul az esti fürdő is kellemesebb lehet. De milyen lényeges részletekre kell figyelned ahhoz, hogy megtalálhasd a tökéletes ajtót a kabinra? Adunk néhány tanácsot, amik segíthetnek a választásban, így biztosan nem fogsz majd mellé.

 

Miért fontos a zuhanykabin ajtó szigetelés?

 

Ezért (is) fontos a jól záródó zuhanyajtó

A megfelelően záródó ajtó jó szigetelésének köszönhetően számtalan kellemetlen élménytől óvhat meg. A jó szigeteléssel ellátott nyílászáró gondoskodik arról, hogy ne kelljen feleslegesen tócsákat törölgetned a zuhany körül, de sok más szempontból is jelentősen megkönnyítheti az életedet, hogyha a nem kívánatos víz és pára nem jut ki a kabinból.

Ha túl sok pára árasztja el a fürdőszobát, az több szempontból sem előnyös. Bizonyára te is találkoztál már azzal a jelenséggel, amikor kiszállva a vízsugár alól nem tudtad megnézni magad a tükörben, mert az egész bepárásodott. A zuhanykabin teteje persze nyitott, de az egy irányú terelésnek köszönhetően a párát könnyebben és hatékonyabban szellőztetheted ki a helyiségből anélkül, hogy megfáznál.

A zuhanyzó takarítását is megkönnyíti egy jól működő ajtó. Mivel a víz nem szivárog ki, ezért a külső felületet jóval könnyebben tisztíthatod majd meg és a vízkő kihívásaival csak a belső területeken kell majd megküzdened. Rendszeres tisztítással azonban ez a küzdelem is egyszerűbb lehet.

 

Miért fontos a zuhanykabin ajtó szigetelés?

 

Ha nem szeretnél kíváncsiskodó tekinteteket

Sokan nem kedvelik a teljesen átlátható zuhanyfalakat, mert az teljes betekintést nyújt arra, aki éppen odabenn tartózkodik. Te is inkább szégyellős vagy? Aggodalomra semmi ok, hiszen ez a probléma igazán könnyedén orvosolható.

Nincs kőbe vésve, hogy csak és kizárólag olyan üveget választhatsz, ami teljes mértékben átlátszó. Speciális üveggel ellátott ajtóval például csökkentheted a rálátást a kabin belső tereire, így a tisztálkodásod zavartalan maradhat.

Ha ragaszkodsz ehhez a megoldáshoz, azzal viszont mindenképpen érdemes számolnod, hogy ezeknek a tisztítása esetenként nehezebb lehet. Azokon a darabokon, amelyek recékkel vagy bordákkal rendelkeznek, könnyebben megtapadnak a szennyeződések, amelyeket jóval nehezebb eltávolítani onnan később.


Miért fontos a zuhanykabin ajtó szigetelés?

 

Na de mégis milyen típust válasszak?

Joggal merülhet fel benned a kérdés, hogy a különböző módokon nyíló ajtók vajon a szigetelés hatékonyságában is különböznek-e. Találhatsz egyszerűen nyíló, egy- vagy kétszárnyú ajtókat, de ugyanezeket tolóajtós változatban is megtalálhatod. Na, de akkor melyik a tuti?

Ideális esetben a megfelelő szigeteléssel minden ajtónak rendelkeznie kell, függetlenül attól, hogy az miként nyílik. Tolóajtók esetén természetesen fontos ügyelni arra, hogy a zuhanytálca megfelelően tartsa a mozgó felületet, így elkerülhetőek a kellemetlen és váratlan balesetek.

Amennyiben meggyőződtél arról, hogy az ajtó megfelelően záródik és rendelkezik a kellő szigetelő réteggel, csak a te ízléseden múlik, hogy milyet választasz. Bármelyik is legyen a kedvenced, ha alaposan átgondolod a döntést és kellően tájékozódsz, rálelhetsz a legjobb darabra.

Nem érdemes időt és pénzt spórolni a jól szigetelő zuhanyajtó kiválasztásakor. A jó döntés hosszú távon kifizetődik, hiszen rengeteg kellemetlen problémától szabadulhatsz meg, ráadásul a fürdőzésed is zavartalan lehet majd.